Lipiec. Chyba. Tego tworcy nie są sami na 100% pewni. Oficjalna odpowiedź twórcy moda to: 7
Wersja do druku
Lipiec. Chyba. Tego tworcy nie są sami na 100% pewni. Oficjalna odpowiedź twórcy moda to: 7
Będąc szczerym to jestem pełen podziwu dla wypowiedzi twórcy, tak sie chłopak napracałował i tak musiał myśleć nad tą wypowiedzią. Taką wypowiedzią by obronił prace magisterską i dotałby oklaski na stojąco :D A na serio to liczę że wersia 1.0 będzie dawała dużo rzeczy i będzie chęć poznawania tego moda na nowo :)
7 to 7 :D
ale wrzucil changelog
https://www.dropbox.com/s/ojtc08gk3f...gelog.txt?dl=0
Z wiarygodnego źródła, tj. od jednego z testerów wersji 1.0 DaC, wiem, iż jest na co czekać. Jest wielki postęp w porównaniu z 0.52. Testy pozwalają im wyłapywać bugi korygować statystyki itp. czyli dopieszczać submoda. I to jest poważne podejście, solidne testy a nie byle wydać i buga na bugu, jak ostatni Warhammer. Wiele jednostek wymiata. Tury są szybkie mimo wielu nacji. Więc czekamy.
czy ja mam takie wrażenie czy doszło ok 20-30 nowych jednostek ?
Możliwe, nie liczyłem, ale sporo z nich to screeny jak wyglądają jednostki po ulepszeniu im pancerza. Głównie dotyczy to krasnoludów. Jednostki są świetne, pod tym względem modzik miażdży.
Krystek a jakieś nowe budynki oprócz budynków piratów dodadzą ? i czy będą dalsze wersie po 1.0 ? czy zostanie to tak do końca już ? Może znasz na to odpowiedzi ?
hmm nie piratów, a korsarzy :D
Zauważ, że pod względem budynków nie jest źle. Frakcje mają bardzo zróżnicowany system rekrutacji. Khand werbuje swoje elitarne oddziały na podstawie gildii. Dunedainowie z północy budują obozy na ziemiach Eriadoru, a w innych miejscach specjalne koszary. Może coś pominąłem, ale z budynków nic nie ma nowego. Po 1.0 coś tam będzie, ale to raczej robota na skryptach, np. inwazja Umbaru na Szarą Przystań, powtarzana cyklicznie.
zapomniałem że to umbar :D dawno nie grałem w DaC ale i tak fajnie byłoby zobaczyć gdyby porobili coś z tym by w dalszych etapach gry nie było tak że tylko armie budujesz i sie bijesz z wrogami. Dla mnie czym wiecej budynków które dają róznorodne efekty tym lepiej :)
https://www.youtube.com/watch?v=J7PJiOD4oW0
A tu omówienie Khazad-Dum z ich nowym rosterem.
Wygląda świetnie, pierwsze co zrobię po wyjściu nowej wersji to znów biorę się za grę Mglistymi Górami.