Cytat:
"Powiedziałem kiedyś, że jeśli zapragnę odejść, to ogłoszę to publicznie. Ten czas już nadszedł. Dotrzymałem wiec słowa i znalazłem się już w tym miejscu. Ciężko mi opuszczać Atletico. Czuje się zraniony i przygnębiony. Myślałem nad tym długo i doszedłem do wniosku, że muszę być szczery wobec siebie. Musze się rozwijać jako piłkarz. Po tych 5-u intensywnych latach ten etap jest już za mną i muszę rozpocząć nowy. Mam 23 lata i jeszcze wszystko przede mną. Podkreślam, że nie jest to spowodowane aspektami ekonomicznymi, lecz czysto sportowymi. Pragnę więc podziękować klubowi za starania, by zapewnić mi zarobki na poziomie największych klubów świata. Chcę także powiedzieć, że ta decyzja dojrzewała we mnie już od pewnego czasu. Zostało to przedyskutowane i uzgodnione z Atletico w minionym roku, kiedy to przedłużyłem kontrakt. Chciałem wtedy podpisać, by odwdzięczyć się klubowi za otrzymane wsparcie. Gdybym tego nie zrobił, to nie otrzymaliby pieniędzy z mojego transferu. Obiecano mi wtedy, że jeśli będę chciał odejść, to klub nie będzie stał na przeszkodzie. Tak wiec w zgodzie z moją decyzją powiedziałem im, by byli gotowi wysłuchać każdej oferty".
Gość ma szacunek do swojego klubu i odchodzi do rywala zza miedzy? Zobaczymy.