Ktoś może mi wyjaśnić co daje bonus procentowy do researchu w świątyniach Wodanaza?
Wersja do druku
Ktoś może mi wyjaśnić co daje bonus procentowy do researchu w świątyniach Wodanaza?
Szybciej rozwijasz technologie.
1.Czy surowce typu żelazo, zboże, szkło mają jakieś inne zastosowania/bonusy oprócz zysków z handlu?
2. Inne nacje chętniej podpisują umowy handlowe jeśli dysponujemy jakimiś surowcami, czy tak jak w Shogunie nie chcą wtedy handlować?
3. Bonusy płynące np. z posiadania posągu Zeusa, zatytułowane edykt chleba i igrzysk +6 do porządku publicznego działają tylko, gdy w jakiejś prowincji wydamy taki edykt?
4. Po ulepszeniu baraków w którymś z regionów, nowe jednostki można rekrutować w całej prowincji czy tylko w danym regionie?
1. Nie.
2.Tak, pod warunkiem że same ich nie posiadają. Oczywiście i tak najbardziej liczą się wzajemne relacje, a dopiero później brana jest pod uwagę ewentualna różnica surowców.
3. Raczej tak, bo standardowo taki edykt daje +4
4. W całej prowincji.
Co do surowców, gdzieś w encyklopedii w grze i wypowiedzi kogoś z ekipy CA na ofcijalnym forum natknałem się na info że niektóre surowce są niezbędne do stworzenia niektórych jednostek . Ale czy to działa jeszcze się nie przekonałem.
Mapka z surowcami znaleziona na TWC:
[spoiler:36oqp6te]http://www.pictureshack.us/images/78688_map.jpg[/spoiler:36oqp6te]
Taki mały problem przed nową kompanią.
Niektóre frakcje mają możliwość werbunku dzikich psów. Kojarzy może ktoś czy grając np Icenami zdobędę frakcję, która ma możliwość werbunku tych jednostek to czy po wybudowaniu odpowiednich budynków będę miał możliwość werbunku tych psów?
W jaki sposób chcesz "zdobyć" frakcję? :D Jeśli ktoś ma mozliwość werbunku danych jednostek, to ma, jeśli nie, to nie, przykładowo grając np Kartaginą po pokonaniu/zdobyciu/kupieniu Rzymu nie będziesz mógł werbować ich legionistów ;)
1.Jaki jest limit jednostek 15?
2. Czy jest jakiś mod zwiekszajacy ten limit?
Nie. Tylko grając Rzymianami bądź Arwenami będziesz mógł rekrutować tą jednostkę.Cytat:
Zamieszczone przez edmundo
20, a w bitwie 40.Cytat:
Zamieszczone przez mazi183