No zrobili tak w podstawce że zamiast dynastia piastów rządzili Hermanowie taki błąd wydawców gry.
Wersja do druku
No zrobili tak w podstawce że zamiast dynastia piastów rządzili Hermanowie taki błąd wydawców gry.
Tak, każdą frakcją będzie rządzić historyczny ród z tego okresu. Mam już skończone drzewka rodziny dla frakcji polskich, niemieckich, Serbii i Bułgarii, Dla Węgier, Wenecji, frakcji ruskich, skandynawskich i Litwy mam już zebrane informacje, trzeba je tylko wprowadzić do gry ;)
To super :) a będzie możliwość zmiany dynastii za sprawą eventu? I/Lub event z chrystianizacją Litwy lub innego pogaństwa?
O jaką konkretnie zmianę dynastii Ci chodzi? A Litwę i Prusy owszem, będzie można schrystianizować. Ale będzie też możliwość zostania przy wierze przodków ;)
U polski na historyczną Jagiellonów lub Andegawenów
Nie widzę powodu "uhistoryczniania" wszystkiego na siłę, pamiętaj, że do historycznej daty objęcia rządów przez tą czy inną dynastię, sytuacja polityczna w grze może wyglądać całkiem odmiennie, niż było to w rzeczywistości :) Wtedy ustanowienie takiej dynastii za pomocą skryptu byłoby zwyczajnie sztuczne.
Cóż może i masz rację ale mi chodziło o to żeby w razie śmierci ostatniego członka dynastii kraj przejęła inna dynastia a nie jak to było w podstawce że państwo znikało z braku następców.
Planuję wprowadzenie skryptu, dzięki któremu mając więzi dynastyczne z państwem, którego ród wymrze przejmiemy jego ziemie. Oczywiście będzie to działać w obie strony, więc trzeba będzie dbać o swój ród ;)
O to zapowiada się ciekawie :)
A jeżeli chodzi o relacje państwowe? Chodzi mi o to czy 1 kraj będzie miał z 2 lepsze a z 3 gorsze. Pod względem historii np: ta nasza kochana Polska będzie miała od początku trochę lepsze relację z Węgrami a gorsze z Niemcami. Bo w pdst. chyba tak nie było. ;)
Nie chce być nachalny, ale jak tam idzie postęp prac ?