Ależ my, tzn. Polska, tych ewentualnych uchodźców przyjmiemy. Tego wymagałaby konsekwencja działania w kwestii Ukraińskiej polskich władz, a nawet całej "elity" politycznej.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Wersja do druku
Ależ my, tzn. Polska, tych ewentualnych uchodźców przyjmiemy. Tego wymagałaby konsekwencja działania w kwestii Ukraińskiej polskich władz, a nawet całej "elity" politycznej.Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Tzn co? powinni rozstawić ckm-y i do nich strzelać? Nie rozumiem nadal - oświeć mnie.Cytat:
Nie,nasz omnibusie,lecz spodziewam sie,w przypadku eskalacji konfliktu,naplywu uchodzcow z Ukrainy.
No a co mi pozostaje jak czytam posty typu "Rosja działa na Ukrainie a NATO jak zwykle nic nie robi". Przecież tego nie można komentować na poważnie w ramach normalnej dyskusji. Jak ktoś operuje na jakiś fikcyjnych przesłankach w temacie który z fikcją nie ma nic wspólnego, to w zasadzie można tylko kpić.Cytat:
Szkoda ze tradycyjnie walic farmazony sam nie skorzystasz z Wujka Google ktory by ci podpowiedzial gdziez to nasze elitarne orly walcza na chwile obecna :lol:
Ty standardowo sprowadzasz rozmowę na płaszczyznę absurdu - rząd spieprzył sprawe, minister debil, Rosjan trzeba zagazować bo są źli, lewactwo sie szerzy, UE faszyści, korwin krul. Ileż można? I w jakim wieku na dodatek.
Wyobraznie oraz zdolnosc do zbaczania z tematu miales zawsze wielkie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Wskaz mi w Polsce kto,oprocz,wojska moze automatycznie zapewnic opieke i schronienie uchodzcom mogacym isc w tysiace :?:Cytat:
Zamieszczone przez Witia
Jeden puzzle mniej z ukrainskiej ukladanki
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukrains ... krym/vwmdpCytat:
Rosja uważa wydarzenia na Krymie za efekt wewnętrznych procesów politycznych na Ukrainie i nie ma zamiaru uczestniczyć w proponowanych przez władze w Kijowie dwustronnych konsultacjach w tej sprawie - oświadczył MSZ Federacji Rosyjskiej.
To stanowisko rosyjskie MSZ przedstawiło w nocie wręczonej radcy ambasady Ukrainy w Moskwie.
No i się eksperci pomylili. Ruscy właśnie zajmują Krym. Oczywiście Putin rozkazu nie wydał, tylko ludzie za to odpowiedzialni.
Jeszcze referendum we wschodnich prowincjach i tyle bedzie z Ukrainy.Chcieli Wielkiej Ukrainy to beda ja miec w najbiedniejszych regionach...Tylko ludzi szkoda ktorzy zaplaca za banderowska glupote.Cytat:
Zamieszczone przez Kobrax
Tak się zastanawiam, czy Putin wierzy jeszcze w Janukowycza. Ten ostatni twierdzi, że opowiada się za pozostaniem Krymu w granicach Ukrainy. Czyżby opcją było: Janukowycz wraca albo pożegnajcie się z Krymem?
No ciekawe to wszystko jest szczególnie, że Janukowycz mówił o tym, że Ukraina musi być jedna, a nie podzielona. Ruscy Janukowyczowi raczej nie pomogą chcą jak najwięcej dla siebie zagarnąć. Sądziłem jednak, że Putin jest mądrzejszy. Zajmowanie Krymu przez Rosjan waha się pomiędzy skrajną głupotą, a totalnym debilizmem.
Dlaczego?Cytat:
Zamieszczone przez Kobrax
Jak na razie trudno ocenić w co gra Putin. Nie koniecznie celem tej gry musi być odebranie Ukrainie Krymu, choć z punktu widzenia Moskwy powrót półwyspu w granice Rosji byłby wskazany. I dlaczego obecna operacja jest Twoim zdaniem niemądra? Ja uważam, że jest naprawdę dobra. Majdanowcy z Kijowa otrzymali wyraźny sygnał. Jednocześnie fakt, że uczestnicy tej operacji nie posiadają rosyjskich oznaczeń wojskowych wskazuje, że Rosja sonduje reakcję Zachodu. Rosja wciąż ma furtkę wyjścia. Oczywiście to tylko moje przypuszczenia.
Ostanie przejęcie państwa, gdzie był Islam nie wyszło im na dobre. Jeżeli Rosja zajmie Krym to na pewno może oczekiwać tam drugiego Kaukazu bo już jakiś czas temu wśród pokojowych tatarów grasowali ludzie nawołujący do przystąpienia do ekstremistów. Krym nie oferuje aż tyle by to się ruskim ekonomicznie opłacało przejmowanie go siłą. Jeżeli jest prawdą to co w necie wyczytałem, co mówią Tatarzy to gadanie o większości Rosjan mija się z prawdą. Podobno ostatni spis miał miejsce w 2001, po którym to czasie Rosjanie wyjeżdżali, a Ukraińcy i Tatarzy z deportacji powracali. Ciekawie będzie jak wynikiem referendum będzie pozostanie Krymu w Ukrainie.
Operacja jeżeli nie ma na celu włączenia Krymu do Rosji jest bardzo dobrym posunięciem. Rosja będzie po takim zdarzeniu wiedzieć na co może sobie pozwolić w przyszłości. Co do tych żołnierzy to trudno się nie domyśleć kim są skoro część jest ubrana w stroje floty czarnomorskiej, na Krymie buszują rosyjskie śmigłowce oraz transportowce, o blokowaniu przez nich ukraińskiej floty nawet nie wspominam.
Rosja nie jest na tyle potężna by ciągle kopiąc sobie grób być w stanie wiecznie z niego wyskakiwać. Takiego kraju jeszcze chyba nigdy nie było i nieprędko będzie.