Protestantyzm to najwcześniej XVI wiek, może to jakiś błąd przy tłumaczeniu, jaka jest oryginalna Włoska nazwa twojej religii po wybraniu antypapieża?
Wersja do druku
Nie da rady tego pewnie zrobić inaczej, by były 2 katolickie kolegia kardynalskie, musi tak być, inaczej antypapież byłby losowy. Schizma do XVI wieku była tylko zerwaniem ze zwierzchnictwem Rzymu, w religii i liturgii nie zawsze były zmiany. W anglikańskim kościele (XVI wiek) minimalne w luterańskim i kalwińskim (XVI wiek) zaś duże. Gra komputerowa nigdy nie odda w pełni historii. Schizma w grze to tak naprawdę nadal katolicy wszędzie.
Wiatm. Dzis zainstalowalem siodemke, wgralem w kolejnosci poprawione descr_sm_factions, export_descr_buildings, spolszczenie, muze, megasubmod i na koncu AI Piter - skasowalem map.rwm. Zaczalem na srednim levelu kampanie Polska. Jestem na 34 turze. Gra smiga przepieknie, ale jest jeden problem. Nie moge budowac kapliczek, kosciolow. Mam kapliczke w Krakowie i Plocku -wiec moglem powolac dwoch kaplanow i w zasadzie dopiero teraz zorientowalem sie, ze ich nie mozna zbudowac kapliczek w miastach jak Gdansk Praga, czy Visby. Czy to jest normalne ? Czy jakis blad popelnilem ?
Nie to nie jest normalne, kościoły można budować i kaplice bez problemu.
Usuń ponownie map.rwm z Ufficiale, może się odblokuje.
Masz inne mody ew. jakie?
Mod byl czysciutki, wgralem tylko to co opisalem powyzej. Po usunieciu map.rwm nic sie nie zmienilo. Jakies pomysly ? jeszcze raz wrzucic export_descr_buildings ?
Skąd pobierałeś plik od budynków? W tamtych plikach nie ma samego pliku od budynków.
Pobierz free_upkeep do BC 7.0 i wrzuć wg. opisu, koniecznie usuń map.rwm z kampanii Ufficiale.
Juz wiem w czym rzecz. Przy zmianie money scripu na mniejsze kary za miasto znikają mi koscioły - gdzie znajde instukcje jak zmiejszyc te kary bo chyba cos robię zle.
Czyli sam zepsułeś. A o tym, że sam coś "ulepszałeś" w modzie, to jakoś zapomniałeś wspomnieć.
Free_upkeep wystarczy. Usunięcie money_script uczyni grę banalną.
Popatrz tutaj: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...cje-skryptowe-)
W temacie o błędach w BC 7.0 w ostatnich postach pisałem o usuniecie skryptu najemników.
OK. Mea culpa. Juz nie będę ;-) Teraz już jest wszystko ok. Mam tylko pytanko bo jednej rzeczy nie rozumiem. Skąd biorą się w finansach w pozycji dyplomacja/trybuty ujemne wartosci i to w tysiącach. Zauważylem, że podczas tury potrafią one zniknać tzn pojawia sie wartosc 0. O co chodzi. I jeszcze jedno czy nadal trzeba przeniesc stolice do nadmorskiej osady aby czerpac zyski lodzi handlowych ?