Re: Stainless Steel - Real Combat / Real Recruitment
Cytat:
Zamieszczone przez Araven
Zirilla poczytaj na spokojnie instrukcje instalacji ze strony pierwszej tematu o RR/RC, problem jest z tym file.task.bat po zainstalowaniu RR/RC, jak go nie ma.
Przeczytałam i nie znalazłam tam żadnego punktu, który mogłam przeoczyć. Obawiam się, że coś jest nie tak ze ściągniętymi przeze mnie plikami - inaczej nie umiem wytłumaczyć sobie, czemu po wypakowaniu nigdzie nie ma FILE_TASKS.bat. Spróbuję ściągnąć je jeszcze raz, może to coś pomoże.
Araven jestem Ci szalenie wdzięczna za pomoc! :)
Pozdrawiam,
Zirilla
Spoko. Ale niewiele pomogłem :( . Czasem powtórne ściągnięcie coś daje ale te pliki są na megaupload już ponad rok, mogły sie zrypać. Zrób defragmentację dysku przed powtórną instalacją i wywal wszystko co zostało po SS. Ew. przemyśl czy nie zainstalować Bellum Crucis 6.2 tam księżniczki sa nieco rozbudowane ale nie aż tak jak w submodzie jaki chcesz wgrać na SS. Ale sa np. eventy jak bale maskowe dla księżniczek. :mrgreen: Pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez Zirilla von Rabenhorst
Cytat:
Zirilla poczytaj na spokojnie instrukcje instalacji ze strony pierwszej tematu o RR/RC, problem jest z tym file.task.bat po zainstalowaniu RR/RC, jak go nie ma.
Przeczytałam i nie znalazłam tam żadnego punktu, który mogłam przeoczyć. Obawiam się, że coś jest nie tak ze ściągniętymi przeze mnie plikami - inaczej nie umiem wytłumaczyć sobie, czemu po wypakowaniu nigdzie nie ma FILE_TASKS.bat. Spróbuję ściągnąć je jeszcze raz, może to coś pomoże.
Araven jestem Ci szalenie wdzięczna za pomoc! :)
Pozdrawiam,
Zirilla
Wdzięczna? ;) Hmmmm....Po wypakowaniu, czy po instalacji nie masz file_task.bat? To jest różnica.
edit:
Po co męczyć się z jakimiś dodatkami, jak w najnowszej wersji moda część jest zaimplementowana?
Cytat:
Wdzięczna? ;) Hmmmm....Po wypakowaniu, czy po instalacji nie masz file_task.bat? To jest różnica.
edit:
Po co męczyć się z jakimiś dodatkami, jak w najnowszej wersji moda część jest zaimplementowana?
Po wypakowaniu plików do folderu głównego gry nie pojawia się nigdzie plik File_Task.bat. I chcę zainstalować akurat tą wersję, bo bardziej niż o samo SS chodzi mi o pewien submod do tej modyfikacji: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=397157 . Wersja na SS 6.4 w przygotowaniu dlatego męczę 6.2.
Ziriila, skoro masz instalki do 6.2 RR/RC PB to spróbuj to ponownie zainstalować ale do wypakowania plików z RR/RC użyj programu 7zip a nie Winrara. Chyba, że używasz już 7zip, wtedy spróbuj Winrarem. Może dzięki temu się uda. Innych pomysłów jak zmiana programu do wypakowania plików już nie mam :P Pozdrawiam.
Cytat:
Ziriila, skoro masz instalki do 6.2 RR/RC PB to spróbuj to ponownie zainstalować ale do wypakowania plików z RR/RC użyj programu 7zip a nie Winrara. Chyba, że używasz już 7zip, wtedy spróbuj Winrarem. Może dzięki temu się uda. Innych pomysłów jak zmiana programu do wypakowania plików już nie mam :P Pozdrawiam.
masz wersję 6.3 i pełen wypas różnych dodatków, podejrzewam że interesujęcy ciebie znajdziesz tam kolego. ;)
Z jaką wersją najlepiej grać? 1.3?
Cytat:
Zamieszczone przez Karlos18
Z jaką wersją najlepiej grać? 1.3?
O co ty pytasz? Bo zadałes pytanie w temacie o SS RR/RC 6.2, jak o to na jaka wersje instalowac SS to na 1.5 Kingdoms - aby grać w SS RR/RC 6.2 Point Blanka trzeb a na Kingdoms zainstalować SS 6.0, potem patch 6.1 i dopiero SS 6.2 RR/RC, bo już paru zdolnych zainstalowalo to bez wcześniejszej instalacjii SS i sobie nie pograli ;)
Witam wszystkich użytkowników forum, to będzie mój pierwszy post :p
Ale do rzeczy, otóż chciałem się najpierw zapytać, czy jest już wersja tej kompilacji na patch 6.4?
Jeśli nie, to mam pewien dylemat - grać na 6.4 czy 6.2 RR/RS ?
I tu są kolejne pytania:
- czym się różnią obie wersje ?
- która wersja ma lepsze AI ?
I co do samej wersji RR/RC:
- od czego dokładniej zależy możliwość rekrutacji jednostek ?
- czy ten system AoR sprawi, że np. grając Anglikami na terytorium podbitej Francji będę mógł tworzyć tylko wszystkie francuskie jednostki zamiast angielskich ?
Nie ma jeszcze RR/RC do SS 6.4 ma być. AOR polega na tym, że grając Anglią na terenie innych państw możesz rekrutować swoje jednostki ale w pewnych regionach jak je podbijesz masz możliwość rekrutacji lokalnych jednostek np. litewskich łuczników w Wilnie, jak Anglia podbije Wilno. Czasem są to 2 - 3 jednostki lokalne, rekrutowane tylko na danym terenie (np. w Polsce). Pozdrawiam. Ja długo grałem w SS RR/RC 6.2 PointBlanka, poczytaj na TWC czy są jakieś terminy co do wydania SS 6.4 RR/RC, ale szybko go chyba nie będzie, ale sprawdź. Link do subforum na TWC jest na pierwszej stronie. Teraz gram głównie w Bellum Crucis 6.2, ale w SS grałem ze 3 lata. :mrgreen: