Re: Pytania o mody. Czyli szukasz,tutaj zapytaj....
Witam. Szukam moda z dużą mapą i wieloma miastami. Nie cierpię sytuacji (np. Egipt, Ruscy) gdy moje miasta dzieli odległość 2-3 tur. Do tego jakieś porządne i agresywne AI i będę wniebowzięty;]. Nie potrzebuję nowych jednostek czy nawet mapy innej niż podstawka. Lecz jeśli miał by to być mod z nowymi realiami to prosił bym raczej o lata podobne do tych z Medieval2 lub wcześniejsze. Takie np. czasy Napoleońskie z prochem i fikuśnymi ciuszkami jakoś ni w cholerę nie pasują mi do Medka ;d.
Chyba każdy porządny mod w 100% wykorzystuje maksymalną liczbę prowincji, więc na żadnym pod tym względem nie powinieneś ucierpieć. Bellum Crucis oraz Stainless Steel są modami które ja Ci mogę polecić, bo w nie póki co grałem i chyba nie bez powodu biją rekordy popularności. W tym pierwszym powstał Megasubmod, polska submodyfikacja która na prawdę wyciąga 200% z tego co mógł wyciągnąć czysty mod. Zastosowano w nim AI Pitera, jednego z naszych forumowiczów, przez wielu uważane za najlepsze w życiu ale nie jest ono typowo agresywne. Ulepsza ono bardziej wykorzystywanie strategii oraz agentów przez frakcje sterowane AI. Chyba 99% naszych forumowiczów grających w BC gra na Megasubmodzie. W SS natomiast jeśli mnie pamięć nie myli jest opcja wyboru między 3 rodzajami AI - Pokojowym, Zrównoważonym i Agresywnym. Niestety nie miałem jeszcze czasu, żeby przetestować dokładnie wszystkie 3 z nich. Ale AI Pitera jest chyba możliwe do wgrania nawet na SS, tylko musisz z Piterem porozmawiać.
Zobacz mapy ze wszystkich kampanii Eras Total Conquest. Kilka różnych map jest.
Mizutsu, skąd te rewelacje? :mrgreen:
Jak to skąd, ile razy czytam opinii ludzi na temat Twojego AI tyle razy dowiaduje się, że to najlepsze AI na świecie ^^
Natomiast z autopsji wiem, że dla mnie stanowiło duże wyzwanie i postawiło poprzeczkę w tej grze.
Znacie mody z wczesnego średniowiecza albo tak z 8-13 wiek?
Cytat:
Zamieszczone przez natec7
Znacie mody z wczesnego średniowiecza albo tak z 8-13 wiek?
Brytania: 865-1066 viewtopic.php?f=372&t=6714
Skandynawia i Bałtyk 785-1050: viewtopic.php?f=372&t=543
W produkcji, bliski wschód 519-700: viewtopic.php?f=31&t=13181
Eras Total Conquest - różne lata startowe, w tym te interesujące Ciebie.
A może znacie mody coś jak
WWmwE 1 tylko żeby mapa była większa?