Witam.Czy na tym sprzęcie pogram w romka 2 i na jakich ustawieniach bo zastanawiam sie czy kupic.
phenom 965 black edition
gtx 460
8gb ram
win 7
Wersja do druku
Witam.Czy na tym sprzęcie pogram w romka 2 i na jakich ustawieniach bo zastanawiam sie czy kupic.
phenom 965 black edition
gtx 460
8gb ram
win 7
Na jakich to nie wiadomo póki nie naprawią optymalizacji.
Aha czyli lepiej się wstrzymać z kupnem.
bonio78
Wstrzymaj się może, cuda na kiju się dzieją w tej grze na razie, jednym chodzi, innym nie. Mi chodzi raz dobrze, raz źle, jak jej akurat do pikselowego łba strzeli, generalnie bitwy chodzą dobrze w 85% przypadków, mapa kampanii się dławi. Może warto poczekać aż ją nieco ustabilizują i oszczędzić sobie kombinowania. No chyba, że masz ciśnienie wielkie. Z drugiej strony ja może nie mam super komfortowej gry, muszę kombinować z różnymi dziwnymi rozwiązaniami, sporo mnie to nerwów kosztuje ale bawię się i tak dobrze. Pod rozwagę.
Mój sprzęt:
i5-3350p @ 3.3GHz
GeForce GTX 770
8GB RAM
Gra chodzi praktycznie tak samo na ustawieniach od niskich do ultra. Różnica między nimi to jakieś 5fpsów. Podczas bitwy, dopóki wszystko stoi spokojnie, to mam 50-60. Zaczną się bić, to jak przybliżę mam 15-20. Mapa kampanii też koło 20fps. Trochę to niedorzeczne.
Ja jeszcze raz ze swoim pytaniem: czy ktoś powie mi, co muszę dokładnie zmienić w pliku script.txt, żeby móc włączyć wreszcie tą nielimitowaną pamięć video?
Masz tu przecież wszystko napisane viewtopic.php?f=574&t=13871&p=322094#p322094
@ASHERIX
dzięki za link, ale niestety jestem chyba idiotą i nie mam pojęcia jak wykonać te mnożenie. Pamięć mojej karty graficznej w opcjach to 512mb, wiem, że to prawie nic, ale powinno starczyć. Te zombie tekstury załamują mnie :/
Witam była już ta łatka na grafikę bo gra mi się tnie dalej ??
Mój sprzęt to Intel Core 2 Duo E4500 2.20GHz mam 4 GB ramu karta graficzna GeForce 630 GT pamięci karty to 2047 MB jak mam ustawić Rome 2 pod ten sprzęt ??