-
Spokojnie, były mody na zmniejszenie korupcji, teraz pewnie powstaną na zwiększenie :)
Dla mnie korupcja na takim poziomie była nielogiczna (do tego jeszcze jej skokowe wzrosty, zdobywasz region i nagle dochód ci spada o kilka(naście) tysięcy), wiadomo, że w każdym państwie była, jest i będzie, a w większym trudniej nad tym zapanować, ale 90% no bez przesady.
Moim zdanie total wary idą w dobrym kierunku, są coraz trudniejsze i bardziej złożone (polityka wewnętrzna, zarządzanie państwem, budowa), taki Rome sprzed 10 lat dawał mnóstwo frajdy, bitwy były super, ale pod względem strategicznym był prosty jak budowa cepa, kasy w bród, problemów żadnych, dyplomacja której właściwie nie było. Mogliby jednak jeszcze sporo poprawić a nie taki prymitywny chwyt z korupcją, np wprowadzić choćby coś na wzór inflacji czy kryzysu monetarnego (obniżanie zawartości kruszcu w monetach w tamtych czasach było powszechne).
-
Które to środki prowadziłyby do tych samych skutków co korupcja :-) czasem najlepsze są najprostsze środki, a korupcja jest uzasadniona historycznie i logicznie, a do tego skuteczna.
-
No z tym się nie zgodzę, korupcja na poziomie 90% zależna tylko od wielkości państwa, jest tak samo logiczna i historyczna jak podatek na krasnoludki.
Zresztą już widzę, że CA nie tylko zmniejszyło ahistoryczny poziom korupcji, ale zmniejszyło też dochody z innych źródeł co się w pewnym stopniu równoważy, a nie sprawia że nie opłaca się rozwijać terytorialnie poza pewne progi jak było dotychczas. Sprawdziłem to przy starcie kampanii WRE, przed zmianami z korupcją niegającą 90% dochód na turę był nieco ponad 4 tyś, a z modem na ograniczenie korupcji na 60% było coś koło 15 tyś. Teraz bez moda przy korupcji 55% jest dochód nieco ponad 5 tyś, a z tym samym modem ponad 7 tyś. Da się więc zbalansować grę w inny sposób a nie przy pomocy takich debilnych wskaźników.
-
W przedziale z Dlc do Atylli został dodany nowy slot - https://steamdb.info/app/325610/dlc/ . Mam nadzieje , że wreszcie będzie to paczka z ludami stepowymi typu Roksolanie , Madziarzy i Jazygowie. A w potencjalnym Flc może frakcja lub dwie gratis np. jacyś Słowianie i Armenia ewentualnie Anglowie. To już ostatnia szansa na to co do tej pory brakowało.
-
Dwóch na pewno nie dadzą,prędzej właśnie ludy stepowe+słowianie.....Jeśli to by się potwierdziło to by było świetnie :)
-
Byłby to piękny prezent na Nowy Rok.
-
Także bym się ucieszył z tego powodu. Oczywiście bardziej ze Słowian niż z Anglów.
-
Jeszcze ponad cztery miesiące do Warhammera, więc o jeszcze jeden dlc mogą się pokusić. Chyba jakąś kampanię bym wolał niż zwykły faction pack.
-
oj, właśnie liczę na Anglów. Tworzenie brytyjskiego królestwa bardziej mi pasuje gdy jego mieszkańcy nazywają się Anglami xD
-
Ja osobiście myślę, że ze Słowian grywalnych dadzą Antów i/lub Sklawenów; do tego mogą dojść jeszcze Protobułgarzy jako horda gdzieś w rejonie Wołgi. Jako FLC obstawiałbym może Awarów, w ostateczności Chazarów- raczej na pewno coś ze wschodniej części mapy, bo po opuszczeniu tamtych terenów przez Sabirów i Madziarów jest tam pusto. Teraz tylko pozostaje się modlić aby CA zrobiło to DLC, bo myślę że nie tylko ja byłbym uradowany gdyby w Attyli można byłoby poprowadzić Słowian na zasiedlenie Europy Środkowej i Wschodniej :)