Re: Komputery,programy,sprzęt itd. - temat ogólny
Cytat:
Zamieszczone przez OskarX
Dobra wezme Kaspeskyego czy jak sie to pisze, a wy poleccie jakis dobry darmowy to za 30 dni zmienie ;d
---------------------
Miałem Kasperka jakiś czas temu i powiem/napiszę ci że:
1) owszem jest dość dokładny, nawet bardzo dokładny (chociaż nie porażająco - konkurencja nie śpi)
pod tym względem jest trochę lepszy od ESET'a / czyli Noda , zaś bardzo zbliżony do F-secure
ALE
2) Obciąża system duuuuużo bardziej niż ESET i bardziej niż F-secure
(Eset jest dla systemu naprawdę lekki do udźwignięcia - wiem bo też miałem)
((Ogólnie ESETowi stawiam dobry+, pozostałym wyżej wymienionym programom bardzo zbliżone oceny - różnice 1 - 2/10 punktu))
=========================
Zresztą
:idea: Skoro nie masz kasy to aż się prosi żebyś wypróbował po miesiącu kilka z polecanych programów. Pod względem oceny ogólnej są baaardzo zbliżone. Różnią je szczegóły ((ciut słabsze i ciut mocniejsze strony))
Sam się przekonasz która proporcja "dokładność - obciążenie" tobie odpowiada najbardziej.
:arrow: wiem że 100 PLN a tym bardziej 150 PLN pieszo nie chodzi
(ciężko w ogóle znaleźć pracę, potem trzeba się napracować na tę kwotę i/albo przekonywać domowe ministerstwo finansów)
Jednak jeszcze raz ZDECYDOWANIE POLECAM ZAKUP DOBREGO PŁATNEGO PAKIETU OCHRONY
Różnica skuteczności między najlepszymi płatnymi a średnimi płatnymi nie jest aż tak duża
ale między "zaledwie" dobrymi płatnymi a nawet najlepszym bezpłatnym jest naprawdę spora , wręcz ogromna.
W tej rywalizacji płatne zdecydowanie są dużo lepsze.
No powiem Ci, że gra była ze sklepu ;) Najwidoczniej ściągnąłem jakieś zawirusowany plik, który zawirusował pliki z gier :P Albo producenci gier chcą wyniszczyć nasze blaszaki :D
ehh tak zawsze jest. Kurde ja wczoraj siedzę przed kompemi nagle blue screen i restart...wkurzyłem się czy znowu wirus? Dzisiaj robię ostatni skan avastem i sciągam eseta
Cytat:
Zamieszczone przez kirlan
ale między "zaledwie" dobrymi płatnymi a nawet najlepszym bezpłatnym jest naprawdę spora , wręcz ogromna.
Gadanie. Za darmo można złożyć lepszy zestaw, niż sam Kasper czy Nod, którego masz tylko rok - i znowu bulimy.
Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Cytat:
Gadanie. Za darmo można złożyć lepszy zestaw, niż sam Kasper czy Nod, którego masz tylko rok - i znowu bulimy.
150 to taki straszny wydatek? :) Jak zwykla gra
No właśnie, poza tym lepiej mieć zabezpieczony komputer :P A darmowe programy, często są słabsze od tych płatnych, choćby avast ...
Wracając do mojego problem u- zeskanowałem paroma antywirami miałem spokój ok. 2 tygodnie. Mozilla się nie wyłączała ani nie pojawiał się ten niebieski screen. Od wczoraj znów to wróciło - bluescreen 2 razy, 5 razy wyłączenie przeglądarki.... :/
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
Cytat:
Zamieszczone przez kizi
Cytat:
150 to taki straszny wydatek? :) Jak zwykla gra
W życiu tyle nie wydałem na grę i nie zamierzam. ;)
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Wracając do mojego problem u- zeskanowałem paroma antywirami miałem spokój ok. 2 tygodnie. Mozilla się nie wyłączała ani nie pojawiał się ten niebieski screen. Od wczoraj znów to wróciło - bluescreen 2 razy, 5 razy wyłączenie przeglądarki.... :/
http://forum.idg.pl/bezpieczenstwo-komp ... b6a2492a07
Napisz tutaj i zrob co ci kaza
Dzięki :)
Zaraz to zrobię.