Nie, to będzie XVI wiek w Japonii, czyli całkiem silna jazda, miecze, włócznie, łuki i ew. trochę broni palnej...Cytat:
Zamieszczone przez Anymous*
Wersja do druku
Nie, to będzie XVI wiek w Japonii, czyli całkiem silna jazda, miecze, włócznie, łuki i ew. trochę broni palnej...Cytat:
Zamieszczone przez Anymous*
Ja już nie mogę się doczekać premiery nie miałem okazji grac w pierwsza cześć ale zawsze mnie interesowały klimaty Japonii od jakiegoś czasu nakręcam się jeszcze bardziej oglądając sobie filmy Kurosawy tudzież innych reżyserów Polecam fanom dwie pozycje "Ran" i "Onibaba" zwłaszcza ten drugi naprawdę good shit 8-) pzdr
Stoczysz kilka walk, zobaczysz głupotę komputerowego AI na mapie bitewnej i kampanii, to szybko ci się odechce.Cytat:
Zamieszczone przez profesor88
Mi się odechciewa wchodzić na to forum widząc taki bezsensowny spam.Cytat:
Zamieszczone przez Adamsky
Klimat zapewne będzie najsilniejszą zaletą tej gry.
A ja chętnie odpocznę od tych n00bów z Empire i Napoleona którzy lekka pale ustawiają i stoją tak i walą z armat dopóki z gry nie wyjdziesz albo pies mu kabelku nie przedrze :P .
Nie bądźmy tacy malkontenci ;) Generalnie można o każdej grze z serii tak powiedzieć bo AI leży i kwiczy ale jednak nie zmienia to faktu że są sympatycy danej epoki Zarówno Rome jak Medieval II Empire czy Napoleon mają swoich zagorzałych fanów więc jeżeli profesor mówi że będzie się w tą grę (Shogun 2) wyżywał to najprawdopodobniej będzie niezależnie od tego jakie będzie AI choć zapewne będzie jak zwykle słabe.Cytat:
Zamieszczone przez Adamsky
PS. Szkoda że CA nie idzie w kierunku gry strategiczno-militarnej z lepiej dopracowaną stroną gospodarczą bo mówiąc szczerze sama walka po jakimś czasie robi się monotonna a niestety gospodarka w całej serii nie jest dobrze odwzorowana przez co cała seria wiele traci na atrakcyjności.
Shoguna 2 oficjalnie na Gamescom nie było, ale CA się postarało i jeden, jedyny raz puścili gameplay w trakcie turnieju StarCraft II.
http://tv.esl.eu/de/vod/22344
Dokładnie to samo, co było na E3, tylko już pokazane publicznie.
Jeśli graficznie tak będzie wyglądać ta gierka, to jestem pewien, że na długo przykuje mnie do monitora, nawet jeśli inne rzeczy nie będą na tak wysokim poziomie. Bardzo podobają mi się karty jednostek. Jak dla mnie niezwykle klimatyczne. Moim zdaniem miłym udogodnieniem jest pokazanie zasięgu naszych łuczników, trochę mi tego brakowało w poprzednich seriach. Fajny jest też ten motyw z kształtowaniem cech naszych generałów, przyjemne urozmaicenie gry. Oczywiście nie wiadomo, jak będą wyglądały inne aspekty rozgrywki: desanty z okrętów itp. Jednak ten gameplay utwierdził mnie w przekonaniu, że warto będzie kupić Shoguna II :)
Ale czy ta gierka pójdzie pod XP to mnie ciekawi. Bo podobno ma obsługiwać DX 11 :roll:
Obsługa DX 11 jeszcze niczego nie przesądza dopóki nie będzie jedyną opcją. Spokojnie mogą zrobić też wersję dla DX 9, tylko nie będzie kilku (kilkunastu?) bajerków graficznych.
Chociaż trzeba pamiętać, że XP ma już swoje lata i nie dziwne, że twórcy powoli przechodzą na siódemkę.