-
Re: MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven+Kam2150)
Cytat:
drugiej propozycji daję im np. 200 bizantów i pytam co oferuję, Często ai proponuje sojusz mi, albo za kasę, albo za darmo
? nie bardzo rozumiem ? czyli ze jak wysuwam ofertę i sprawdzam co w zamian oferują ? :roll: :?:
wgrałem nowego fixa, zaczynam krzyżowcami i .... nawet praw handlowych nie chcą wymieniać :evil: :evil: ? z racji tego żem ja bogobojny krzyżowiec?
trybut - poprzedni np zaczynałem od 200 na ture relacje wzrastały o 1 , potem podbijałem 300-400 -tp aż mialem relacje 6-7 i łapałem sojusze . na dyplomacji pitera rozumiem , że tak nie ma i nie można przewidziec reakcji ??
daje nawet po 2 do 5 k i relacje się nie zmieniają choć np kraj biedny ... będąc biedakiem byłbym wdzięczny za każdy talar a tutaj ... nic.
-
Dokładnie daję im 200 i pytam co oni na to.
Spróbuj tak, może wymienią prawa handlowe.
Niekiedy ai nie chce dac praw, zwykle jak dana frakcja ma za warunek zwycięstwa zniszczenie Twojej.
-
ten blad 121 tury jest pewny? jestem w okolicy 90 to moze nie bede tracil czasu na granie skoro ma wywalac tylko zaczne od nowa..
-
Raczej pewny. Miałem go i w Full i Light i nie tylko ja.
Zagraj na Megasubmodzie IV + fix.
-
czyli zeby teraz na to co mam to wystarczy wgrac 4 i fix czy mam wszystko usuwac i od nowa bo sie troche gubie w tym zamieszaniu..
no i skoro od nowa to pytania dwa ; na jakim poziomie kampanii grac zeby bitwy byly jakos wymagajace a dyplomacja sensowna? oraz jakie ai bitewne jest najlepsze?
-
Najlepiej wgraj od nowa, masz 7 punktów w Instalce co i jak Instalować.
Ai bitewne Germanicu5.7 jest najlepsze, też nie Napoleon. Ale dobre.
AI bitewne wgraj na samym końcu. Zainstaluj je w mods. Potem wejdź w mods w katalog g5 potem w Manual Integration skopiuj oba katalogi i wrzuć je do głównego Bellum i nadpisz. I będziesz miał to ai bitewne.
-
dzieki, a co do poziomu trudnosci kampanii?
-
Graj na H/H.
Na razie graj Fuks na IV.
Nie powiedziałem ostatniego słowa z Megasubmodem. Walczę.
-
Jeśli chodzi o ai pitera to polecam bitwy VH i kampania H, odrobinę trudniejsza od medium, ale nie do przesady. Gram Jerozolimą, około 100 tura, jest ciekawie, przeciwnicy nie boją się atakować dużo silniejszych sąsiadów, dyplomację da się sensownie prowadzić.
Natomiast kampania VH/VH to istny hardkor, do 15 tury spokojnie wojna na 3-4 fronty z Turcją, Syrią i Egiptem, a o jakiejkolwiek dyplomacji można zapomnieć gdyż łamią sojusze przy 10/10 :/
-
Może i racja na kampanii VH dyplomację się gorzej prowadzi, mówisz na Hard ok było nawet Jerozolimą? Grasz na 3.7 Pitera i jego nowej dyplomacji?
Jaki Megasubmod ???
-
Megasubmoda IV wgrałem wcześniej żeby popatrzeć na zmiany i wszystko było spoko, oprócz tego że kampania nie chciała się odpalać. Po reinstalce BC postanowiłem zagrać Jerozolimą a jako iż zmiany odczuwalne są głównie dla Polski, nie wgrywałem megasubmoda, tylko nową muzę, nowy descr_strat, spolszczenie, submod na darmowe garnizony i dziedzica frakcji (który nie wiem czemu nie działa, w poprzedniej kampanii było spoko, a tu już trzeci wybrany przez komputer dziedzic zmarł mimo iż cechę dziedzic posiada zupełnie ktoś inny). Megasubmoda wgram jak zakończę kampanię Krzyżowcami. Następną zacznę Polską i wtedy opiszę swoje spostrzeżenia.
A co do ai to gram na wersji 3.7 bez nowej dyplomacji, gdyż miałem 20 turę już, i nie chciało mi się po raz kolejny rozpoczynać.
Nie wspomniałem wcześniej, na VH między 10-15 turą Turcja oblega Adanę, Syria przy relacjach 10/10 i płaconym trybucie atakuje Antiochię, Egipt uderza na Kerak i Jerozolimę a na dodatek na Medynę radośnie zmierzają 3 pełne flagi Abbasydów mimo ślubnego sojuszu i relacji 8/10. Totalnie nie da się nie nic zrobić, brakuje tylko desantu Bizancjum z Cypru, ale doświadczenie z poziomu Hard pokazuje że AI pitera jest do tego zdolne :) Generalnie VH nie polecam, chyba że Szkocją, Norwegią itp. kiedy ma się tylko jednego sąsiada. Może 30 turowy PON sprawiłby że na VH dałoby się umocnić Krzyżowcami i przygotować na wojnę ze wszystkimi.
-
A na hard też atakują jak są relacje 10/10?
-
To ładnie masz.
Ja gram Krzyżowcami na H też. Zwykle gram VH, ale chciałem zobaczyć.
Walczę z Egiptem i Syrią. Z Abbasydami mam sojusz ślubny.
Na nowej dyplomacji i ai Pitera 3.7 im masz więcej sojuszy tym łatwiej o prawa handlowe i nowe sojusze.
Czasam trzeba kilka razy próbować aż się zgodzą na sojusz.
Ja jednego dyplomatę statkiem do Włoch posłałem i tam sporo sojuszy zawarłem.
Ale pierwszy sojusz z Bizancjum.
-
Na Hard u mnie sytuacja prezentowała się tak:
Syria przy 6-7/10 próbowała podchodzić pod miasta słabiej bronione ale zwiększanie garnizonów sprawiało że się wycofywali.
Turcja podchodziła pod Adanę ale odpuścili po zwiększeniu garnizonu i rozpoczęciu wojny z Bizancjum.
Egipt normalnie atakował Kerak i Jerozolimę, bez żadnych zabiegów dyplomatycznych.
Abbasydzi sojusz ślubny i przy 8/10 i 9/10 nie atakowali Medyny. Zajęci wojną na północy z Gruzją.
Państwa chyba zajęły się sobą, na północy zrobił się ciekawy ogromny kocioł: Turcja, Syria, Abbasydzi, Gruzja i Bizancjum prowadzili wojnę każdy na każdego.
Koło 100 tury po przekupieniu Cypru Bizancjum przy 7/10 bez sojuszu robi desant na Cypr, atakuje floty i blokuje porty ale wczytałem i zrezygnowałem z Cypru na rzecz pokoju.
AI na Hard jest świetne, komp nie skupia się na bezsensownych wojnach gdy już prowadzi inne, no chyba że jest mocarstwem na pół mapy jak Bizancjum. Gdy poszła Krucjata na Urfe i ją zdobyłem, Syria błyskawicznie zawiązała sojusz z dotychczasowym moim wrogiem Egiptem.
Następną kampanię rozegram na nowej dyplomacji i opisze co i jak.
-
No to jest w porządku :) Tylko ten nowy plik to negocjacje dyplomatyczne- czyli wartość różnych propozycji, samo to kogo komputer uważa za najbardziej wartościowego sojusznika i kiedy poprosi o pokój się nie zmienia, co najwyżej jest łatwiej/trudniej wynegocjować pewne rzeczy.
W najnowszej wersji AI chciałem żeby w dyplomacji był większy chaos czyli komputer czasem zawierał pokoje i zmieniał fronty ale to głównie zalezy od tego starszego pliku. Czyli np. jesteś spokojny, że wszyscy sąsiedzi zajęli się sobą i walczysz z jednym przeciwnikiem, a tu jednak któryś z sąsiadów zawiera pokój ze swoim wrogiem i atakuje Ciebie (ale też czasem tobie zaproponuje pokój tylko po to żeby mieć kilka tur oddechu i zastanowić się od zera kogo zaatakować). Dzięki temu gra będzie ciekawsza i będzie trzeba sporo kombinować ale nie jest łatwo to ustawić tak żeby zachować jakąś logiczność w działaniu komputera. W związku z tym nie jestem pewien czy te zmiany są w ogóle dobrze widoczne/czy działają :)
Edit: Przepraszam zmienia się dzięki nowemu plikowi, bo komputerowi również między sobą łatwiej wynegocjować pewne rzeczy.
-
a co sie musi stać, żeby ktoś przyszedł do mnie chcieć zawrzeć pokój? Takie ogólne warunki, bo ja sie dotychczas z tym nie spotkałem, a grałem na poprzedniej wersji dyplomacji i teraz gram na tej obecnej. Niektore frakcje mialy jedną prowincję, jedną armie a ja kilka i juz nie mialy zadnych szans, i nie tyle, ze same nie prosily o pokoj, co nawet nie chcialy go zawrzec na moje pytanie :P
przy okazji zapytam:
1. czy to normalne, ze wyslannicy innych panstw podchodzą pod moje miasta, i caly czas sie pokłaniają, a ostatecznie nie dochodzi do przedstawienia z ich strony zadnej propozycji? Jeden stał tak pod miastem 15 tur, kłaniał się co "ruch" jakby chcial wejsc w dyplomacje, ale ekran sie nie pojawiał.
2. Araven, pisząc o tym, ze dajesz 200 na poczatek zeby zobaczyc co chce przeciwnik, miales na mysli ,ze dajesz im to 200 w ramach "zapłaty" i klikasz podejmowanie rozmów?
3. do czego sluzy ten przycisk na dole dyplomacji po prawej stronie "przedstaw swoje postanowienia"? u mnie caly czas jest nieaktywny..
-
Szczerze mówiąc dawno w Bellum nie grałem ale testując na kilku innych modach nie miałem takiego problemu. hm, może w Bellum wartość pokoju została tak ustalona przez twórców, że naprawdę z tym zbyt ciężko ale jeśli grasz na moich negocjacjach to nie wiem czemu tak jest, bo ja miałem wielokrotnie taką sytuację, że komp sam prosi o pokój. Na chęć pokoju nakłada się ilość wrogów frakcji i jego siła militarna, jeśli jest 2x słabszy chęć pokoju znacznie się zwiększa, gdy ma kilku wrogów, znów się zwiększa itd. Ostatnio grałem w polish kingdom mod i komp mnie sam prosił o pokój gdy mocno go zniszczyłem, grałem w podstawkę to też tak miałem, w kgcm też grałem na moim AI i też się zdarzało choć nie często. Ciężko to dobrze ustawić na tym silniku i nie oczekujcie cudów ale ja sam testowałem i tak było. Ogólnie nie ma AI na którym ta sprawa byłaby tak zrobiona, żeby gracze uznali, że komp bardzo racjonalnie prosi o pomoc, u mnie prosi czasem jak jest naprawdę źle, albo czasem (bardzo rzadko) dostaje losowo większą chęć pokoju bez względu na okoliczności. Zależy to też od poziomu trudności.
-
1. Próbują przekupić garnizon.
2. Daję czasem i 1000 i klikam by oni coś zaoferowali. Często nic nie oferują, ale czasem chcą sojuszu, albo prawa handlowe.
Im jesteś silniejszy tym większa szansa, że zgodzą się na pokój, czy wymianę praw handlowych.
-
To znowu coś o dyplomacji:
powinno mnie zastanawiać, że Węgry, mające sojusz ze mną (7/10), dostające ode mnie trybut (marne 100 na 10 rund, dopiero co zaczęty), mające sojusz z Cesarstwem i Anglią, z którymi i ja mam sojusz i świetne stosunki, w trakcie krucjaty, atakują mnie ni stąd ni z owąd? Chyba, że fakt zajęcia przeze mnie Ołomuńca na samym początku kampanii podziałał na nich jak płachta na byka..
Teraz mają wojnę ze mną i rozpadły im się sojusze z Cesarstwem i Anglią, a że Wenecja ma sojusz z Cesarstwem, to prawie z każdej strony mają średnie stosunki..
I pytanie które mnie dręczy od dawna - rozumiem, że w Bellum miasta i zamki są zrobione już na stałe, i nie da zmieniać się charakteru danych osad? Budynki chyba są dostepne takie same wszedzie, przynajmniej takie odnosze wrazenie..
-
Nie takie same. Początkowe tak. Ale wyższe poziomy gospodarczych niekiedy są tylko w zamkach, a niektóre tylko w miastach. Zależy jakie budynki.
W descr_strat można zmienić np. Szczecin w miasto, i skopiować mu budynki miejskie, zamiast zamkowych ale to wymaga nowej kampanii.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Fuks
powinno mnie zastanawiać, że Węgry, mające sojusz ze mną (7/10), dostające ode mnie trybut (marne 100 na 10 rund, dopiero co zaczęty), mające sojusz z Cesarstwem i Anglią, z którymi i ja mam sojusz i świetne stosunki, w trakcie krucjaty, atakują mnie ni stąd ni z owąd? Chyba, że fakt zajęcia przeze mnie Ołomuńca na samym początku kampanii podziałał na nich jak płachta na byka..
Teraz mają wojnę ze mną i rozpadły im się sojusze z Cesarstwem i Anglią, a że Wenecja ma sojusz z Cesarstwem, to prawie z każdej strony mają średnie stosunki..
I pytanie które mnie dręczy od dawna - rozumiem, że w Bellum miasta i zamki są zrobione już na stałe, i nie da zmieniać się charakteru danych osad? Budynki chyba są dostepne takie same wszedzie, przynajmniej takie odnosze wrazenie..
Nie widzę w tym nic strasznego, Cesarstwo mogło poprzeć ich i byłbyś w du... ;)
-
Ta mnimapa w megsaubmodzie4 jest okropna, stworzona chyba z myślą o tym, że wszyscy grają na kodach na odkrycie całej mapy, lata się szpiegami po nowych terenach, a i tak zostają prowincje na mapie poukładane jak były w tych swoich dziwnych barwach.
-
Po prostu Megasubmod IV nie został dokończony jak należy.
A Mietek77 zaginął w akcji.
Na PW nie odpisuje.
-
Cytat:
Zamieszczone przez Fuks
Jeśli zależy Ci na sojuszu z Węgrami to wczytaj, i spróbuj pozwiększać garnizony w atakowanych osadach i zobacz czy odpuszczą. Słabo broniony zamek jest zawsze dużą pokusą dla komputera. Często zwiększenie sił obrońców o 2-3 jednostki skutecznie powstrzymuje wybuch wojny a skoro grasz Polską to masz dużo kawalerii i szybkie garnizonowe roszady nie powinny być problemem.
-
Cytat:
Zamieszczone przez tomrwt
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Róbcie kilka savów co kilka tur, zmieniając nazwy.
Czasem coś wywali, ale jest stabilnie dość.
Dziś w temacie Instalki dałem poprawki i fix do Megasubmoda IV z 20.11.2013.
Radzę zainstalować.
czy wymaga nowej gry , czy działa na starych save' ach ? aa znalazłem nowa kampania potrzebna..
--- a tak z innej bani - nie mogę rozgryźć tej dyplomacji .. Pitera -
gram France - z racji nie posłuchania się boskiego Papieża ekskomunika i wojna praktycznie z kazdym sąsiadem. Próbuje poprawić stosunki , trybut , cokolwiek - niestety nawet jak mam b.hojny to nie akceptują rozejmu... mało tego z Pizie podarowałem jedną prowincję - stosunki skoczyły 10/10 i dalej nie mogę zawrzeć pokoju ... ? coś nie tak , czy ta dyplomacja taka podkręcona...?
gram na poz. h/h
Wszyscy sąsiedzi Cię atakują- znaczy masz małe możliwości obrony- znaczy nie warto zawierać z tobą pokoju skoro zapewne łatwo Cię będzie podbić ;) W razie czego jest jeszcze poziom normalny ;)
Ktoś dodał graczowi kolosalne dochody z sakiewki króla,nie rozumiem dlaczego. Gracz dostaje często dodatkowo po 6000 florentów, tyle co z 8 prowincji na starcie?! Link do poprawionego pliku:
http://www.sendspace.pl/file/cbdd540ee8ddf598a4fd218 (zarówno gracz jak i komputer mają po ok 6000-4000 florentów mniej co turę czyli po mapie kręci się po 30-50 oddziałów mniej na frakcję (to może trochę bugować AI, które może słabo ogarniać za duże ilości wojsk), skutkami ubocznymi będzie znaczące wzmocnie dla mongołów (łatwiej im będzie podbijać) i trudniejsza ekonomia dla gracza (będziemy na minus na początku))
-
Piter na obecnych kosztach woja i tak jest mało.
Nikt nic nie dodawał. To jest w skryptach różnych.
Osobiście odradzam instalowanie.
Piter.
Jak dajesz jakiś plik to napisz jaki. Jak zainstalować.
Że map.rwm trzeba usunąć, nowa kampania konieczna czy nie?
Wypadałoby napisać by kopie ludzie zrobili prawda?
-
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Piter na obecnych kosztach woja i tak jest mało.
Nikt nic nie dodawał. To jest w skryptach różnych.
Osobiście odradzam instalowanie.
Piter.
Jak dajesz jakiś plik to napisz jaki. Jak zainstalować.
Że map.rwm trzeba usunąć, nowa kampania konieczna czy nie?
Wypadałoby napisać by kopie ludzie zrobili prawda?
Komputer ma tyle samo mniej kasy co gracz, a w skryptach ma to osobno ustalone. Ile było płaczy ze sreenami jak to jest wielki spawn armii.
Jak zainstalować- podmienić plik, użyć opcji szukaj ;)
-
Hmm, ostre spamowanie armii było na oryginalnym ai i było to cholernie męczące. Na twoim piter wydaje mi się że jest z tym o wiele lepiej. Komp lepiej przygotowuje ataki. Zamiast co turę wysyłać armię na miasto, przegrupowuje siły i uderza często 2 flagami, także bez dobrego generała z umiejętnością walki w nocy może być ciężko to rozbić w jednej bitwie. Ale przez to jest ciekawiej :) Natomiast nie zmniejszałbym tej sakiewki, to stały dopływ kasy dla kompa który niechętnie rozwija farmy czy korzysta z kupców. A dla gracza te 6000 na turę może stać się mało znaczącym groszem po podbiciu paru miast, właściwym rozwinięciu startowych no i wykorzystaniu kupców.
Natomiast zastanowiłbym się nad wgrywaniem darmowego utrzymania i usuwaniu oryginalnego money scriptu. Obecnie w moją kampanię wkradła się nuda. Oprócz tego że wrogowie bardzo osłabli i nie są już tacy chętni do bitki przestałem liczyć się z pieniędzmi. W 120 turze mam ponad 200k i nie zanosi się na jakiś kryzys a miasta cały czas się rozwijają, niektóre mają najwyższy poziom, o cytadelach nie wspomnę. Trochę to za szybko. Przestałem nawet wysyłać floty handlowe po załadunek bo jest to najzwyczajniej niepotrzebne. Myślę że jest to spowodowane szybką ekspansją dzięki dużej darmowej armii którą rozsiałem po całym Lewancie gdzie poszczególne miasta nie są jakoś oddalone od siebie. W konsekwencji w każdej prowincji mam za darmo elitarnych rycerzy. Tak dobrze nawet nie było w podstawce gdzie za darmo mogłem utrzymywać tylko jakieś miejskie milicje. Darmowe garnizony psują trochę balans, w BC i tak dużo łatwiej jest zdobyć pieniądze choćby poprzez szereg nowych budowli czy bajery typu handel morski.
Money script oryginalny lub ten ze zmniejszonymi karami można by przerobić tak żeby kara za każdą prowincję zdobytą była stała i wynosiła -500, ale nie wzrastała wraz ze zdobywaniem prowincji że nagle za jedną wychodzi -1000, później -1500 itd.
Bo niestety, co to za utrudnienie -270 na turę podczas gdy zdobywam Damaszek dający 5200 turę i na dodatek trzymam tam sobie 5 oddziałów rycerzy łacińskich za darmo. No i szkolę dodatkowego kupca, kolejny 1000 wpada.
Nie wiem czy inni też mieli takie odczucia. Możliwe że wywalenie free upkeep załatwia sprawę. W każdym razie coś muszę namotać bo stan skarbca piękny no ale czuję się trochę jakbym jechał na kodach :)
-
Blood_187 a grasz na jednostkach Kama z Megasubmoda III ????
Bo chyba nie.
A to całkiem inna bajka. Są dużo droższe i takiego spamu nie ma.
Przecież są różniaste pliki do wyboru w Dodatkach do Megasubmoda, bez free_upkeep też,
Piter. Opcja szukaj nie załatwia sprawy, dajesz pliki pisz jakie i jak zainstalować. Ja umiem. Ale wielu dopiero zaczyna z modami.
-
Co do freeupkeep zgadzam się w stu procentach, jeszcze marzą mi się wysokie koszta utrzymania jak w EB :)
-
Ty się może zajmij instrukcją tego jak zainstalować megasubmoda, a nie żeby trzeba było całą książkę i tony stron przeczytać żeby zagrać, a w dodatku trzeba jeszcze tony stron dyskusji poczytać żeby nie wgrać tka żeby wywalało w 121 turze, a jak już się przez to przebrnie to się ma jakąś zbugowaną mapkę, którą wiedziałbym że jest to bym w ogóle megasubmoda nie wgrywał tylko wybrał pare plików i grał z nimi i oryginałem.
-
Instrukcja jest ok. A ty Piter jesteś nadpobudliwy.
Jak będziesz zamieszczał dziwne pliki swoje bez opisu co to i jak je zainstalować to posty będę usuwał, jeśli ich nie zedytujesz.
Oświadczam Megasubmod IV ma luki, można grać 250 do 300 tur ale i sporo mniej. Jest niedokończony. I dokończony nie będzie. Mietek77 nie logował się od 17 września. Na moje PW nie odpisuje.
Pierwsza próba naprawy Megasubmoda mi się nie udała bo popełniłem błąd biorąc zbugowany campaign script z wczesnej wersji III i dlatego wywalało na 121 turze. Powstanie Litwinów był schrzanione.
Ja obecnie gram na stabilnym Megasubmodzie II, jego skryptach i tamtej mapie, ma tylko dodane Podlasie.
Krzyżowacami grałem 250 tur, zero ctd.
Teraz lecę Abbasydami 1241 rok. Miałem dwa ctd. Ale powtórne wczytanie załatwiło sprawę.
Do stabilnego Megasubmoda II dołożyłem nowe jednostki i balans Kama2150 i nowe jednostki i tekstury Aramegila i Marko1805, plus nowe ai Pitera 3.7 i jego dyplomację.
Testują to też 2 inne Osoby. W tygodniu wrzucę to do pobrania.
Będzie wgrywane na Megasubmoda II i muzykę Wino.
Zrobię Instrukcję instalacji nową, będzie krótsza jak obecna.
Czyli połączyłem stabilnego Megasubmoda II z nowymi jednostkami, nowym ai i dyplomacją i to działa.
Dam jak napisałem po testach.
W IV też czasem gram, ale od 240 tury, co około 15 lub 20 tur mam ctd i musze kombinować jak je obejść. Wkurzyłem się i wróciłem do prac nad II i dorzuceniem do niej nowych i bezpiecznych plików.
Czy jihady powinny być? Bo Mietek77 je zablokował?
-
To możesz mi to wysłać, bo ja mam 50 ture świetnej kampanii turkami ale musiałem zacząć grać na kodzie toggle_fow, bo szlag mnie trafiał od tej mini mapki. W dodatku to alternatywne ai bitewne jest fatalne, komp w ogóle nie potrafi reagować na to co dzieje się na polu bitwy, łatwo wjechać w stojącą konnicę itp, daje sobie wybijać łuczników konnicą wysyłając ich zbyt daleko od piechoty, blokuje się przy szturmach na nasze miasta. Oryginalne ai z królestw jest od niego o niebo lepsze.
Ogólnie ja bym chciał z megasubmoda jedynie ograniczoną rekrutacje, money script i sztuczną inteligencję, to głównie wpływa na grywalność, reszta to dla mnie tylko takie bajery, które są przyjemne ale jeśli mają coś chrzanić to wole grać na oryginale
-
Wysłałem testuj jako czwarta Osoba.
-
Cytat:
Zamieszczone przez inquisitor
Co do freeupkeep zgadzam się w stu procentach, jeszcze marzą mi się wysokie koszta utrzymania jak w EB :)
A grasz na moich statach? ;) Bo tam koszta utrzymania sięgają nawet i po 800 :)
-
Witam. Nie wiem czy to odpowiedni temat, ale potrzebuję pomocy. Wgrałem submody (aż do IV) i wszystko działa, uwielbiam abbasydów także duży + za większą mapkę i kilka prowincji w ich stronach. Mam otóż jednak 2 błędy:
http://s6.ifotos.pl/mini/bugJPG_naqsaxh.JPG
Ktoś się orientuje ? Źle coś wgrałem ?
-
Megasubmod IV ma nieskończoną mini mapę, a dżihady są zablokowane.
-
Wgrałeś dobrze. Mogę Ci odblkokować Jihady, ale to wymaga nowej kampanii. Napisz czy chcesz Łokero.
Pliki i balans Kama2150 nowe statystyki wojsk, nowe koszty wymiatają.
Wino się odezwał, może jednak będzie nowa Instalka Megasubmoda II + nowe ai, dyplomacja i nowe jednostki Kama2150.
Testy trwają.
-
Będę bardzo wdzięczny. Nowa kampania to nie problem, chociaż w 13 tur na VH/VH syrii zostawiłem tylko damaszek. A tutaj nie działa te 30 tur spokoju coś widzę..?
Pozdro:)
-
http://www.sendspace.pl/file/7cf8ca610d450219582a96b
Wypakuj wrzuć do data moda i nadpisz.
Usuń map.rwm z Full i Light.
Zacznij od nowa. Daj cynk czy działa.
Albo od razu albo od 30 tury da radę jihad odpalić.
6 pobożności musi mieć mułła, to niewiele.
30 tur tu nie działa bo to inne ai.