-
Cały czas do przodu :) Ale nie mam w sumie nic ciekawego do pokazania, ostatnio zrobiłem drzewka rodziny dla Nowogrodu, Halicza, Litwy, Złotej Ordy i Danii, została mi Szwecja, Norwegia, Wenecja i Bułgaria. W międzyczasie pomagałem też ekipie moda Tsardoms Total War w ukończeniu jednostek dla Serbii, dzięki czemu mam pozwolenie na użycie ich w moim modzie :)
-
Przykłady moich prac dla ekipy Tsardoms:
Vlastela ug1:
Vlastela ug2:
Serbian spearmen ug1
I dzięki uprzejmości Domena, model polskiego zamku z modyfikacji Patria Libera :)
-
-
Czy będą modele dla wszystkich osad? (Miasto ,duże miasto, metropolia, zamek forteca etc.. )?
-
Mam dosyć sporo modeli z różnych modów, trzeba je tylko uporządkować, żeby pasowały stylistycznie jeden do drugiego w każdej frakcji :) Dla księstw polskich zamierzam 3 pierwsze poziomy miasta i zamku przedstawić tymi samymi modelami, gdyż w XIII wieku większość osad była jeszcze niewiele się od siebie różniącymi grodami, wszak dopiero Kazik Wielki obmurował Polskę ;) Co o tym myślicie?
-
Myślę, że nie do końca :P. Biorąc pod uwagę, że jesteśmy tym "wielkim wodzem i strategiem", to chyba pierwszą decyzją gospodarczą byłoby przerobienie grodów w Miasta (i te, na prawie niemieckim lub te na pomorzu - lubeckim, już istniały). A zatem, o ile początkowe modele nie powinny się różnić, tak w "drodze ewolucji", miasta powinny stawać się większe a zamki hm... warowniejsze? xD
-
Dlatego mówię tylko o pierwszych 3 modelach :) A właściwie dwóch, bo wiosek raczej na mapie nie będzie. Tak więc będzie przykładowo gród i duży gród, a następnie będzie można robić lokacje miast i budować zamki, już z odrębnymi modelami.
-
Do premiery pełnej wersji moda jeszcze sporo czasu (może się uwinę przed premierą Medievala 3 ;) ), ale zamierzam w przeciągu kilku miesięcy wydać wersję beta, ze wszystkimi frakcjami i większością jednostek, ale bez skryptów czy nowych budynków. W związku z tym chcę zamieścić na TWC duże preview, już z nową nazwą moda, zaproponowaną przez nie pamiętam niestety już kogo (sadama? lwa?), czyli "A mari ad mare". Mam nadzieję na wzbudzenie zainteresowania modem u większej widowni i znalezienie chętnych do pomocy człowieków ;) Potrzebuję ludzi do sporządzenia opisów polskich frakcji, historii ich powstania, sytuacji w momencie rozpoczęcia akcji moda, itd. Kto się na to pisze?
-
Kilka podstawowych jednostek niemieckich:
Bürgerwehr - milicja miejska
Reisige Schützen - knechci kusznicy
Knappen - konni knechci, w barwach rodu Wittelsbachów
Co do mojej prośby z poprzedniego posta: potrzebuję pomocy w czymś, co nie wymaga żadnych umiejętności modderskich i nadal żadnych chętnych? ;)
-
Ja mógłbym może spróbować :D
+ te jednostki niemieckie wyglądają dziwnie tak strasznie nierealistyczne.