Wolni Radźpuci w BC18. Wojna z Sindhem, wyrównana.
Wersja do druku
Wolni Radźpuci w BC18. Wojna z Sindhem, wyrównana.
hahahaha jaka??? to państwo to żywy trup.
WKO34
Anglia: Avasil
Francja: Mefisto
HRE: Matisek
Sycylia: Zwiastun
Bizancjum: ProNoob
Nowogród: Andzia
Maury: MG
Turcja: MG
Egipt: Adi
Aragonia: Markus
Polska: Profesor
Węgry: Domen
Kijów: Maryniasz
Litwa: Zachar
Gruzja: Janker
Usunięta została WKO 35 - część niezatrudnioną w WKO34 i innych zapraszamy do objęcia czerwonych frakcji. Maury mają wojnę z Aragonią i Francją, sojusz z Sycylią. Nie wygląda ich sytuacja źle, tak jak na mapie. Mają sporo sił i wygodny teren do starcia. Turcja jest zabijana przez Bizancjum i Egipt - dla graczy chcących jechać na ostro i raczej dograć państwo, Węgry w sojuszu z Niemcami silne i niebezpieczne, Gruzja gotowa stanąć na gruzach Turcji do starcia z Bizancjum i Egiptem (da się, Gruzja koksi). Świetna, świeża KO. Dajecie i ratujmy ten grajdołek.
http://s15.postimg.org/qdkjwhtez/WKO34.jpg
Mogę przejąć Węgry w tej WKO 34.
Jupi. No to prędziusio do Blackhanda, bo biedak już zmęczony. ;)
Biorę Gruzję, do kogo pisać?
Mko33- wolne są Polska i Litwa.
Polska- sojusz z Litwą, wojna z Francją, pon stalowy z Anglią, wydaje mi się, że nieagresja z pozostałymi sąsiadami.
Litwa- sojusz z Polską, pon z Kijowem, Ruś jest komputerowa.
Tutaj mapka, nieco nieaktualna (np. Francja graniczy z Polską), ale większość się zgadza.
http://vpx.pl/i/2013/09/28/MKO_33.png
A teraz czyja tura jest w tej MKO 33 :?:
Chyba wezmę Litwę, bo jeszcze nigdy nią nie grałem.
Teraz jest tura Polski, nie mamy gracza na nią, więc stoimy. Ale jakbyś wziął Litwę, to możesz robić czasowo za Polskę.
No to wezmę Litwę i zrobię wyjątkowo w zastępstwie za Polskę bo akurat mam czas. Prześlij mi hasła na PW lub na GG jak możesz.
PS:
A jakby się nie znalazł żaden chętny na Polskę, to najwyżej podpiszę sam ze sobą Unię Lubelską. :mrgreen: :D
Ja wezmę polskę...
Oj, Polska by chyba tego nie chciała. ^^
Wracam dzięki Mefistowi mogę szybciej grać : D
To bierz Pan Polskę. <up> ;)
Skoro Destro przepadł, to wolna jest jeszcze Gruzja w mko33. Wszystkie pozostałe państwa już obsadzone. Nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja. Chyba wojna z Biz, które walczy też z Egiptem, jednak na Biz jest świeży gracz, więc można się pewnie dogadać. Pewnie sporo prowincji na wschodzie już opanowane (Turcja ai, Bułgaria chyba też). Nie sugerowałbym się mapką, bo prowy Biz są aktualne, ale Egipt i Gruzja mają sporo więcej prowincji niż widać. Najlepiej pisać do ProNooba po opis sytuacji i od razu po hasło.
do przejęcia najsilniejsza nacja w mko28 - Wenecja
Państwo do przejęcia po Maracie i Milanosie.
po hasło do Popa
Mko28 usuwamy, więc nie ma co brać. ;)
w mk28 jest jeszcze Anglia i 2 farmy nie widzę sensu tego ciągnąć
szkoda.kto i jakie ko jeszcze planuje usunąć?
do odania
wk31 Dania
BC18 Bizancjum
Chętnych zapraszam po hasła
Czytaj aktualności w dziale. 8-)
Jestem u siebie w Człuchowie i problem jest teraz taki, że zainstalowałem M2TW itd. ale linki do wwmwe wraz z łatką przepadły...
Jeśli ktoś ma zapasowy link, lub mógłby wrzucić cały folder WWMWE byłbym wdzięczny
Już ci uploaduję. Nie wiem czy nie będzie braku jakiegoś pliku ewentualnie, już zapomniałem co tam się składowało na aktualną wersję do grania. To ma folder WWMWE 2.0, patch 2.02, patch 2.02b, katalog data z jakimś battle models (nie wiem do czego to było), tajemniczy export descr buildings, który też nie pamiętam do czego był, dyplomatę dla Gruzji no i oczywiście plik .cfg i .bat.
(Może zrobimy małe podsumowanie jakie zmiany były w modzie i czego konkretnie dotyczyły?) Dyplomata Gruzji... zmiany dla panelu MG - nie wiem z którego pliku... zmiana dotycząca możliwości zmian w plikach dokonanych przez graczy (to w ko po wko31)... Była też zmiana dotycząca długości budowania budynków, ale nie wiem czy to nie dotyczyło jeszcze wersji 1.0... Więcej nie przychodzi mi do głowy.
Pamiętacie coś?
Niestety nic nie pamiętam, tych drobnych zmian było sporo m.in. ktoś wprowadził opcję że nie da się grać jeśli ktoś manipulował z plikami.
Wstaw cały folder ;)
To i o tym wspomniałem. ;)
http://speedy.sh/QYkgZ/2.0.rar
Jeśli chodzi o dodanie panelu dla MG to, jeśli dobrze pamiętam, tylko MG musi to mieć.
Okej sytuacja robi się coraz tragiczniejsza :D Kto odważy się wrzucić cały swój folder m2TW :D ? Oczywiście bez kingdoms i bc ;)
No ale chyba nie zaszkodzi jak mieć to będą wszyscy? To jest bardzo pomocne przy symulacjach chociażby. Nie trzeba wciskać klepsydry milion razy, żeby rozbudować miasto do momentu z symulacji.
Jeeez, co się dzieje Andzia? Pierw problem z linkami, to zrozumiałe. Ale czemu teraz cały folder?
Bo komp odmawia wypakowania plików m2tw :D Ale w sumie mogę to smolić już, we wtorek wracam z powrotem do swojego mieszkania gdzie mam właściwą maszynę do grania ;)
Eee, a po co je wypakowywać? Ja tego nie robię i jest ok.
Wolne Cesarstwo Bizantyjskie w mko30 po Profesorze, który przepadł.
Silna frakcja w coraz gorszej sytuacji. ;)
[Kampania bardzo ciekawa- bardzo ciekawa sytuacja polityczna i wojny.]
Jej atutami są:
*dwie potężne armie walczące z Polską, której zostało już niewiele prowincji i jest na sporym minusie, a która walczy też z Niemcami i Kijowem,
*sojusz z Kijowem, protektorat nad Wenecją,
*sporo dobrze rozwiniętych prowincji,
*brak zagrożenia z zachodu.
Niestety:
*końcówka pona z Turcją Zachara (właściwie to 3 tury zostały, nie wiem czy Biz się przygotowało do wojny),
*ostatnio stracone dwie potężne armie (śmierć Cesarza i dziedzica), które w połączeniu z dwoma wcześniej już wymienionymi armiami dawały gigantyczną przewagę Biz, teraz jest raczej wyrównana walka,
*zaraza w kilku miastach.
Myślę, że dobry gracz będzie w stanie coś ugrać, szczególnie jeśli dogada się z Turcją (wtedy będzie niezagrożone politycznie na jakiś czas).
Hasło ma adi i chyba niestety tylko on.
Biorąc pod uwagę jego rzekomy powrót (turę zrobił jakąś, ale brak generalnych wyjaśnień) to chyba nie takie "niestety". ;)
Brać to Bizancjum w MKO30! Gram Kijowem i stwierdzam że sytuacja jest jak najbardziej do wygrania :D No proszę was, parę tur temu Kijów był największym zadupiem, najmniejszy dochód itd.
Wystarczy tylko wygrać wojnę z Polską (formalność), zreorganizować się, postawiać parę budynków (polecam kapliczki :D) i jazda
Witam
Chciałbym dołączyć do jakiejś kompani online, najlepiej takiej co startuje ale do trwającej również chętnie.
Nigdzie niestety nie mogę znaleźć żadnych konkretów a przejrzałem forum wzdłuż i wszerz szukając jakiejś kampanii co startuje bądź konkretnej informacji gdzie można się dopisać a od jakiegoś czasu bardzo bym chciał spróbować swych sił w kampanii z wami.
Nie moge również znaleźć skąd ściągnąć WWmwE Gdyby ktoś miał aktualnego linka byłbym wdzięczny :)
Pozdrawiam i prosze o szybką odpowiedź gdyż nie moge sie już doczekać :evil:
Mko33 wolny Kijów, chyba w dobrej sytuacji, ale nie orientuję się, bo gram Anglią ;) Akurat tura Kijowa, więc możesz przejąć frakcję i od razu zrobić. Po hasło musisz napisać do ProNooba. Potem załóż ambasadę w dziale mko33 i w temacie kolejka jest sejw do ściągnięcia. Jak zrobisz turę, to wrzucasz do tego tematu zapis dla innej frakcji.
Mko30- Bizancjum. Sytuacja dobra, przewaga w wojnie z Polską (dwie silne armie przeciw 1,5 średnim), która ma jeszcze dwóch innych wrogów, protektorat nad Wenecją, niezagrożona właściwie z żadnej strony prócz wschodu, bo tam kończy się pon z Turcją. Ale to trzeba się dogadać z Zacharem, który tą Turcją gra. Tura też akurat stoi na Bizancjum, więc też możesz od razu zrobić. Hasło ma adi.
Bardzo fajnie jeśli przejmiesz obie frakcje, to obie kampanie ruszą.
A i dobrze by było, jakbyś podał swoje gg w profilu (a jak nie masz, to założył). To znacznie ułatwia komunikację.
Wolna (chyba) jest też Hiszpania w WKO 33, bo gracz się nie odzywa. Dobra sytuacja, pokój ze wszystkimi sąsiadami, wojna tylko ze Szkocją.
Właśnie jest tura Hiszpanii.
Bizancjum też chyba wolne. Destroyer zniknął na dużo dłużej niż zapowiadał.
Z chęcią przejąłbym Bizancjum w mko 30, Kijów w mko 33, Hiszpanie w WKO 33 .
Jakich potrzebuje wersji modow do poszczególnych kampani?
I czy dałby ktoś linka do WWmwE . Bylbym bardzo wdzięczny.
Wszędzie ta sama wersja moda - chyba 2.02b z tego co pamiętam. Ostatnio w którymś temacie był podany link do ściągnięcia.
Na razie Maryniasz robi za Bizancjum bo ma z nim sojusz. Nie chcę się wtrącać, niech Maryniasz znajdzie sam jakiegoś następcę frakcji.Cytat:
Bizancjum też chyba wolne.
No przecie masz z dziesięć postów wyżej.Cytat:
Zamieszczone przez PainLord
Było dokładnie tak jak mówiłeś.Cytat:
Zamieszczone przez Mefisto7
Wybacz.
Tak więc dalej jestem chętny przejąć jakiekolwiek państwo gdziekolwiek!