Wszystko super, ale przeinstalowałem Medievala , chcę pobrać moda a tu lipa :P. Na catshare 2 partu nie ma (zresztą 1 i 3 pobierają się w tempie galopującego żółwia) a na chomiku trza płacić. Ma ktoś jakąś dobrą stronę z której można to zassać?
Wersja do druku
Wszystko super, ale przeinstalowałem Medievala , chcę pobrać moda a tu lipa :P. Na catshare 2 partu nie ma (zresztą 1 i 3 pobierają się w tempie galopującego żółwia) a na chomiku trza płacić. Ma ktoś jakąś dobrą stronę z której można to zassać?
10 godzin- jeden part? Naprawdę?
Czemu wrzucacie te pliki wiecznie na strony ze słabym transferem, które w dodatku po jakimś czasie je kasują? :) Wrzucilibyście na mega.co, google disk, albo dropboxa.
Party 1, 2, 3:
Cytat:
Nie działa:\
Panowie, prace trwają idą jakoś w przod ? podzielcie sie paroma informacjami... :)
Przykro mi to pisać, ale ten wątek to jeden totalny burdel. Trzeba się nagrzebać przy tych wszystkich ponad stu stronach żeby się cokolwiek dowiedzieć. Nic nie wiadomo, jaka wersja jest w tej chwili aktualna, bo nawet ich nie nazywacie. Na pierwszej stronie nie wiadomo, czy linki są w ogóle aktualne. Gracz szukający moda powinien mieć na pierwszej stronie wszystko jasno i czytelnie. Pliki wrzucacie w partach na serwery, które zaraz je usuwają albo pobiera je się kilkanaście godzin.
Wrzucacie jakieś submody nie wiadomo co w samym środku dyskusji, zamiast aktualizować główny post. Wrzucacie milion łatek w środku dyskusji.
Czy wy macie jakąś sektę, dla której w kółku wzajemnej adoracji robicie moda? Bo nie wygląda, żeby ten mod był publiczny i robiony dla wszystkich. Zero porządku. Z całym szacunkiem do efektu, który może jakiś osiągnęliście (bo nie mam pojęcia skąd wziąć aktualną wersję i jaka ona jest), ale to jest niepoważne podejście.
Grałem chyba w pierwszą wersję moda i chociaż był we wczesnej fazie to mi się podobał, mod ma potencjał, ale co z tego, skoro w niczym nie da się połapać na forum. Ciekawe, ile osób przeglądających ten wątek machnęło ręką i postanowiło pieprzyć ten mod, bo w niczym nie mogli się połapać.
Nie widziałem też na innych forach, by twórcy modów bombardowali ludzi milionami łatek, zamiast je od razu zaaplikować do wersji danej do ściągnięcia.
Weźcie zaprowadźcie jakiś porządek w tym wątku, bo to jakiś absurd, żeby aktualnych linków szukać nie na głównej stronie, a na paru stronach od końca.
Spokojnie, nie jest to wszystko uporządkowane dlatego że czekamy na wrzucenie plików przez k.m. które mają uzupełnić mod, czyniąc go w znacznej części grywalnym modem. Jak mod będzie gotowy to wrzucimy go na pierwszą stronę, to co jest teraz dostępne jest starą wersją. k.m. obiecał że jakoś przed świętami wrzuci aktualizacje, ale jak na razie z jego strony nie mam żadnych sygnałów jakichś poślizgów. Zresztą od jakiegoś czasu nie mam w ogóle od niego, jak i reszt ekipy, jakichkolwiek sygnałów, co niestety nie napawa mnie optymizmem w kontekście dalszych prac:confused:, ale trzeba być dobrej myśli.
Tylko nie mówcie, że tak dobrze zapowiadający się mod zostanie od tak porzucony :/
Popieram. W końcu taki mod to skarb.
Skąd mogę pobrać moda nie pobierając go 30 godzin.
Raczej innego źródła nie ma...ale cieszmy się tym, że przynajmniej jest xD (przynajmniej ja wychodzę z takiego założenia)
Panowie, czy mod jest kontynuowany czy prace zostały przerwane?
Waszmościowie part 2 nie działa, proszę o udostępnienie go
potwierdzam , part 2 niedziałający , proszę o jakiekolwiek udostępnmienie
Do dupy z takim wydawaniem modów połowa linków nie działa, nie wpadliście na pomysł z wrzuceniem moda na jakąś stronę która się zajmuje ich hostowaniem typu ModDB czy Nexus? Już kiedyś o tym pisałem to usłyszałem że nikt z twórców nie ma już Potopu na dysku...
Tak to zabrzmiało jakby w ogóle olali sprawę ;). Ale tak naprawdę, po prostu zmiany zaszły na tyle daleko, że wydanie obecnej wersji powodowało by krasze co turę (o ile w ogóle dałoby się uruchomić. Trzeba czekać aż dadzą nową wersję. Niestety. No chyba ,że ktoś z ma zainstalowany już potop i mógłby to albo podzielić na party albo wrzucić jako całość na jakiś serwer. Ja niestety nie mam na dysku, bo 3 razy zepsuł mi się komp.
Panowie ja mam Potop jak wrzucę go na gogle dysk to podam link do zassania Moda ;)
Przepraszam problemy techniczne postaram się jak najszybciej to zrobić
Panowie tu jest part 1 i part 3
part 2 gdzieś mi zwinęło, ale może ktoś inny będzie miał.
(part 1 - 1,0 gb
part 3 - 0,3 gb)
http://www.filedropper.com/part1_15
http://www.filedropper.com/part3_7
To jak wreszcie panowie ktoś ma potop :)
Witam wszystkich, wrzucam 2 linki moda potop do pobrania.
Obecny mod ciężko nazwać wersją finalną, nawet stwierdzenie, że jest to beta będzie dużym nadużyciem, ale na pewno jest to wersja dużo bogatsza od wersji która jest umieszczona na stronie pierwszej czy wrzucana przez zainteresowanych z różnych chomików itd.
Nie mam kontaktu z k.m. jak i z resztą ekipy i nie wiem czy dalej pracują nad modem, ja zdecydowałem się wrzucić wersję którą posiadam, jest według mnie najnowsza.
Proszę Artema o umieszczenie moich linków na pierwszej stronie i usunięcie wcześniejszych wpisów które są już przestarzałe, o to linki z mojego dropboxa, wystarczy wejść i pobrać dwa pliki, rozpakować je i wrzucić folder potop do folderu mods:
https://www.dropbox.com/s/afr8nrrxoz...op.7z.001?dl=0
https://www.dropbox.com/s/ybotnlrb4g...op.7z.002?dl=0
Pobrałem, pograłem, komentuje:
- Słabo widać budynki miejskie na tle szarżującej husarii.
- W Siedmiogrodzie pomiędzy ikoną tworzenia budynków, a rekrutowania jest zbroja husarska. Już pomijam fakt, że średnio pasuje, ale dodatkowo jest ten sam problem co wyżej.
- Zmieńcie portret Wiśniowieckiemu, ten co ma teraz powstał po jego śmierci (w XVIII wieku bodajże).
- Jak dla mnie kawaleria kopijnicza w ciasnym szyku stoi zbyt szeroko (od czegoś jest luźny szyk).
- W menu głównym nie widać opcji (tło jest białe i litery są białe).
- W prowincjach moskiewskich porządku strzegli strzelcy grodowi, zmieniłbym więc nazwę piechoty ruskiej na wspomnianą wcześniej.
- Zmieniłbym balans piechota zachodnia - wschodnia. Ta pierwsza powinna mieć więcej obrażeń dystansowych, natomiast druga przewagę w walce wręcz.
To tak z grubsza. Jeśli potrzebowalibyście ikonek do Siedmiogrodu, to możecie sobie pogrzebać tutaj: https://pl.pinterest.com/muzgdeluge/...gród-xvixvii/
Co jakiś czas dodaje tam nowe rzeczy.
I jak tam, ktoś jeszcze pobrał nowszą wersję moda? Zapraszam do pobierania i komentowania. Dzięki Waszym opiniom będzie można mod udoskonalić.
Linki na 127 stronie
Edit, nad modem pracuje jeszcze k.m. więc coś tam może się jeszcze zmienić.
Właśnie pobieram, z braku czasu dam info za jakieś 2-3 dni, żeby zrobić jakieś porządne rozpoznanie ;)
Też pogram jak znajdę czas! :)
Nie jestem w stanie tego pobrać -_- 20kb\s, 6 godzin pobierania to trochę za dużo.
To dziwne bo sprawdziłem i mi zasysa ok 200 i czas 2 godz;), a neta mam wolniutkiego (neostrada 10mb)
Pobrałem obydwa pliki, które ordenus umieściłeś, ale tego oznaczonego jako drugi nie mogę ani otworzyć ani rozpakować, wyskakuje błąd
nie można go otworzyć jako archiwum, co uniemożliwia też wypakowanie
Te dwa pliki masz spakowane 7z (musisz mieć ten program) klikasz na 1 plik i klikasz wypakuj w wskazane przez ciebie miejsce i rozpakowuje 2 pliki i tyle.
No nareszcie wyszło Cacuszko Bardzo się ciesze.Pobrałem no i zagrałem i jestem zadowolony wiadomo nie jest wszystko jest tak na tip top ale niewiele modów jest takich jestem w 26 turze i jak na razie wywaliło mnie raz.W poprzednich wersjach wywalało non stop aż do obrzydzenia.
Mod wygląda graficznie dobrze nie zadowala mnie tylko artyleria są tylko po 2 działa to mało i efekt rażenia kiepski ale póżniej może będzie lepiej jak nabiorą wprawy i doświadczenia
Dzięki Autorom za dobrą robotę i Pozdrawiam:D
Czy według Was odstępy między kawalerzystami w szyku ciasnym są za duże, np husaria?
Jaka jest agresja innych państw względem siebie, czy masowo wybuchają bunty itp?
Nareszcie po ponad roku zaglądania tutaj dostałem działające linki do tego moda i mogłem go zainstalować.
Nie grałem jeszcze kampanii, ale pooglądałem sobie moda i widać olbrzymi postęp.
O niebo lepiej narysowane prowincje dla RON, w porównaniu z pierwszą wersją moda i fajnie, że w ogóle jest dużo prowincji.
Podoba mi się poszerzona Ameryka; tutaj mam jeszcze jedno ale:
-powinno być więcej prowincji jako prowincji dla Indian, nawet w formie rebelii, to początki kolonizacji, więc powinni być wszędzie
Ponadto:
-piechota liniowa nie ma tekstury!
-tylko jedno miasto na mapie (Dubrovnik) ma wygląd miasta z fortyfikacjami bastionowymi, a wszystkie pozostałe stolice prowincji mają normalny kingdomsowy średniowieczny wygląd;
to musi być zmienione, głupio wygląda Zamość jako średniowieczna cytadela
a tak po za tym nie mam jakichś innych zastrzeżeń, musiałbym rozpocząć kampanię, żeby sprawdzić, ale już mogę stwierdzić, że np podoba mi się dobór muzyki
Co do Twoich pytań, Ordenusie:
Z tego co zauważyłem, to te odstępy dały chociaż namiastkę mocy naszej husarii, nie wygląda to jednak zbyt historycznie ;)
Mam około 50 turę i chyba tylko jakieś badziewne prowincje w afryce i ameryce się zbuntowały. Gorzej jest jednak z ekspansją AI vs AI.
AI podczas oblężeń jest bardzo złe, komputer nie jest w stanie rozbić bramy czy podłożyć drabiny, a co dopiero wejść przez bramę.
W następnej wersji przewiduję następujące zmiany w mapie:Cytat:
O niebo lepiej narysowane prowincje dla RON, w porównaniu z pierwszą wersją moda i fajnie, że w ogóle jest dużo prowincji.
Podoba mi się poszerzona Ameryka; tutaj mam jeszcze jedno ale:
-powinno być więcej prowincji jako prowincji dla Indian, nawet w formie rebelii, to początki kolonizacji, więc powinni być wszędzie
Ponadto:
-piechota liniowa nie ma tekstury!
- prawdopodobnie nowa prowincja: Ingria (z zamkiem - Wyborg) - zamiast prowincji z wioską Umea w północnej Szwecji (naprawdę nie ma ona sensu)
- nowe miasto dla Francji - Perpignan
- możliwe, że Belo-Ozero (gród lub miasteczko) dla Moskwy - w celu zmniejszenia potencjalnej pasywności Ai w tym obszarze oraz zwiększenia potencjału mobilizacyjnego frakcji. Nie będę ukrywał - głównie zależy mi na rozgrywce w Europie Środkowej
- usunięcie Salzburga jako prowincji i oddanie tych terenów Cesarstwu (nowa prowincja ze stolicą w Lintz)
- do usunięcia Erfurt, Livorno
Co do Indian to właściwsze wydaje mi się spamowanie armiami buntowniczymi oraz poukrywane armie w lasach, specjalnie po to zrobiłem tyle zagajników tam. Nowe osady wiązałaby się z nową kulturą, którą trzeba było zrobić, a na to chyba już nie ma miejsca i za dużo roboty z tym by było. Ponadto nie wyobrażał sobie, żeby Indianie zajęli (i później rozwijali) takie osady jak Boston czy Nowy Amsterdam. To irracjonalne:D
Nie ma już takich jednostek jak piechota liniowa itp. Roostery póki co zawierają jednostki Attyli oraz z modów: OiM2, Renesansu (a co się z tym wiąże - FKoC), CoW (tylko jedna), Thery, Rusichi i XVII century mod.
Mógłby któryś z waszmościów poinstruować, jak pobrać i jak zainstalować te 3 party? bo jeden pobiera mi się w WinRar...drugi też, ale 3 już nie..i nie wiem za bardzo jak tego moda zainstalować. Z góry dziękuję za instrukcję :)
Po co Ci 3 party jak najnowsza wersja to tylko 2 party i jest w pełni samodzielna?
Link na stronie 127.
I jak się gra Panowie, czy mod jest stabilny, jakieś bugi, czy kampania jest ciekawa, czy jest stypa? Jak wygląda agresywność sąsiadów RON? Czy Turcja prowadzi ekspansję w Europie? Co do tekstur jednostek itp to k.m. się tym zajmuje.
Może ktoś chętny do pomocy przy modzie?