Paradoksalnie, wspomniana Francja w mojej grze jest mało znaczącym państwem z 20k armii, z czego jestem i nie jestem zadowolony, bo przyzwyczaiłem się do tego kraju, który ma łatkę OP.
Wersja do druku
Paradoksalnie, wspomniana Francja w mojej grze jest mało znaczącym państwem z 20k armii, z czego jestem i nie jestem zadowolony, bo przyzwyczaiłem się do tego kraju, który ma łatkę OP.
Ku mojemu zdziwieniu moje 300 lat gry Rosją poszło do piachu. ;/
Mój zapis z chmury wykazał, że nie mam relacji dyplomatycznych, armii, dochodów, władcy i ustroju. Masakra...
To dlatego że wyszadł nowy patch musisz klikną prawym przyciskiem myszki na steamową ikonke EU4 => właściwości => beta i wybierz poprzedni patch czyli 1.9.2 :cool:
Dzięki!
A grałeś na ironmanie? Bo ja nie, i u mnie zapis z gry mp jest ok.
Zaczęliśmy z kumplem nową kampanię na dodatku Aztekami i Cusco (tak, wywaliłem 65 zł na dodatek i skiny, jestem maniakiem...) - fajnie, bo jest sporo klimatycznych eventów dla tych państw, zobaczymy jak w praktyce wygląda reforma religii.
Swoją drogą wybuch większego buntu dla Inków to jakaś masakra, bo 90% terenu to góry - dobrze, że mam jeszcze pierwszego, boskiego władcę z shockiem 5, bo nie wiem, jak bez niego wygrywałbym bitwy w Andach.
Tak na ironmanie. Robi to jakąś różnicę? Bo jeszcze nie uruchomiłem.
Podobno tylko sejwy na ironmanie się bugują. Dlatego pytam. :p
Narzekamy na AI w Total Warach, ale już któryś raz (tym razem w MP) natrafiłem na bug, który właściwie rozwala rozgrywkę bez interwencji gracza. Państwo kolonialne (w tym wypadku Francja) z super dowódcami ideami militarnymi, zblobowane do połowy Hiszpanii, ma okupowane całe terytorium w walce ze słabszymi sąsiadami. Czemu? Bo 80 tys. wojska trzyma w Gujanie Francuskiej, gdzie NIC się nie dzieje. Dodam, że Francuzi mają sporą flotę transportową (40 statków), którą w rok mogliby przerzucić te siły do Europy, żeby nie wiem, hmm....bronić ojczyzny? Tak samo miałem w SP na wcześniejszych patchach z Portugalią, która trzymała 100 tys wojska w Indiach, a ja tymczasem sobie grabiłem Lizbonę.
Teraz pytanie co z tym zrobić w MP, chyba najuczciwiej byłoby im rozwiązać te wojska (3/4 to najemnicy i tak), to może zaczną się produkować na kontynencie (wojna już się skończyła).
Najprostsze rozwiązanie i najuczciwsze to przejęcie przez dodatkowego gracza kontroli nad tym państwem.
Który dodatek tworzy losowo wygenerowany świat? Chodzi o coś takiego https://www.google.pl/search?newwind...2%3B1280%3B768