Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Cytat:
Wybacz, ale się mylisz, Roma jeszcze w roku 2005 wywalała do pulpitu, i nikt tego nie podważy
Masz rację, mea culpa , wywalało do pulpitu, ale w porównaniu do Rome I , błędy w jej następczyni do zupełnie inna bajka, czym dłużnej gram i bardziej się wgryzam widzę jak bardzo jest niedopracowana, już nawet nie irytuje się na CA, a bardziej na siebie że tak szybko kupiłem to coś.
1. Posiadanie własnego zdania to nie głupoty.
2. Rome 1 był masakrycznie zabugowany i mial horendalne wymagania. Też ludzie narzekali na długość tur, zwisy itd. Kompy się zmieniły, wyszło multum i więcej patchy i gra stała się doskonała. Do tej pory wspominana i na ogól wygrywa w kategorii najlepszy Total War.
To samo na razie dzieje się z Rome 2 - jest zabugowana i masakruje nawet najlepsze kompy. Minie rok, spatchują i znów będzie grywalna.
Tak naprawdę o przyszłości Rome 2 nie zadecydują bugi wynikające z wieku dziecięcego, ale to jak sprawdzi się system dyplomacji (na razie mam bardzo trwałe sojusze, czego nie było w żadnym innym totalu aż tak rozwiniętego), system poboru jednostek (moim zdaniem świetny i zbliżony do rzeczywistości - podczas prawdziwej bitwy ludzie ściągają do miejsca poboru, pobytu wojska aby się zaciągnąć...a nie w barakach w miastach, choć to też się zdarza), fakt, że armie same budują statki i nie potrzeba budować transportu (skupiasz się na bitwach morskich i ochronie desantu...fajne) co przyśpiesza chociażby wojnę z Kartaginą (i ułatwia), jak sprawdzi się nowy system rozwoju rodu (skopany moim zdaniem), jak sprawdzi się system buntów (znowuż...z jednej strony skopany, ale ma też pewien potencjał...kwestia balansu).
Na tym należy się skupić a nie pierniczyć, że ktoś kogoś oszukał. Jak już pisałem...jesteś świadomym klientem to zrób to co robi się w kapitaliźmie. Nie kupuj kolejnej gry od CA, żadnego dodatku itd. Ciekawi mnie jak to będzie za rok lub półtora przy okazji premiery dodatku lub zapowiedzi/premiery kolejnej części. Dam sobie rękę uciąć, że polecisz kupić w dniu premiery. Wiesz dlaczego? Sentyment + marketing.
Własnie ściąga mi się jakiś patch można wiedzieć co poprawia?
Cytat:
Zamieszczone przez Paladyni
Własnie ściąga mi się jakiś patch można wiedzieć co poprawia?
A mi się nie sciaga:/
a tera mi pisze ze przeciążenie serwerów...
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
fakt, że armie same budują statki i nie potrzeba budować transportu (skupiasz się na bitwach morskich i ochronie desantu...fajne) co przyśpiesza chociażby wojnę z Kartaginą (i ułatwia),
wlasnie ULATWIA!!!za bardzo to arcadowe,jeszcze troche i bedzie mozna grac w totale na xboxie
Cytat:
Zamieszczone przez mpawel5
Witam!No i sprawa tego brudu w późniejszym okresie. Tragedia!!! Strasznie to irytujące.
Jest na forum mod zmniejszający ilość brudu o połowę. Taka wartość jest wg. mnie idealna, bo budynki w końcu równoważą efekt brudu.
Cytat:
Zamieszczone przez Tom4shCK
Cytat:
Zamieszczone przez mpawel5
Witam!No i sprawa tego brudu w późniejszym okresie. Tragedia!!! Strasznie to irytujące.
Jest na forum mod zmniejszający ilość brudu o połowę. Taka wartość jest wg. mnie idealna, bo budynki w końcu równoważą efekt brudu.
Mógłbyś podać linka? W dziale o modowaniu nic takiego nie widzę.
EDIT: Eh, w uzupełniających, a nie w ukończonych.
A gdzie to bo znaleźć nie mogę?? Z góry dziekuje :)