Oki mam dzięki :D
Wersja do druku
Oki mam dzięki :D
Witam, mam problem zainstalowałem sobie owego moda z patchem 6.4 dodam iż mam medievala na steam specjalnie kupiłem żeby mieć go tutaj ale kiedy chce zacząc kampanie i wybieram byle jaką frakcję i kilkam graj to powraca do memu głównego a przy niektórych jednostkach gra crashuje. Co zrobić z tym fantem? ps. dodam iż już instalowałem drugi raz.
Link: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...a-wersji-steam
Wybrałeś w setupie rodzaj kampanii Late lub Early? Poinstalowałeś wszelkie fixy do 6.4 ? (strona 116 masz linki od Marengo co jest napisane na stronie 1 ze wskazaniem numerów postów).
Zrobiłem te fixy i łatke 6.4 a kampanie dałem late i jak nie działała tak nie działa ale za to kampania early działa na pierwszy rzut oka znaczy załadowała się.
Usuń map.rwm z Late i spróbuj odpalić.
Dziękuje, to również działa :)
Witam
Mam problem z przyciskiem tyldy w SS 6.4- nie działa. Ktoś mógłby mi napisać jak to naprawić? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mam windowsa 7 64 bit.
Pozdrawiam
A co,toggle-fow jedynie czy add_money 40000? :D
Wie ktoś co trzeba zrobić aby móc budować w każdym mieście bo mogę tylko w tym gdzie są generałowie.
Przy starcie kampanii musisz zaznaczyć zarządzaj każdym miastem, inaczej możesz budować tylko tam gdzie masz gienków.
Niestety jest problem bo mam zaznaczone "menaged all cities" i nadal nie działa, z kolei jak mam odznaczone to jest tak samo tylko budynki mam na szaro.
W okienku, które pokazuje założenia kampanii nie zaznaczyłeś czasem auto budowy? Jak nie to nie mam innych pomysłów.
Tak sprawdziłem i pisze, że miasto jest auto-zarządzane, lecz nie mogę tego odznaczyć.
Sprawdź okno frakcji tam jest automatycznie ustaw podatki(po prawej na dole) i automatyczna budowa po lewej, zobaczy czy tam nie masz zaznaczonego.
Spróbuj usunąć plik map.rwm z kampanii w jaką grasz Late albo Early i zobacz, może się naprawi.
Gram w Early ale zrobiłem tak, że wszedłem z setupa moda i po odznaczałem wszystko i teraz jak wyprowadzę generała to mogę budować.
PS. Trzeba było odznaczyć tylko jedną opcję "Limited Activities".
Mam pytanie, czy w tym modzie jest dużo jednostek ponieważ ma kampanii Late i Early mam te same jednostki i jest ich mało, to już w podstawce więcej było.
Jednostki się różnią, przestaw we własnej bitwie okres bo masz pewnie early ustawiony. Na Late początkowo niektóre jednostki mogą byc jak w Early, ale dużo się zmienia. Trzeba pograć by się pojawiły nowe jednostki, bo są związane z eventami historycznymi często.
OK, wielkie dzięki, bo grałem Turkami i się wystraszyłem, że ciągle tymi samymi będę musiał grać.
Wiadomo czy mod "regions & provinces" będzie działał z SS?
Cześć! Znacie może jakiś submod muzyczny do SS?
Siema czy mógłby mi ktoś przetłumaczyć ss_setup ? bo jak zainstalowałem fix to mam teraz sporo pkt i nie wiem co do czego
Witam. Przeczytałem wiele waszych postow na temat tego moda i jego instalacji. Zainstalowalem wszystko krok po kroku , gre odpalilem za pierwszym razem wszystko ogólnie smigało :) co do szczegołow instalacji to wiadomo MW2 + kindgdoms patch 1.5, SS 6.3 i 6.4 zainstalowany poprawnie, lecz nastepnie zainstalowalem BugFix_Compilation_v1.27 z twcenter. No i mam spory problem ze spolszczeniem , poniewaz bez spolszczenia gra chodzi elegancko, ze spolszczeniem wywala , nie moge wogole rozpoczac kampani, gdy próbuje wczytac save wywala, w szybkiej bitwie po kliknieciu "rozpoczecie rozmieszczania jednostek" tak samo crash.... nie wiem co mam zrobic, prosze o pomoc ! :(
Rameryk V w setupie się wybiera opcje graficzne jak nap. permanent arrows, dla silnych kompów i rodzaj ai, są 3 bodajże. Po tym jak powybierasz opcje w setupie, będą tak funkcjonowały w grze. Poszukaj w temacie na pewno było to tłumaczone jak to dokładnie działa. Zwłaszcza w problemach technicznych.
Dostik555 widocznie w fixach coś zmieniono na tyle, ze spolszczenie nie działa.
Witam ,dlaczego nie dzialaja linki z pobieraniem moda ?? wie ktos gdzie znajde takie co mozna bedzie pobrac modyfikacje ..
W 1 poście na samym dole zaktualizowałem linki
Moze ktos podac namiar na spolszczenie ..dziekuje...
mam jeszcze jeden problem ,nie potrafie rozpoczac kampani .ekran mi sie wczyta moge wybrac start ale jak daje rozpocznij kampanie ro wyskakuje mi komunikat ..ze musze wybrac z listy ...wogole w folderze z modem tam gdzie ma byc niby wczesna lub pozna kampania nie ma nic jest tylko sama nazwa imperialna kampania ..o co chodzi ??Załącznik 987
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...ie-v0-85/page4 tu masz spolszczenie, ale nie jest kompatybilne z najnowszymi fixami, więc nie ma gwarancji, że zadziała. Co do kampanii to nie wiem o co chodzi.
dzieki araven poszukam, a czy jest jakis mod zeby w ss mozna było stawiać forty kamienne ? i czy mozna zmienić zeby kazda frakcja miała zamki np krzyżackie ?:D
Witam, ma ktoś może pomysł dlaczego w trakcie bitwy, jednostki (szczególnie konnica) porusza się jakby w zwolnionym tęmpie? Można to jakoś zmienić?
Naprawdę nikt nie wie gdzie leży problem? Nikt się z tym nie spotkał?
Spotkał się, a problem to jest chyba w animacjach w modzie, w exort_descr_unit w data kawaleria powinna mieć jedną z linijek jako speed, szybka ma czasem 1.2, ciężka 0.9 albo i mniej, teoretycznie tu można by pozmieniać ale całej kawalerii w modzie, najpierw kilku jednostkom testowo we własnej bitwie zobaczyć co to dało, map.rwm usuń z kampanii w jaką grasz i zrób kopię EDU nim cokolwiek zmienisz. Może też komp masz za słabego SS, na starszych kompach nie hula super, dość wymagający jest. Tam po prostu bitwy są wolniejsze, niż w innych modach często.
Witam, czy ktoś z was może mi powiedzieć, w którym pliku znaleźć listę pomocników ze świty generała i czy jest możliwość aby zwiększyć ich liczbę? Aktualnie liczba ta jest ograniczona do 8 pomocników. chciał bym ją zwiększyć o ile to w ogóle możliwe :)
To niestety niemożliwe :)
OK, dzięki za szybką odpowiedz. :)
Witam, mam problem kontynuowaniem swojej kampanii w SS 6.4. Otóż grałem przez dość długi czas do 90 tury, aż w końcu mi się znudziło i postanowiłem zrobić przerwę. Zapis wysłałem sobie na e-mail zaś samą grę wywaliłem z kompa. Dziś sobie zainstalowałem ponownie i jest problem. Miałem ustawione tak, że podczas przemijania tury nie widziałem ruchów jednostek innych frakcji by zaoszczędzić na czasie. Niestety teraz jak klikam widzę jak jednostki się przemieszczają przez co tracę sporo czasu na patrzenie się, gdzie kto idzie. Można to w plikach jakoś wyłączyć?
Wejdź w opcje i odznacz "pokaż ruchy SI" czy jakoś tak to brzmi.
W plikach nie można ale w Medku sobie zmień zacznij jakąś kampanię i odznacz pokaz ruchy SI, bo domyślnie po instalacji ta opcja jest chyba włączona. Nie wiem czy to zadziała na sava.
Dzięki za radę! Pomogło dokładnie tak, że odpaliłem nową kampanię z ustawieniem bez pokazywania mi ruchów innych frakcji i potem wczytałem zapis, który miałem odłożony i jest dobrze.
Witam jest jakis mod zeby w ss mozna było stawiać forty kamienne ? i czy mozna zmienić zeby kazda frakcja miała zamki np krzyżackie ?
Można za pomocą kodu/lub sposobu całkowicie zniszczyć frakcje mongołów? Walczę z nimi od wielu tur i armii im przybywa jak mrówek. Strasznie mnie zirytowała taka sytuacja. Nie można się w ogóle ruszyć do przodu bo idzie kolejna niekończąca się fala, co wcale nie jest zabawne.
Ten mod jest dalej poprawiany czy nie? Bo widziałem chyba w tym temacie jakieś posty o fixach, dodatkach itd. z 2015 roku a swojego SS instalowałem kilka lat temu i zastanawiam się, czy skasować i wgrać od nowa bo coś się zmieniło czy raczej nie ma sensu?