Re: DYSKUSJA MEGASUBMOD (Wino+Mietek77+Aramegil+Araven)
To właśnie Ci radziłem wczoraj, na ten moment są Bracia Dobrzyńscy spieszeni, ale bardziej kompleksowe poprawki będą w patchu Wino, dlatego radziłem poczekać.
Edit: GNEJUSZ pograłem wreszcie i prawie 200 tur walczyłem z Mongołami. Fakt masz rację 12 milionów to za dużo jednak dla nich. W patchu damy im 4 miliony powinno im starczyć. Będzie też dużo szybsza rekrutacja księżniczek w kampaniach pełnych, oraz ich znacznie szybszy ruch jak dyplomatów. Bo przy dużym państwie jest ciężko utrzymać ciągłość dynastii. Bo generałów dużo a księżniczek za mało. Będzie też ai Pitera w wersji 3.6, testowanej tylko przeze mnie, bardzo dobre wg mnie. Herby polskiego rycerstwa od Marko1805, znaczące poprawki Dariusa_d do spolszczenia i inne takie.
Nie będzie żadnego patcha, będzie nowa instalka. Trochę się opóźni jej premiera, bo wziąłem się za poprawki nazw jednostek i ich opisów. W oryginalnym BC jest wiele fajnych opisów jednostek, których wiele zaginęło w wersji angielskiej i polskiej, chcę to uzupełnić. Poza tym nie podoba mi się brak konsekwencji w nazwach, część jednostek ma nazwy lokalne, np. wojska bizantyjskie, część ani polskie ani oryginalne (Akindżi), a część polskie. Zrobię tak, żeby nazwy były polskie, a w opisach dodam nazwy oryginalne (Akinci, Toxotai itp). Dzięki temu nazwa będzie od razu, bez zastanawiania dawać nam informację co to za jednostka, a dodatkowo dla zainteresowanych w opisie pojawi się nazwa lokalna. No i opisy wielu jednostek będą pełniejsze i ciekawsze, bo wiele z nich ma naprawdę ciekawą krótką historię. Także kilka/kilkanaście dni jeszcze to potrwa, ale to co wyczynia ekipa remontowa to totalna rewelacja. Spolszczenie za sprawą dariusa_d nabiera nowej jakości, a jak zobaczyłem jaki to jest ogrom czasowy to się za głowę złapałem. Do tego KAM, Piter, Mietek, Araven i zapewne marko również ciężko pracują, więc zapewniam że warto zaczekać :)
Cytat:
Będzie też dużo szybsza rekrutacja księżniczek w kampaniach pełnych, oraz ich znacznie szybszy ruch jak dyplomatów. Bo przy dużym państwie jest ciężko utrzymać ciągłość dynastii. Bo generałów dużo a księżniczek za mało.
Czytasz w moich myślach Aravenie, sam to zrobiłem w swej kampanii i doskonale zdaje egzamin.
Cytat:
Do tego KAM, Piter, Mietek, Araven i zapewne marko również ciężko pracują, więc zapewniam że warto zaczekać
Ano , prace trwają, wkrótce ich wyniki mojej strony :)
Czy jeżeli instaluję megasubmoda to mam instalować bugfixera ?
Bo jak zainstalowałem to wg instrukcji to mnie wywaliło do pulpitu przy wczytywaniu kampanii
No oczywiście że tak. Bugfixer to część instalki Bellum Crucis, dopiero jak masz pełne BC (oba party i bugfixera) to na to wgrywasz instalkę megasubmoda.
to tak zrobiłem i mnie wywala do pulpitu....;/
Czy ścieżka do pliku bellumcrucis6.bat jest taka: \mods\bellumcrucis6\bellumcrucis6.bat? Czy może \mods\bellumcrucis6\bellumcrucis6\bellumcrucis6.bat?
Znów muszę być upierdliwym człowiekiem i zapytać czy tury powinny się tak długo odbywać ? Bo powiem szczerze że 25 minut czekania aż komp wykona wszystkie ruchy to dużo za dużo
25 minut tura? mnie tura trwa około minuty na full do 1,5 minuty. Spróbuj tych programów viewtopic.php?f=367&t=11404 powinny nieco pomóc. Graj na light, albo z Full trzeba usunąć sporo skryptów byś miał jakiś sensowny czas.
najzabawniejsze jest to że czysty mod oraz każdy inny działa normalnie. Dopiero po wgraniu megasubmoda czekam 25 minut na turę xD