No mówię ESET jest dobry 31 dni pierwszych darmowy potem na rok trzeba wykupić ;)
Wersja do druku
No mówię ESET jest dobry 31 dni pierwszych darmowy potem na rok trzeba wykupić ;)
Jooo, niedlugo bede mial nowego kompa a do niego kupuje Windowsa 7 i tu moje pytanie.
Jak sie wydziela partycje na kompie? :P
Chcialbym stworzyc jedna partycje na system, z 50 GB, reszta na inna partycje, gdzie bedzie wszystko pozostale :P
To sie robi w BIOSie czy przy instalacji systemu :P
w trakcie instalacji systemu; masz pokazaną dostępną przestrzeń dyskową, zazwyczaj w jednej partycji. instrukcje są tak napisane, że nawet ślepy by ustawił dogodną ilość partycji z dowolną ilością miejsca.Cytat:
Zamieszczone przez voitek
partycje nie-rozruchowe można śmiało dzielić z Panel Sterowania>Narzędzia Administracyjne>Zarządzanie Komputerem>Magazyn. najlepiej skorzystać wtedy z załączonego helpa, gdyż jest on wystarczający. opisywanie tutaj wszystkich możliwości wydaje mi się bezcelowe.
w ostateczności (bo np. Windows nie potrafi zmniejszyć/zwiększyć partycji rozruchowej) możemy użyć programu EASEUS Partition Master, które jest fenomenalnym urządzeniem, dość prostym w obsłudze, a jednak bardzo zaawansowanym. jednakże, w tym przypadku, zabawa z nim może skończyć się poważnymi konsekwencjami, włączając nieodwracalne uszkodzenie HDD. nie mniej jednak, program uratował mnie wielokrotnie.
Ja tam mam Avaista Profesional 4.8 i nie narzekam.
No cóż OskarX widać źle się zrozumieliśmy :P Mimo wszystko nie polecałbym Avastów :P Mi on przepuścił tyle wirusów, że masakra, a był zaktualizowany na max :lol:
Też tak mówiłem, dopóki się nie poznałem na tym gównie...Cytat:
Zamieszczone przez Ronin
jakim cudem wy łapiecie tyle tego świństwa?Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak
Im bardziej się chroni, tym chyba łatwiej coś załapać. ;) Ja lecę na czyściochu i luzik.
No ja co ciekawe, miałem najwięcej zawirusowanych plików z gier :lol: Nie wiem jakim cudem, potem się rozprzestrzeniło i tyle tego wyszło ...
no nie powiesz mi, że ta gra była ze sklepu. bo jeżeli tak, to przestanę kupować oryginały.Cytat:
Zamieszczone przez Krzyzak