Proszę bardzo
http://img94.imageshack.us/img94/8003/2012032700005.jpg
Mi tam wszystko jedno ale niech będzie, żebym nie rzucał słów na wiatr.
Wersja do druku
Proszę bardzo
http://img94.imageshack.us/img94/8003/2012032700005.jpg
Mi tam wszystko jedno ale niech będzie, żebym nie rzucał słów na wiatr.
Aha, to tak samo jak u Republiki. Totalnie bezsensowne zakończenie. Żeby był pokaz jak kraj się rozwija, może nawet jakieś materiały filmowe z tamtych czasów. Ale mamy tańczące gejsze, fajerwerki i gościa który popija Sake. Jak na tyle czasu spędzonego przy grze mogli się bardziej postarać.
@upup Tak, też spotkałem sie ze spamem strzelców z Tosy czy innych unikatowych jednostek.
Screen świadczy o tym ze pokonałeś Inferna, gratulacje, ale nadal nie jesteś w stanie udowodnić, że zrobił Ci kabla, o co go oskarżyłeś
@UP
Może powinien zrobić mu zdjęcie kiedy odłączał kabel ? Albo lepiej, powinien nakręcić go kamerą.
Mi tam wystarcza, dobrze wiem czego można się po was spodziewać.
Mało grałem w Shoguna 2 (1 bitwa mp) i nie za bardzo się orientuję w tych rankingach.Czy ktoś mi wytłumaczy?
Jak nie jestem hostem i zakabelkuję to mój przeciwnik dostanie punkty expa(zaliczy mu zwycięstwo) a mi nie ubędzie z rankingu? Tak jak to jest na screenie WnukaProroka. I jak to działa odwrotnie jeśli ja jestem hostem i zrobię kabla?
EDIT.
W Empire było tak że jak ktoś mi kabla zrobił w bitwie rankingowej to nie zaliczało mi punktów doświadczenia, powtórki ani screena nie miałem już możliwości zrobić bo gra lądowała w oknie dostępnych bitew.
Ciekawe, a niby skąd :?:Cytat:
Zamieszczone przez Nalcor
Z tego co widzę tytuł tematu brzmi "Fall of The Samurai - DYSKUSJE OGÓLNE" a nie "podreperowywanie sobie ego" więc może przenieście się z tą nudną i nic do tematu nie wnoszącą dyskusją gdzieś indziej...
A wracając do setna sprawy, sam nie miałem jeszcze za bardzo czasu wgłębić się w grę ale zauważyłem ze piechota liniowa nie ma czworoboków ani bagnetów więc jak radzi sobie w starciu z kawalerią bez wsparcia włóczników? Pytam się oczywiście o gry multi, zdążyłem już zauważyć, że SI w kampanii nie sprawdza się jako taktyk...
@up
Nie radzi sobie z kawalerią, chyba że ktoś próbuje wjechać w nich od frontu to wtedy koniki da się wystrzelać. Jak już dojdzie do walki wręcz to piechota raczej nic nie zdziała. Chociaż nie wiem jak radzą sobie bardziej elitarne jednostki (marines, gwardia itp.).
u mnie to zależy, często jest tak że jak cav flankuje to ja każe liniówce strzelać do niej, ona sie obraca i fajne jest to że nie czekają wszyscy aż cały odział sie ustawi tylko strzelają już ci którzy zdążą, pada tak z 10- max 20 koni a jak jest pełny pułk to powinien dać rade sie utrzymać, jak ma jakieś straty lub cav od dupy wjechała to żegnaj moja piechoto... Ja sobie radze z tym tak że staram sie mieć lepszą cav niz przeciwnik, oczywiście czasami sie nie da.
EDIT: Dużo też zależy od tego jaka cav atakuje bo strzelcy konni czy szabelki to luz, yari ki już gorzej
Witam, a ja tak z innej beczki dawno już nie grałem w Shoguna 2 a o dziwo po raz pierwszy CA zrobiło to co obiecało i zaimplementowało część udoskonaleń dodatku do "podstawki", dlatego też nie mogę tego sprawdzić swoich obserwacji.
W Zmierzchu Samurajów zdarzyło mi się w SP, rozgromić siły wroga niszcząc m.in. załogę jego broni oblężniczej (drewniane armaty) i po bitwie dostałem informacje, że udało mi się przejąć jednostkę drewniane armaty.
W związku z tym pytanie czy w Shogunie 2 dało się już przejmować machiny czy to nowość?