Eto i setki? Patrzcie od 2:05 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=K3STXC8UmNs
Wersja do druku
Eto i setki? Patrzcie od 2:05 ;)
http://www.youtube.com/watch?v=K3STXC8UmNs
Nie no nie przesadzajmy :D Kiedyś mówiło się, że to Policja swoją liczną obecnością prowokuje do zadymy a teraz brak ochrony spowodował? To przegięcie w drugą stronę. Nawalili organizatorzy i grupka wariatów. Zamknięcie stadionów to akurat głupota bo karę rozciąga się i na niewinnych. Faktycznie wydarzenie odciąga uwagę od wydarzeń politycznych a Rząd z PZPN winą obarczają się nawzajem. Całą nadzieja w normalnych kibicach. Pozdro!Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
Nie no jasne; w ogóle co to za pomysł robić taki mecz na stadionie Zawiszy :roll: Ciekawi mnie po prostu ile w tym artykule prawdy a ile dopisanego. Kibole są cały czas, co do tego nie ma żadnych wątpliwości ale ta prowokacja - o ile to była prowokacja, to też niezły numer.
Więcej tutaj: http://www.weszlo.com/blog/10/458 . Dokładnie koleś wypunktował, to co jest po prostu oczywiste, a z przyjęciem czego niektórzy mają problemy - mowa o Barcie.Cytat:
Oczywiście zaraz usłyszę, że Barça dominowała piłkarsko. I co z tego? Statystycy pokażą liczbę podań, celnych strzałów czy procent czasu przy piłce - jakie to ma znaczenie? Żadnego. W piłce można stworzyć 100 sytuacji bramkowych, wymienić 1500 podań, posiadać piłkę 90 % czasu, a i tak przegrać. Właśnie na tym polega piękno futbolu. Nie wiem, czy Real by awansował, gdyby sędzia uznał prawidłowo zdobytą bramkę, ale byłoby 1-0 dla Królewskich w 50 minucie gry i wszystko by się mogło zdarzyć. Ba, zachwycamy się golami Messiego , tak, to były cudowne akcje, należy jednak pamiętać, że Messi pokazał swój geniusz dopiero gdy Real grał w 10, na boisku nie było już Pepe (kiedy grał wspaniała pomoc Barçy nie istniała), a niemal każdy z obrońców Realu miał już na koncie żółtą kartkę, wcześniej skuteczność zawodziła asa Barcelony (co nie zmienia faktu, że to piłkarz genialny). W piłce nie zawsze wygrywa lepszy. Czy Sociedad był lepszy od Barçy w niedawnym meczu ligowym? Nie. A wygrał. Czy Saragossa była lepsza od Realu? Słabsza, ale wygrała, bo miała więcej szczęścia. Nie powiem więc, że Real był lepszy, bo nie był, ale do finału mógł awansować, jednak tak się nie stało, bo zadecydowały o tym rażące błędy sędziowskie, a nie wspaniała gra Barcelony. I takie są fakty.
Oby finał był sprawiedliwy i wygał po prostu lepszy. A jeśli Barcelona będzie próbowała powtórzyć sztuczek użytych z Realem - powinno się ich ukarać. Obiektywnie rzecz biorąc, mając pojęcie o piłce interpretacja nie moze być inna niż zgodna z rzeczowymi faktami - napisana przez tego kolesia. :roll: Chodzi o zwykły obiektywizm, bo ja mimo tego, ze kibicuję Realowi z pewnymi faktami łatwo się mogę pogodzić - z faktami się nie dyskutuje.
Sir Alex geniusz.Cytat:
Ale krytykują też Hitzfeld i Luxemburgo sfrustrowani najprawdopodobniej swoimi niepowodzeniami trenerskimi w ostatnim czasie. Dobrze, że wyłamał się Sir Alex Ferguson, który otwarcie przyznaje (co klasa, to klasa) chęć spotkania z Mourinho celem rozpracowania Barcelony przed finałem LM.
Zaloz temat odnosnie Barcy i Realu bo juz mi sie niedobrze robi od Twych zenujacych wywodow :? ;) Offtopujesz od blisko dwoch tygodni jak kiedys KLA z "Avatarem" :lol:
Jak mogę oftopować w temacie który stricte odnosi się do piłki nożnej w ogóle?Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Od jutra zaczyna się maraton ciekawych meczów, przynajmniej dla mnie ;)
Najpierw Roma - Milan, następnie Real - Sevilla.
Natomiast w niedzielę Premier League: ManU - Chelsea.
Dziękuję Bogu za Canal+, bo obejrzę sobie je wszystkie 8-)
Ja też wyczekuje meczy AC Milan-Roma :D Tyle że ja nie mam Canal+; a co tam wbiję do znajomego ;)
Ktoś się orientuje jak gra Milan? Nie chodzi mi o wyniki tylko o styl; bo jesli styl jest to wyniki u włochów przyjdą wcześniej czy później ;)
Real raczej pyknie Sewille ale na Old Trafford będzie świetny meczyk. Zacieram rączki :twisted: Nie obraziłbym się gdyby był podział łupów - liga dla niebieskich, lm dla czerwonych.
Nie w tym roku :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez odi.profanum
No zobaczymy. Mu z wszystkimi lepszymi ekipami z PL przegrywał w tym sezonie ;) A LM to muszą wygrać.