Canarisowi to powinni jeszcze zapłacić żeby przestał narzekać na forum. :DCytat:
Chyba za darmo byście musieli tę grę dostać, żeby Was zadowolić...
Rozumiem że Pont będzie jedyną darmową frakcją?
Wersja do druku
Canarisowi to powinni jeszcze zapłacić żeby przestał narzekać na forum. :DCytat:
Chyba za darmo byście musieli tę grę dostać, żeby Was zadowolić...
Nie chodzi o to ile czasu bedzie dostępna dana frakcja w tym DLC. Chodzi o to że nagle z umozliwienia grania frakcja KTÓRA I TAK JEST W GRZE ( podkreslenie specjalnie ) robi sie rzecz za która powinno sie całowac po stopach CA, pisać peany pochwalne i wogóle moczyć sie z radości.Cytat:
Czy Ty w ogóle przeczytałeś to, co wkleiłem? Te cytaty miały Tobie i innym narzekającym uświadomić, że jojczycie na coś, co sobie sami ubzduraliście - czyli, że Pont będzie dostępny tylko zaraz po premierze. Ale nie, lecisz w zaparte chociaż nie masz racji...
Czekając np na nowego Call of Duty też bys tak robił po nogach ze szcześcia bo twórca zapowiedział że w całej swej łaskawości uznał że pozwoli ci używac karabinów snajperskich ?? Ludzki pan, planował tylko dać pm-y i karabiny ale jeszcze dorzuca snajperki .. Alleluja chwalmy CA/kogośtamktorobiCODa.
Niech bedzie i frakcji 12 . To i tak ile ? Połowa tych które I TAK BEDĄ W GRZE ( albo przynajmniej powinny być bo jak wiemy nikt w CA nie słyszał o czymś takim jak Sakowie, Baktria, Pergamon czy rózne plemiona germańskie ) ?? Jak nazwać to, że twórcy ograniczą możliwośc wyboru frakcji żeby potem zapewne wydawać DLC ( kosztujace kase ) które te frakcje "odblokują" ??Cytat:
Dalej - spora część narzekań przed premierą brzmiała "czemu tylko 8 frakcji, a nie 9, 10, 12, albo 60, mogliby jeszcze coś dać". No i dali i zapowiedzieli, że po premierze prawdopodobnie dadzą więcej (bezpłatnie) - ale dla Was to też źle! Chyba za darmo byście musieli tę grę dostać, żeby Was zadowolić...
Z tym to ja bym uwazał bo jak powiedział KLA kiedyś : " Przed Empire tez była gadka że to póki co alfa i to zmienią i jakoś dziwnie sie okazało ze wszystko to co było nie halo w alfie wylądowało w wersji finalnej ".Cytat:
Nie jest gotowe do wydania. Na TWCenter goście z CA pisali, że cały "content" (czyli mapa, frakcje, jednostki itd) jaki będzie w pudełkowej wersji jest gotowy, a teraz będą eliminować bugi, doskonalić mechanikę, dopracowywać system kampanii i bitewny itd, ale sam "szkielet" jest gotowy.
Bardzo przepraszam że cenie sobie jakośc produktu który kupuje za cieżko zarobione pieniądze .. Mea culpa.Cytat:
Canarisowi to powinni jeszcze zapłacić żeby przestał narzekać na forum.
Ale przecież tu nie chodzi o samą zmianę "unplayable" na "playable". Nie rozumiesz tego tak samo jak angielskiego? :lol:Cytat:
Nie chodzi o to ile czasu bedzie dostępna dana frakcja w tym DLC. Chodzi o to że nagle z umozliwienia grania frakcja KTÓRA I TAK JEST W GRZE ( podkreslenie specjalnie ) robi sie rzecz za która powinno sie całowac po stopach CA, pisać peany pochwalne i wogóle moczyć sie z radości.
Jeszcze nie jest wydany, a już ci się (bardzo) nie podoba - lepiej go nie kupuj.Cytat:
Bardzo przepraszam że cenie sobie jakośc produktu który kupuje za cieżko zarobione pieniądze .. Mea culpa.
Ale przecież nie kupujesz go z góry. Jak ci się spodoba - kupisz, nie spodoba - nie kupisz, proste.Cytat:
Bardzo przepraszam że cenie sobie
jakośc produktu który kupuje za
cieżko zarobione pieniądze .. Mea
culpa.
Wyjasnij mi jedno. NA CZYM MA POLEGAĆ to odblokowanie frakcji według ciebie ??Cytat:
Ale przecież tu nie chodzi o samą zmianę "unplayable" na "playable". Nie rozumiesz tego tak samo jak angielskiego?
Co tam niby CA ma zrobić z tym Pontem ?? Przecież to wszystko powinno byc w grze : grafika jednostek, postacie, prowincje, nazwiska, unikalna kultura itp bo ta frakcja musi być na mapie nawet jeśli bedzie tylko przeciwnikiem .
No chyba że CA zamierza zrobić tak że poki nie ma sie DLC to w tym rejonie swiata są zwyczajni rebelsi jak w RTW - wtedy to nie mam pytań bo to już jawne ssanie kasy ;)
A od razu mówie że w żadne unikalne ficzery w stylu hellenizacji, haremów itp nie wierze - CA zbyt wiele razy pokazało że nie stać ich na coś takiego i że po prostu mają to w dupie.
Oczywiście że mi sie nie podoba. Jak na strategie to te Rally Pointy, preview i super prezentacje nie pokazały NIC. Marność . Ot kolejna vanilla którą moderzy bedą musieli przerabiać żeby dało sie w to pograć bez zgrzytania zębami ( o ile w ogóle gra bedzie modowalna a w to wątpie bo zbyt wiele kaski by CA straciło jakby taki KLA amator wypuścił swoje jednostki o jakości bijącej na łeb te ich super DLCowe kohorty, katrafaktów czy co tam wymyślą zeby bić kasiore )Cytat:
Jeszcze nie jest wydany, a już ci się (bardzo) nie podoba - lepiej go nie kupuj.
Ależ oczywiście. Nie mów tego mi, tylko powiedz to tym, którym strasznie uwiera fakt ze nie sikam po nogach na sam fakt tego ze twórcy łaskawie dają mi 50 % tego co dawali mi te X lat temu przy RTW.Cytat:
Ale przecież nie kupujesz go z góry. Jak ci się spodoba - kupisz, nie spodoba - nie kupisz, proste.
Nie, jasne, że nie chodzi, poza tym, że w poprzednich dwóch postach najbardziej podkreślałeś to, że to skandaliczne zagranie ze strony CA, że zmuszają graczy do preorderów, zanim okaże się, że gra jest beznadziejna. Trochę konsekwencji, gadałeś głupoty to przyjmij to na klatę, a nie udawaj Greka.Cytat:
Zamieszczone przez Canaris
Nacji ponoć ma być ponad sto, więc te 12 to nawet mniejszy procent, niż podajesz. Poza tym znów się niepotrzebnie zacietrzewiasz, jakby CA Ci wyjadło obiad z piekarnika, bo akurat wskazane frakcje pewnie w grze będą. Nie bierzesz pod uwagę tylko tego, że frakcje grywalne będą bardziej dopracowane i zrobione pod żywego gracza, a nie komputerowego. Zresztą, frakcje nie przewidziane na DLC zostaną zapewne odblokowane przez mody (tak jak w Shogunie 2), ale możliwe, że będą straszyć brakami w interfejsie czy technologiach (jak w Empire).Cytat:
Niech bedzie i frakcji 12 . To i tak ile ? Połowa tych które I TAK BEDĄ W GRZE ( albo przynajmniej powinny być bo jak wiemy nikt w CA nie słyszał o czymś takim jak Sakowie, Baktria, Pergamon czy rózne plemiona germańskie ) ?? Jak nazwać to, że twórcy ograniczą możliwośc wyboru frakcji żeby potem zapewne wydawać DLC ( kosztujace kase ) które te frakcje "odblokują" ??
Czekam na skan umowy o dzieło, którą podpisałeś z CA...Cytat:
Bardzo przepraszam że cenie sobie jakość produktu który kupuje za cieżko zarobione pieniądze .. Mea culpa.
Swoją drogą te ciężko zarobione pieniądze mnie strasznie rozbawiły. Dorośli ludzie nie widzą nic dziwnego w wydaniu np. 100-200 zł na kolację z dziewczyną, 30 zł na bilet na 2-godzinny film i popcorn, ale wydanie tych 120 zł za grę, która dostarczy pewnie co najmniej 10h rozgrywki (a w niektórych wypadkach pewnie 100 i więcej) to już straszliwa inwestycja, porównywalna z kupnem mieszkania/samochodu i trzeba nad tym rozpaczać już pół roku wcześniej. Seriously? Ciężko mi uwierzyć, że pracujący człowiek ma czas na pieklenie się nad taką pierdółką, jak gra komputerowa, której jeszcze nawet nie kupił. I kupować wcale nie musi, a niektórzy zachowują się, jakby CA im pistolet do głowy przystawiała i siłą prowadziła do Empiku.
No to wtedy rzeczywiście zmieniliby tylko "unplayable" na "playable", zamiast bawić się w jakieś Free-LC. Grogmir w skrócie wyjaśnił o co chodzi.Cytat:
Co tam niby CA ma zrobić z tym Pontem ?? Przecież to wszystko powinno byc w grze : grafika jednostek, postacie, prowincje, nazwiska postaci itp bo ta frakcja musi być na mapie nawet jeśli bedzie tylko przeciwnikiem .
I naprawdę chce ci się tracić czas oznajmiając to ciągle w internecie? Dziwny świat.Cytat:
Oczywiście że mi sie nie podoba.
To zła korporacja przecież jest, nie wiadomo do czego są zdolni.Cytat:
I kupować wcale nie musi, a niektórzy zachowują się, jakby CA im pistolet do głowy przystawiała i siłą prowadziła do Empiku.
Chodzi o to że z faktu udostepnienia frakcji robi sie wielkie halo i powod żeby sie cieszyć i wiwatować pochwalnie na cześć CA. Za jedno to mi czy bedzie tylko pre-order, DLC czy jakaś inna cholera.Cytat:
Nie, jasne, że nie chodzi, poza tym, że w poprzednich dwóch postach najbardziej podkreślałeś to, że to skandaliczne zagranie ze strony CA, że zmuszają graczy do preorderów, zanim okaże się, że gra jest beznadziejna. Trochę konsekwencji, gadałeś głupoty to przyjmij to na klatę, a nie udawaj Greka.
Sto frakcji ?? O to już widze ich jakość skoro CA nie potrafiło tego dobrze zrobić w Empire gdzie praktycznie cała Europa walczyła w ten sam sposób, to ciekawe co bedzie w czasach kiedy było kilkanascie kultur, sposobów walki, sposobów organizacji militarno-społecznej itp itd.Cytat:
Nacji ponoć ma być ponad sto, więc te 12 to nawet mniejszy procent, niż podajesz. Poza tym znów się niepotrzebnie zacietrzewiasz, jakby CA Ci wyjadło obiad z piekarnika, bo akurat wskazane frakcje pewnie w grze będą. Nie bierzesz pod uwagę tylko tego, że frakcje grywalne będą bardziej dopracowane i zrobione pod żywego gracza, a nie komputerowego. Zresztą, frakcje nie przewidziane na DLC zostaną zapewne odblokowane przez mody (tak jak w Shogunie 2), ale możliwe, że będą straszyć brakami w interfejsie czy technologiach (jak w Empire).
Poza tym co oznacza "Dopracowanie pod gracza ??" To znaczy że AI bedzie miało do dyspozycji jakieś jednostki ala RTW a gracz grając tą sama frakcją bedzie miał istne EB ?? Czymże jest to mityczne dopracowanie o którym tyle slychać conajmniej od Empire a ni chu chu nie widać tego poza jakims reskinem i zmianą UI ??
Nie wiem co ludzie robią. Wiem co robie ja. I wiem że idąc twoją analogią, gdybym poszedł na film, zapłacił 30 złotych i potem okazało sie ze sąsiad z naprzeciwka kręci o wiele lepsze filmy i pokazuje je za darmo ( tak mówie o modach ) to chyba by mnie szlag trafił.Cytat:
Swoją drogą te ciężko zarobione pieniądze mnie strasznie rozbawiły. Dorośli ludzie nie widzą nic dziwnego w wydaniu np. 100-200 zł na kolację z dziewczyną, 30 zł na bilet na 2-godzinny film i popcorn, ale wydanie tych 120 zł za grę, która dostarczy pewnie co najmniej 10h rozgrywki (a w niektórych wypadkach pewnie 100 i więcej) to już straszliwa inwestycja, porównywalna z kupnem mieszkania/samochodu i trzeba nad tym rozpaczać już pół roku wcześniej. Seriously? Ciężko mi uwierzyć, że pracujący człowiek ma czas na pieklenie się nad taką pierdółką, jak gra komputerowa, której jeszcze nawet nie kupił. I kupować wcale nie musi, a niektórzy zachowują się, jakby CA im pistolet do głowy przystawiała i siłą prowadziła do Empiku.
A 120 złotych to dla mnie ponad 2 dni pracy - czyli 15 godzin fizycznej lataniny więc nie mów mi że mam za to dawać sobie wciskac byle gówno i sie jeszcze z tego cieszyć ( inb4 znajdź lepszą fuche ) .
A dorośli właśnie maja to do siebie że pieklą sie o "taką popierdółke" bo sami sobie kupują a nie płaci za nich mamusia więc szanują kase i chcą za nią jakości.
A jak tak sobie popatrze na vanille RTW a potem na taką np Rome Surrectum to normalnie lepiej mnie nie cytować co myśle o tych wydanych pieniądzach w stosunku do jakości gry a darmowego moda.
No to to samo pytanie dla ciebie : cóż to mityczne "dopieszczanie" znaczy ??Cytat:
No to wtedy rzeczywiście zmieniliby tylko "unplayable" na "playable", zamiast bawić się w jakieś Free-LC. Grogmir w skrócie wyjaśnił o co chodzi.
No i pytanie pomocnicze : Czemu w RTW nie trzeba było nic "dopieszczać" i płacić za to dodatkowo, tylko wszystko było od razu w grze ??
Tak gloryfikujesz mody, ale bez podstawki nic Ci mod nie da :).
Ale prawda jest taka że podstawka się z modami równać pod żadnym względem nie może McAbro :mrgreen: (jakakolwiek część TW by to nie była)
Kwestia gustu, ale nawet jeśli tak, to nie zmienia faktu, że nie można się wkurzać, że za grę się płaci, a mod jest darmowy.
Bo w przeciwnym razie - czemu jeszcze nie gramy w EB 3? Czemu nie zagrywamy się w mody do Rome II?
Skoro moderzy (z całym szacunkiem) potrafią zrobić za darmo grę lepszą... To po co kupować Rome 2?
Żeby było jasne - odnosiłem sie do tej wypowiedzi:
gdybym poszedł na film, zapłacił 30
złotych i potem okazało sie ze sąsiad z
naprzeciwka kręci o wiele lepsze filmy
i pokazuje je za darmo ( tak mówie o modach ) to chyba by mnie szlag trafił.
A 120 złotych to dla mnie ponad 2 dni
pracy - czyli 15 godzin fizycznej
lataniny więc nie mów mi że mam za to
dawać sobie wciskac byle gówno i sie
jeszcze z tego cieszyć
Moderzy w większości odgrzewają kotlety :P Mają przecież grę już zrobioną tylko ją poprawią coś pozmieniają :P A twórcą sie po pewnym czasie nudzi robienie gry przy jej połowie a dlatego że muszą ją dokończyć, dokańczają byle jak :D
Tymczasem mody typu Third Age, Sundering, LOTR, Fourth Age i wiele wiele innych zdają się temu zaprzeczać... ;)Cytat:
Moderzy w większości odgrzewają kotlety :P Mają przecież grę już zrobioną tylko ją poprawią coś pozmieniają
Mody wprowadzają wiele zmian, niekiedy ogromnych i widowiskowych, ale szkielet pozostaje ten sam...Moderzy nie tworzą nowego silnika, nie tworzą plików od podstaw..(nie licząc skryptów) :)
Tak, ale nie niektóre firmy dbają o swoich klientów :D Porównując takie firmy do tych moderów z pasją którym chciało się wiele zmieniać :DCytat:
Zamieszczone przez Lwie Serce
Wracając do tematu jednak wcześniejszego wydania gry, wypowiedzi CA przeczą samym sobie - Gra wyjdzie na Jesień a już na wiosnę mamy wszystko zrobione to teraz całe lato będziemy ich męczyli screenami :) dość, wg mnie i informacji z hurtowni gra wyjdzie w Maju, co do zmian ? Słowa "mamy już wszystko" zakończyły proces tworzenia gry... dokupowanie Frakcji? głupota i bezczelność :) jak można płacić za coś za co się już raz zapłaciło... To tak jak byśmy mieli ROME 2'ke i nie mogli werbować jednostek podstawowych na mapie kampanii ponieważ mamy jeszcze za nie dopłacać, niedorzeczność ale cóż... Zastanawiam się tylko co Wy powiecie na to iż CA zaczyna się odcinać od fanów serii nie tylko nieznajomością tematu epoki ( zróżnicowania frakcji np na podstawie samej Brytanii - pierwszy raz słyszę by na terenach Brytyjskich działało jedno wspólne państwo ), Moim zdaniem - możecie je oczywiście uznać za niestosowne lub nieodnoszące się do waszej dyskusji jest wspomnienie z ROME TW gdzie absurdy historyczne i zdarzenia czasowe były częstym znaleziskiem w czasie gry... Drogie CA wystawiło przysłowiowy kwit skoro skończyli już wszystko to teraz pora ładnie wymyślić jak szybko sprzedać produkt... W mojej karierze sprzedawałem już różne gry... Ale nigdy nie było sytuacji by twórcy nie umieli się określić z premierą skoro uniwersum GTA V dało radę dać DOKŁADNĄ jej datę, podsumowując -
1. dostaliście filmy nakręcone jako Trailery ROME 2 - odhaczone.
2. Dostaliście demo umiejętności nowego silnika graficznego (chodzi mi o oblężenie Kartaginy) - odhaczone.
3. Poprawioną wersję silnika i nową oprawę (Kartagina ver. 2) - odhaczone.
4. Liczne spotkania z twórcami (Wywiady ETC.) - odhaczone.
5. Trailer prezentujący już wersję (wg. mnie ostateczną bo oglądałem również Gameplay z niej i nic się nie pozmieniało) - odhaczone
6. A teraz jeszcze dostaliście słowa autorów o tym że najbliższy czas spędzą już tylko podobno na dopieszczeniu statystyk itp. - odhaczone
Drodzy Państwo ogłaszam wszem i wobec, że według mnie premiera gry nadejdzie w MAJU, a to co już mamy i za co będziemy musieli jednak płacić dopiero dostaniemy na Jesieni (dodatkowe frakcje z ramienia DLC). Możecie mnie z-hejtować za to co wam napisałem ale prowadzę sklep elektroniczny od kilku lat i wiem jak wygląda rzeczywistość jeżeli chodzi o premierę i jej datę kiedy nie jest ona wciąż znana. POZDRAWIAM oczywiście jak już hurtownie potwierdzą ostateczną datę wysyłki gry zbiorę chętnie zamówienia tutaj od was - dając jakiś minimalny rabat ale to dopiero od kilku do kilkunastu sztuk i dostaniecie grę max dzień przed jej oficjalną premierą. DZIĘKUJĘ.
Tia, bo CA co grę zmienia tak bardzo silnik. Na ilu silnikach ta seria gier była tworzona? 3?Cytat:
Zamieszczone przez McAbra
1 silnik dla S1 i M1.
2 silnik dla RTW BI&ALX, M2 Kingdoms.
3 silnik dla ETW, NTW i S2 FotS.
To tak dużo? oczywiście, w międzyczasie wprowadzali zmiany, ale czy były takie duże? Gdyby modderom pozwolić ingerować w silnik gier, to powstawałyby takie mody, że CA dawno mogłoby już pakować walizki.
Nawet i bez tego powstały naprawdę świetne produkcje.
Pokaż mi moda, który nie potrzebuje do działania gry od Creative Assembly. Albo inaczej, grę amatora, która osiągnęła światowy sukces.
Ja przecież wiem że mody są ''lepsze'' ale to tylko mody. Nie będą działać bez podstawy. Naprawdę, samo stworzenie gry wbrew pozorom nie jest łatwe.
Dwarf Fortress. Gra robiona przez jednego kolesia a skomplikowaniem i głebią przebija wszystko to co na rynku sie znajduje.Cytat:
A do światowego sukcesu brakuje jej tylko reklamy ale i tak ma wielką baze fanatycznie oddanych i wiernych fanów.
Niezbyt przekonywujący przykład, ale dobra, niech będzie(chodziło mi o grę, która miałaby coś wspólnego z TW). Dalej zostaje pierwsza część pytania, która stanowiła główną myśl.
Mod, który nie potrzebowałby gry nie byłby modem. Z definicji. Mam dla Ciebie znaleźć coś, co nie może istnieć. :roll:Cytat:
Mod do Half-Life o nazwie Counter Strike.. Coś Ci to mówi?
Mod? A nie Dodatek?Cytat:
Zamieszczone przez kuroi
O czym w końcu mówimy, bo się pogubiłem. A racja, Total War. :roll:Cytat:
Mod do Half-Life o nazwie Counter
Strike.. Coś Ci to mówi?
Ok, to znajdź mi grę która będzie oferować to co TW - epickie bitwy choć trochę historycznych jednostek, kilkanaście frakcji, kampanię w której możesz poprowadzić historię jak chcesz etc. (wiesz o co mi chodzi, nie muszę wszystkiego wymieniać), bardzo dobry tryb multi, wszystko w bardzo dobrej grafice.Cytat:
Mod, który nie potrzebowałby gry nie
byłby modem. Z definicji. Mam dla
Ciebie znaleźć coś, co nie może istnieć
A racja, no i ma byćdarmowa.
Chodziło ci o gre amatora która osiągneła sukces więc podałem ci taką.Cytat:
Forum Dwarf Fortress ma 44 tysiace członków - wydaje mi sie, że to bardzo dobry wynik jak na gre która nie ma wogóle reklamy, której twórcy nie sypią kasą za pochlebne recki itp. A skomplikowanie i głebia produktu nie podlega dyskusji już żadnej ;)
CS był modem na Halfa.Cytat:
Mod? A nie Dodatek?
Doskonale wiesz że nie ma takiej. Tylko czy fakt posiadania monopolu przez CA jest jakimkolwiek tłumaczeniem ?? Tłumaczy to cokolwiek ?? Rozgrzesza jakoś ?? Czy wręcz przeciwnie, jeszcze bardziej pogrąza CA jako, że postawa " Mamy monopol wiec możemy lać na robote bo i tak kupią" jest "troche" nie fair ??Cytat:
Ok, to znajdź mi grę która będzie oferować to co TW - epickie bitwy choć trochę historycznych jednostek, kilkanaście frakcji, kampanię w której możesz poprowadzić historię jak chcesz etc. (wiesz o co mi chodzi, nie muszę wszystkiego wymieniać), bardzo dobry tryb multi, wszystko w bardzo dobrej grafice.
A racja, no i ma byćdarmowa.
Paradox ma dośc mocny monopol na "pseudo RTS" ale tak nie leje na robote jak CA.
Konami na Pesa też nie leje, Rockstar na GTA .. i tak można by wymieniac jeszcze długo.
To po co czekasz na nowego Rome, skoro ci się nie podoba?
KONAMI nie leje na PESA? Przecież PES od lat jest o kilka klas gorsza od FIFY i nawet nie ma startu.
GTA to też siedlisko bugów. Nawet nie jesteś w stanie rozsądnych przykładów dać. Wymienione przez ciebie gry akurat mają rozsądną konkurencję i do perfekcji jest im bardzo daleko.
Nie rozumiem tego fenomenu. Skąd w ogóle wzięła się postawa ''CA to oszuści którzy nas dymają''?Cytat:
postawa mamy
monopol wiec możemy lać na robote
bo i tak kupią" jest "troche" nie fair ??
Cenzura na forum kiedy wytyka im sie kłamstwa ??Cytat:
Te same bugi ciągnące sie od Rome Total War ?
Wypinanie sie na fanów którzy chcą pomóc ( poczytaj sobie o korzeniach EB ) ?
Stały spadek jakości ich gier ?
Utrudnianie życia moderom jak tylko sie da ??
Przywidziało mi sie czy naprawde jest coś nie halo w ich postępowaniu ?
Ot i spadłem z krzesła ze śmiechu ;)Cytat:
KONAMI nie leje na PESA? Przecież PES od lat jest o kilka klas gorsza od FIFY i nawet nie ma startu.
A oprócz tych bugów ma jeszcze kupe coraz to nowych funkcji i rzeczy w każdej odsłonie, coraz to dojrzalsze tematy porusza, coraz lepsze fabuły, coraz więcej róznych smaczków, ciekawych rzeczy itp itd.Cytat:
GTA to też siedlisko bugów.
Poza tym ciekaw jestem co niby jest tą konkurencją dla GTA ?
A kto w ogóle mówi o perfekcji ??Cytat:
do perfekcji jest im bardzo daleko.
Nie wiem skąd ci sie ta perfekcja wzieła człowieku.
Pytam jeszcze raz, zamierzasz kupować Rome 2?
No tak, nawet nie jesteś stanie powiedzieć dlaczego cię to tak śmieszy
A jakie to niby nowe funkcje w GTA? W czym tak bardzo różni się GTA IV od GTA III albo San Andreas? Grałem w nie i naprawdę nie wiem co masz na myśli?
Wspominam o prefekcji, bo czepiasz się bzdur u nowych TW i jednocześnie kompletnie bagatelizujesz to samo u innych gier.
Pewnie po dużej ilości bezsensownych DLC i po słabych wykonaniach ich gier? :DCytat:
Ich DLC mało wprowadzają a jest ich od c***a... Paradox nie blokuje frakcji na swoje gry.... (co w sumie w takich grach jakie robi paradox było by idiotyzmem, chociaż Arabów w CK2 zablokowali.... ) i ich DLC coś przydatnego wprowadzają....
Cytat:
Jaki spadem jak poza Empire TW w wersji bez modów są coraz lepsze, zwłaszcza świetny FOTS?
CA życia moderom nie utrudnia, po prostu silnik się zmienił i jest znacznie bardziej skomplikowany. Kiedyś też można było banalnie modyfikować auta, a teraz przez różne nowinki jednak bez porządnego warsztatu i umiejętności za wiele nie zdziałasz. Kodu gry wypuścić przecież nie mogą, bo wiele firm by na tym skorzystało.
Ta, a w Total War ciągle ciukamy w to samo, żadnych nowości.Cytat:
A oprócz tych bugów ma jeszcze kupe
coraz to nowych funkcji i rzeczy w
każdej odsłonie, coraz to dojrzalsze
tematy porusza, coraz lepsze fabuły,
coraz więcej róznych smaczków,
ciekawych rzeczy itp itd.
Bo kto to widział? Nowość w TW? Skandal!
Nie wiem. Nawet pomijając fakt że mój komp tego nie uciągnie.Cytat:
Pytam jeszcze raz, zamierzasz kupować Rome 2?
Chciałbym kupić jesli była by ta gra zrobiona rzetelnie, porządnie i fachowo. Ale jesli bedzie to Empire bis to pffffffff .
A niestety wszystko wskazuje na to ze opcja Empire bis jest bardziej prawdopodobna.
Padłem ze śmiechu bo akurat niedawno miałem okazje pograć zarówno w FIFE jak i w PESa i dalej jest tak samo jak było kiedyś ;) Fifa gówniane arcade kontra PES w którego gra sie z wywieszonym jezorem.Cytat:
No tak, nawet nie jesteś stanie powiedzieć dlaczego cię to tak śmieszy
Nie widzisz roznicy miedzy SA a GTA IV chocby w sposobie prowadzenia historii, dojrzałości tematu i powagi ?? No sorry w takim razie sie nie dogadamy ;)Cytat:
A jakie to niby nowe funkcje w GTA? W czym tak bardzo różni się GTA IV od GTA III albo San Andreas? Grałem w nie i naprawdę nie wiem co masz na myśli?
Kompletny brak historyczności w grze historycznej to bzdura ?? Kompletny brak kompetentnego AI w grze strategicznej to bzdura ? Spoko, " A u was to murzynów biją".Cytat:
Wspominam o prefekcji, bo czepiasz się bzdur u nowych TW i jednocześnie kompletnie bagatelizujesz to samo u innych gier.
Nie żądam perfekcji od CA ale niestety momentami to oni nawet do "linii najmniejszego oporu" nie dociągają.
A jak chcesz przykładu kolejnego monopolisty który sie nie opieprza to masz - Bohemia i ARMA 3.
Owszem Paradox dał dopiero w Sword of Islam możliwość grania Muzułmanami ale pamietajmy o paru rzeczach :Cytat:
Pewnie po dużej ilości bezsensownych DLC i po słabych wykonaniach ich gier?
Ich DLC mało wprowadzają a jest ich od c***a... Paradox nie blokuje frakcji na swoje gry.... (co w sumie w takich grach jakie robi paradox było by idiotyzmem, chociaż Arabów w CK2 zablokowali.... ) i ich DLC coś przydatnego wprowadzają....
A - pod względem podejścia do historyczności to CA moze Paradoxowi buty czyścić ;)
B - SOI wprowadziło cała mase nowych mechanizmów żeby uwypuklić róznice miedzy "frakcjami", coś czego CA nie nauczyło sie jeszcze ( Warpath, BI, Kingdoms etc ).
C - Paradox ma tą "dziwną" tendencje że wrecz ułatwia modowanie swoich gier ... ale co oni tam wiedzą ;)
A kolejne dodatki robiły ( zrobią ) to samo z Bizancjum. poganami, republikami itp.
Nie wiem co jest takiego świetnego w Shogunie 2 . Na serio, nie wiem czym sie tu tak podniecać bo to typowa vanilla. Jednostki które wieją po paru sekundach, niezbyt blyskotliwe AI, pare dziwnych pomysłów, pare jednostek fantasy a wszystko to polane super grafiką i tyle.Cytat:
Jaki spadem jak poza Empire TW w wersji bez modów są coraz lepsze, zwłaszcza świetny FOTS?
No oczywiscie. A oni bidusie mod tools nie potrafią sklecić i wogóle takie dzieci we mgle są z nich.Cytat:
CA życia moderom nie utrudnia, po prostu silnik się zmienił i jest znacznie bardziej skomplikowany. Kiedyś też można było banalnie modyfikować auta, a teraz przez różne nowinki jednak bez porządnego warsztatu i umiejętności za wiele nie zdziałasz. Kodu gry wypuścić przecież nie mogą, bo wiele firm by na tym skorzystało.
Pomijając zmiany grafiki i settingu to ta seria wiele sie nie ruszyła od RTW. Pathfinding leży, AI leży, pokonać przeciwnika inaczej jak hekatombami na polu bitwy sie nie da ( a tak szumnie ogłaszają ze opierali to na Sun Tzu - szkoda tylko że w tej grze nie da rady wygrać o ile sie nie stosuje DOKŁADNIE odwrotnych zasad niż propagował Sun ), historycznośc leży, wykonanie leży .... można by tak długo.Cytat:
Ta, a w Total War ciągle ciukamy w to samo, żadnych nowości.
Bo kto to widział? Nowość w TW? Skandal!
Rzeczywiście, zapomniałem że w Rome I latało się F16 i podbijało Koreę.Cytat:
Kompletny brak historyczności w grze
historycznej to bzdura ??
Gusta i guściki, tu w dodatku w mniejszości.Cytat:
Padłem ze śmiechu bo akurat
niedawno miałem okazje pograć
zarówno w FIFE jak i w PESa i dalej jest tak samo jak było kiedyś ;) Fifa gówniane arcade kontra PES w
którego gra sie z wywieszonym
jezorem.
Armia idzie z prowincji Łódź (w Średniowieczu) do sąsiedniej pół roku, w czasie wojny - z kilka lat, najmniejszy oddział (1000 luda) może zdobyć i pół Europy, realistyczne sojusze Huronów, Majów, Wenecji, Szwecji, Złotej Ordy i co tam sobie jeszcze wymyślicie, brak aneksji jeśli wróg ma gdzieś małą kolonijkę na krańcu świata - ot tak pierwsze spostrzeżenia z EU... Nad ulubionym HoI nie chce mi się pastwić 8-)Cytat:
Nie mówiąc już, że gdyby CA prowadziło taką politykę jak Paradox to teraz mielibyśmy Shoguna 2, ale na silniku Medievala 2, rozmawialibyśmy o premierze Empire, który też byłby estetyczną przeróbką M2. No i po premierze silnika Empire mielibyśmy całą masę "trójek" :?
Roman! Ty żyjesz! ;) I mówisz oczywiście do rzeczy. Zabawne, że fani Total War wychwalają Paradox, który pod względem ilości DLC (będących tak naprawdę płatnymi patchami) bije CA i każdą firmę jaką znam na głowę. No ale są bardziej historyczni oczywiście, wraz z EU 2 i państwem Prusy w 1419 roku (przykład pierwszy z brzegu). ;)
Grałeś w ogóle w tę grę? Twoja wypowiedź jest warta tyle samo, co te o tym, że seria się nie zmieniła od Rome, a Pont będzie dostępny tylko w pre-orderze, żeby wycisnąć z graczy ostatnią złotówkę. Parafrazując Cię: skoro nie widzisz różnicy między Medievalem 2/Rome, a Shogunem 2 w mechanice kampanii, dyplomacji, ilości frakcji, handlu, zarządzaniu prowincjami - to się nie dogadamy. ;)Cytat:
Nie wiem co jest takiego świetnego w Shogunie 2 . Na serio, nie wiem czym sie tu tak podniecać bo to typowa vanilla. Jednostki które wieją po paru sekundach, niezbyt blyskotliwe AI, pare dziwnych pomysłów, pare jednostek fantasy a wszystko to polane super grafiką i tyle.
Odwieczny problem braku zrozumienia pomiędzy graczami ....... jak w dowcipie z dwoma głuchymi wróblami siedzącymi na gałęzi i obrażonymi na siebie...
Jeżeli gra wyjdzie w maju, a nie tak jak zapowiadano jesienią, to proponuję zajrzeć w wyniki finansowe SEGA przed zakupem.
Naprawdę rosnie szansa na fail a la Empire, jeżeli pół roku temu twierdzili że mają mnostwo pracy rozpisanej do jesieni 2013, a teraz nagle sa już gotowi.
Chwila... Co?! Maj? Gdzie? Gdzie pisali, że wydają w maju, bo chyba coś opuściłem.
Jeśli faktycznie chcą wydać w maju i są jeszcze na poziomie tej bitwy Teutoburskiej, to świeć Panie nad ich duszami...
1. Dwa miesiące to pół roku? Przy przeszkodach terenowych (rzeki, bagna), ogólnie dużej liczebności (średnia armia to 15000-25000), różnicy w tempie marszu wojsk (piechota, jazda, działa).Cytat:
Zamieszczone przez roman zabawa
2. Ta, jasne... szczególnie przy wsparciu cesarza dla każdego zaatakowanego członka ŚCR.
3. To już kompletny absurd - nacje amerykańskie ZAWSZE dostają od Europy po pysku, hordy negocjują tylko między sobą (a resztę towarzystwa napadają), a Szwecja z Wenecją to już w ogóle przykład z księżyca...
4. Podaj mi przykład do CHOĆ JEDNEGO DLC do gry Paradox'u (poza Crusader Kings).
5. Silnik ten sam? Może, ale przynajmniej porządnie zrobiony i z gry na grę, z patch'a na patch unowocześniany.
6. Historyczność żadna? Ot, same wydarzenia mają REALNY wpływ na grę, a nie jak w TW (w roku a było b).
7. Gdyby CA prowadziło tą samą politykę co Paradox, to same by nas pytało, co zmienić, jak i na co.
8. W jaką odsłonę EU grałeś i w jaką wersję?
Co do Pontu: wykonany (na oko) dość dobrze, hybryda wschodu z grecką kulturą.
1. Zabawne, że jedni fani widzą słabości gry i chcą je zmienić, a ci "najwierniejsi" to by ich do banicji oddali...Cytat:
Zamieszczone przez Grogmir
2. Grałem, ale jakoś nie przemówiła do mnie, ot, komputer-dureń sam daje się okrążyć, mając jazdę i walcząc na równinie, w kampanii wróg zamiast iść na moją armię/miasto łupi wszystko w prowincji i z byle powodu się cofa.
... i przy każdej części/patchu klient jest skubany... a wy narzekacie na darmowe DLC Pontu ;)Cytat:
Zamieszczone przez adriankowaty
Które ma celu pozyskać jak największą liczbę frajerów, którzy kupią preorder.