Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska
Wersja do druku
Dobra, ułożyłem karty. Z tego wynika, że za tydzień, max 2 tygodnie dowiemy się o pierwszym DLC. Pytanie tylko, jakie:
1. Krew
2. Dwóch Lordów dla Imperium/Krasnoludów.
3. Norska
Mnie to na przykład ciekawi kiedy pojawią się informacje o pierwszym DLC, starego świat. W przyszłym tygodniu, czy pózniej. Jak myślicie?
Oby jak najszybciej, bo bez krwi nie da się praktycznie grać :P
Nie precyzowali. Na dobrą sprawę nawet nie wiadomo czy dodadzą Ulthuan w tym zapowiadanym dodatku lub/i Naggaroth. Nawet Lustria nie jest pewna, bo mogą dać jaszczury daleko na południu Czarnego Lądu, które zapuściły się tam w pogoń za skavenami. Mogą dać tylko HE, tylko DE lub tylko WE - tym bardziej że Loren już jest w grze, tylko że jak na razie jako teren niedostępny (lity las do którego nie można wejść). Spokojnie można dać tam jakąś 2-3 regionową prowincję.
Nie, nowi agenci byli by tylko do nowych ras grywalnych. Np paladynów i kapłanki Pani Jeziora dla Bretonni. Przecież danie im agentów Imperium by było zupełnie bezsensowne (zabijające klimat). Skrytobójców/mnichów plagi/mistrzów stad dla skavenów, etc.
Bugman to tylko dowódca regimentu, a nie król. Nie nadaje się na generała całej armii, czyli LL. Ale wraz ze swoimi wojownikami na unikalną jednostkę już jak najbardziej. Co innego taki król Kazador (co z tego, że to król istniejącego w grze Karak Azul, skoro dali do krasnoludów Ungrima, faktycznie króla Karak Kadrin...) czy mistrz gildii inżynierów Burlok Damminson, lub nawet lord run Kragg Ponury (dane mam z 4 edycji, więc te stanowiska może już piastować ktoś inny, choć taki krasnoludzki cyborg ;) jako generał byłby fajny. Zamiast zabójców jako zwykłych lordów mogą dać mistrzów gildii inżynierów i lordów run (u wampirów jako agenci są między innymi wampirzyce i nekromanci, a jako generałowie lordowie wampirów i mistrzowie nekromanci).
Na pewno to dostaniemy w pierwszym dodatku kampanii jakieś elfy (nie wiadomo jakie i czy wszystkie) i Jaszczuroludzi. W drugim kampanii Skavenów i Ogry. Wielce prawdopodobne, że dostaniemy wcześniej FLC rasy Bretonni. Reszta to tylko nasza gdybanina i mniej lub bardziej pobożne ;) życzenia :D
Jedno jest pewne, pierwszym FLC będzie dla Wampirów, miejmy nadzieję, że jak najszybciej. Choć moim zdaniem to FLC powinno być wydane wraz z premierą, w końcu info. o nim znalazło się już przy rosterze wampirów, więc powinni to potraktować jako zawartość już przygotowaną na premierę.
Patrzcie co znalazłem: http://whenc.totalwar.com/#/faction/wh_main_ksl_kislev
Czyżby pierwszym DLC frakcyjnym był Kislev?
Jak Ty to znalazłeś? Jak się wchodzi w rasy to Kislevu brak...
Zaczęło się od tego, że przez google'a szukałem Bretonni na warhammerowej encyklopedii - znalazłem link (poniżej) na jakimś forum. Wtedy też pomyślałem, że może CA zaczęła już coś grzebać na encyklopedii więc zacząłem kombinować z różnymi frakcjami analogicznie do istniejących już stron - najpierw próbowałem z Norską ale nic nie wyszło. Drugi poszedł Kislev
Niżej macie działającą Bretonnię (choć oczywiście strona jest póki co okrojona w porównaniu np. do Chaosu czy Imperium)
http://whenc.totalwar.com/#/faction/..._brt_bretonnia
Estalii i Tilei póki co nie ma
Albo Kislev, albo Lords Pack będzie pierwszy. Ew. krew.