Mozna ;) ...tylko trzeba cos "przypalic" :lol: (kiedys tak obejrzalem "Siedmiu samurajow").
Wersja do druku
Mozna ;) ...tylko trzeba cos "przypalic" :lol: (kiedys tak obejrzalem "Siedmiu samurajow").
Bo mnie bardziej interesuje jak mieczami wymachują,widoki Japonii i Japonek też deczko :-) ,stroje samurajów,niż to co gadają choć w filmie to fabuła jest najważniejsza a nie np. efekty specjalne.Cytat:
Zamieszczone przez Dragonit
Poza tym gdzieś się poniewiera po sieci trzecia część Millenium,skandynawski sensacyjny,zainteresowani zajarzą o co chodzi,świetnie się ogląda - ma to coś.
takie długie tytuły
1. Męższczyźni którzy nienawidzą kobiet.
2.Dziewczyna która igrała z ogniem.
3.Zamek z piasku który runął.
Jak ja tego szukałem jak te tytuły były po szwedzku napisane - paranoja hehe.
ja ostatnio to oglądałem :shock: , zapraszam do przeczytania krótkiej notki na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2010/03/king ... zilla.html
Marat - Film "Eksperyment" widziałem jakiś czas temu na Ale Kino! - bardzo dobry obraz - w rzeczywistości nikt nie zginął bo eksperyent przerwano. Sama emisja filmu była swego czasu poprzedzona ciekawym komentarzem Pani dr Mirosławy Huflejt-Łukasik.
Kolejny raz obejrzalem "Dracula" F.F.Copolli i to jest TO co nazywam dobrym filmem ;) Wspaniala scenografia,swietne role A.Hopkinsa.G.Oldmana oraz W.Ryder,przepiekna i dramatyczna muzyka W.Killara i ten niesamowity klimat towarzyszacy podczas ogladania calego filmu :!:
Wszystkim goraco polecam na wspolny wieczor z Ukochana ;)
W tv leciało parę dni temu, pewnie wtedy :P Nie chciało mi się całego oglądać, ale śmiesznie było popatrzeć na walkę Godzilli z King Kongiem :lol:Cytat:
ja ostatnio to oglądałem :shock: , zapraszam do przeczytania krótkiej notki na moim blogu: http://igorks.blogspot.com/2010/03/king ... zilla.html
Btw - napisałeś coś o kuriozalnych filmach typu "atak ludzi grzybów", a wszedłem na filmweba i wszyscy ludzie się nim podniecają :)
Dla niewtajemniczonych mówie, że z niedzieli na poniedzialek odbyla sie gala rozdania oskarów.
The Hurt Locker zgarnął 6 OSKARÓW :!: :!: :!:, a Avatar tylko trzy hahah :lol: :lol:
Właśnie kończy mi się pobieranie The Hurt Locker i zaraz bd oglądał :x
Tu macie linka do wszystkich oskarów: http://www.stopklatka.pl/oscary/default.php
"Powrot Krola"-11 Oscarow :!:
"Avatar"-3 Oscary :shock:
...Ktos pisal w tym dziale o wyzszosci Niebieskich ludzikow nad ekranizacja J.R.R.Tolkiena :lol: :lol: :!:
Nie śledzę całego tematu od początku ale rzeczywiście ten ktoś musiał popełnić gafę, nie można w ogóle tych filmów ze sobą porównywać bo różnią się prawie wszystkim - to tak jakby porównywać Fallouta 3 i Crysisa - niby oba zachwycają graficznie ale za to styl tej grafiki i cała reszta diametralnie się różnią.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
[quote"zajac"]
"Powrot Krola"-11 Oscarow :!:
"Avatar"-3 Oscary :shock:
[/quote]
Na ten temat już się wypowiedziałem w temacie o Avatarze.
Nawet nie oglądałeś filmu a już twierdzisz, że jest lepszy od Avatara bo dostał więcej statuetek? (na dodatek przyznawanych przez ludzi którzy pewnie mają inny gust niż twój)Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Skoro twierdzisz, że Hurt Locker jest tak dobry to idź do kina lub kup DVD i nie chwal się, że właśnie okradasz twórców którzy przecież twoim zdaniem "pokonali" swoim obrazem Avatara. Tak nagradzasz zwycięzców?
Chcę zaznaczyć żeby nie dyskutować tutaj o Avatarze bo ma osobny temat i przenieść się tam. Nie wiem czemu zaczynacie tutaj pisać o nim posty.
Trzeba być znawcą kina by oceniać jakość filmów po ilości statuetek. Większość rewelacyjnych filmów, a które dziś są kultowe nie ma nawet jednego Oscara.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Jak już porównujesz to poczekaj na Avatara 3 aby go zestawić z Powrotem Króla, czyli aż 3 częścią. Zestaw sobie teraz Avatara do Drużyny Pierścienia jak chcesz być obiektywny.
Zresztą: ''ktoś tu pisał o wyższości''. To ze grupa starców dała Oscara jest wytyczną? Gratuluję własnego zdania. Ja oceniam film wg własnego gustu i nie interesuje mnie ile zdobył Oscarów. Jak Akademia da 11 Oscarów dla Zmierzchu lub Hanny Montany też będziesz pisał o wyższości filmu?
Akademia nie mogła pozwolić by Cameron ze swoim antyamerykańskim dziełem zatriumfował więc trzeba było znaleźć film politycznie poprawny. Taki który pokaże amerykańskich żołnierzy przeciwstawnie do wizerunku u Camerona. Padło na Hurt Locker. Odgrzebali film z 2008 roku który wszedł wcześniej bez szumu, krytycy się nim nawet nie zainteresowali. Akademia sobie o nim przypomniała z dwóch powodów: ukazuje męczeństwo, heroizm amerykańskich ''aniołów w mundurach'', a po drugie reżyserem była ostatnia żona Camerona. Świetnie pasował do wymagań Akademii. Oprócz tego jest to film bardzo przeciętny, powiedzieć średni. W 2009 roku było dużo filmów lepszych od Hurt Locker, jednak to nie przeszkodziło Akademii bo liczy się polityczna poprawność. Ten film nie zostanie zapamiętany. Za pół roku nikt go nie będzie pamiętał. To film wskrzeszony tylko na Oscary, bo ''tak trzeba''. Avatar ma wielu fanów i krytyków, jednak ten film wniósł coś do kina, ma elementy które sprawią że nie ulegnie zapomnieniu. Hurt Locker nie ma nic takiego co sprawiłoby jego wieczny żywot - film dobry, obejrzeć można sobie na wieczór, ale należy do kategorii przeciętniaków których się nie pamieta.Cytat:
Zamieszczone przez Brave
Za 10 lat w Milionerach będzie pytanie za milion: Jak nazywał się film który pokonał Avatara na Oscarach? Nikt nie wygra...
jakis czas temu(rok moze dwa, moze nawet dluzej) w TVP 1 lecial film (jestem na 90 procent pewny, ze byl produkcji skandynawskiej a na 99 procent ze zrobiony byl przez skandynawow, brytyjczykow lub irlandczykow) w ktorym na koncu panowie grali dosc szybka wpadajaca w ucho piosenke.. gdyby akuratnie ktos widzial ten film wtedy na jedynce i chociaz podal tytul bylbym wdzieczny niezmiernie.. gdyby ktos nawet znal tytul owej piosenki bylby uszczesliwiony ponad miare.. pamietam jeszcze jedno ze piosenka byla grana w dokach.. porcie.. na nabrzezu..(bardzo mozliwe ze chlopaki grali piosenke z ciezarowki.. ale tego nie jestem pewien) w kazdym razie cos w tym stylu..
ktos kojarzy?