Zamieszczone przez
Jan z Czarnolasu
Tyle, że to nie ma sensu.
Z punktu widzenia Świata nic szczególnego nie łączy Demonów, Ogrów, Kislevu i Krasnoludów Chaosu. Nie ma to wielkiego sensu. Trzy ostatnie to najmniej popularne rasy Świata. Jara się nimi garstka osób. Raczej nie zrąbią gry, z mapą części świata, która mało kogo interesuje z rasami, które w większości (poza Demonami) mało kogo interesują.
Dla mnie oczywiste jest, ze głównymi frakcjami III części będą przebudowani Wojownicy i Zwierzoludzie (przede wszystkim podział na czterech bogów) oraz Demony.
Nie zdziwiłoby mnie, gdyby Kampania III obejmowała przede wszystkim 12 grywalnych frakcji - tj. Wojownicy, Zwierzoludzie i Demony w 4 wydaniach dla każdego z bogów, a akcja kampanii byłaby skupiona np. przede wszystkim na Pustkowiach Chaosu i obejmowała jakieś wewnętrzne walki, a po osiągnięciu zwycięstwa w nich nastąpiłaby inwazja na tereny ludzi, krasnoludów, jaszczuroludzi i elfów. Tak sobie dywaguje.
Myślę, że Kislev i Ogry będą raczej dodatkiem - grywalnymi frakcjami pobocznymi, może nawet DLC jak Tomb Kingowie.