Re: Dyskusja ogólna o grze Total War: Rome II
Cytat:
Zamieszczone przez Shane
Cytat:
Zamieszczone przez kraven2000
fakt, że armie same budują statki i nie potrzeba budować transportu (skupiasz się na bitwach morskich i ochronie desantu...fajne) co przyśpiesza chociażby wojnę z Kartaginą (i ułatwia),
wlasnie ULATWIA!!!za bardzo to arcadowe,jeszcze troche i bedzie mozna grac w totale na xboxie
To jeszcze raz. Gra musi się sprzedać, zarząd musi dostarczyć wynik akcjonariuszem inaczej jest ścinany.
Maniaków, jak członkowie tego forum, nie ma tak dużo. Jesteście najgłośniejsi bo macie wymagania itd itp. Większość jednak chce popykać...i to jest główny target. Zarabia się na masach, głąbach. Jedynie towar ekskluzywny można sprzedawać w małych ilościach. To właśnie trzeba zrozumieć a weź pod uwagę, że Sega dostała po dupsku po wydaniu Colonial Marines. Powtarzam raz jeszcze...ichni CEO miał moim zdaniem czas do końca roku aby przynieść wynik. Zrobił co mógł.
Cytat:
Jak już pisałem...jesteś świadomym klientem to zrób to co robi się w kapitaliźmie. Nie kupuj kolejnej gry od CA, żadnego dodatku itd. Ciekawi mnie jak to będzie za rok lub półtora przy okazji premiery dodatku lub zapowiedzi/premiery kolejnej części. Dam sobie rękę uciąć, że polecisz kupić w dniu premiery. Wiesz dlaczego? Sentyment + marketing.
Oj chłopie i tu byś stracił rekę. Nie wypowiadaj się o kimś z taką pewnością skoro go w ogóle nie znasz. Sentyment, a owszem miał spory wpływ, marketing ? o jego mechanizmach wiem więcej niż chciałbym wiedzieć :lol: nie rusza mnie specjalnie. Empire kupiłem kilka lat po premierze nie dokupując żadnego dlc, to samo z Napoleonem, zakup po roku, gdy ukazały sie mody, również obeszło się bez DLC poza kampanią w Hiszpanii. Shoguna II zupełnie odpuściłem. Nie jestem dzieciakiem, który z wywieszonym ozorem kupi wszystko co mu wcisną. Co do Rome II od początku miałem obawy, jak się okazałe w sporej mierze uzasadnione. Cóż, kupiłem, więc mogę o to mieć pretensje tylko do siebie. Starając się nie popełnić tego samego błędu kolejne "dzieło" CA kupie pewnie niezbyt szybko( o ile w ogóle).
Cytat:
Tak naprawdę o przyszłości Rome 2 nie zadecydują bugi wynikające z wieku dziecięcego
Mam odmienne zdanie, jak nie poradzą sobie z optymalizacją i innymi większymi błędami, reszta nie będzie miała znaczenia.
Cytat:
Maniaków, jak członkowie tego forum, nie ma tak dużo. Jesteście najgłośniejsi bo macie wymagania itd itp. Większość jednak chce popykać...i to jest główny target. Zarabia się na masach, głąbach. Jedynie towar ekskluzywny można sprzedawać w małych ilościach. To właśnie trzeba zrozumieć a weź pod uwagę, że Sega dostała po dupsku po wydaniu Colonial Marines. Powtarzam raz jeszcze...ichni CEO miał moim zdaniem czas do końca roku aby przynieść wynik. Zrobił co mógł.
Oj, niestety, to prawda.
Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Właśnie podajcie linka do tego moda o brudzie. Mi ściągnęło się coś waży 22.8MB, zaraz sprawdze.
Mi ciężko sie gra ale sie nie poddaje, wiele rzeczy mi sie nie podoba, ale sie nie łamę. Poprawia to patche i mody. Seria total war za bardzo mi sie podoba żeby z niej rezygnować.
napisz co to za patch co sciaga teraz!!
Dramat jest mam za sobą 60 rund co najmniej.
AI kampanii jest do du** . Latają mini stackami po 4 oddziały ( na hardzie) nikt mnie nie atakuje... w ogóle wojska mógłbym nie mieć.
Cytat:
Zamieszczone przez marko1805
Cóż, kupiłem, więc mogę o to mieć pretensje tylko do siebie. Starając się nie popełnić tego samego błędu kolejne "dzieło" CA kupie pewnie niezbyt szybko( o ile w ogóle).
Jeżeli tak jest to gratuluję. Większość nie działa świadomie i porywa się na marketing, który jest baaaaaardzo sprytny :) Prostacki, ale skuteczny.
Cytat:
Mam odmienne zdanie, jak nie poradzą sobie z optymalizacją i innymi większymi błędami, reszta nie będzie miała znaczenia.
Możesz mieć ale to prawda. Optymalizacje poprawią, bugi usuną. Pozostanie podstawa, mechanika. To o nią się wszystko rozbija, bo tej nie da się zmienić bez przebudowania gry, nomen omen, totalnie. Dlatego to na mechanice trzeba się skupiać a nie optymalizacji...tą poprawią. Shogun 2 na początku też działał dupnie.
Ogólnie to love and peace. Po prostu wychodzę z założenia, że nie ma co się za mocno emocjonować. Jak ktoś uważa, że udupił kasę to ma nauczkę na przyszłość i tyle. Jak komuś się gra podoba to jest dobrze. Tak jak wspominałem...jeżeli ktoś ma ponad 100h i krzyczy, że to gówno...to znaczy, że to jest masochista. Kto się w gównie bawi ponad 100h? No proszę.
Cytat:
Zamieszczone przez mpawel5
Cytat:
Zamieszczone przez Stalowy Karaluch
Właśnie podajcie linka do tego moda o brudzie. Mi ściągnęło się coś waży 22.8MB, zaraz sprawdze.
Mi ciężko sie gra ale sie nie poddaje, wiele rzeczy mi sie nie podoba, ale sie nie łamę. Poprawia to patche i mody. Seria total war za bardzo mi sie podoba żeby z niej rezygnować.
napisz co to za patch co sciaga teraz!!
już mi się zciągną. Nawet nie zaóważyłem w steamie zobacz w pobranych elementach
Co to za patch teraz jest ? Ma ktoś jakieś informacje ?
chyba tylko redsky fix,mialem to dzisiaj
Czy tylko mi się wydaje że gra Spartą nawet na legendarnym poziomie to czysta sielanka?