Ale po usunięciu tych wpisów z pliku pousuwałeś wszystkie pliki map.rwm z katalogu world?
Wersja do druku
Ale po usunięciu tych wpisów z pliku pousuwałeś wszystkie pliki map.rwm z katalogu world?
tak , usunalem plik map.rwm z data\world\maps\campaign\custom\Ufficiale
To niedobrze :( Czyli problem dalej nie rozwiązany.
No niedobrze, problem z kapłanami oraz flotą jest tak irytujący, że aż na razie sobie podarowałem BC.
Również sobie dałem spokój, ostatnio pogrywam w Europa Universalis IV, polecam
jesteś pewny, że wszystko zrobiłeś poprawnie? Bo znalazłem info na TWC o tym, że to właśnie to powinno rozwiązać problem: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?214479-Priests-not-being-recruited&p=4259493&viewfull=1#post4259493
także jeśli usunąłeś te linijki i pliki map.rwm przed odpaleniem kampanii (bo zakładam, że rozpocząłeś nową a nie kontynuowałeś starą?), to pozostaje sprawdzić jeszcze jedną rzecz. Nie usuwać, tylko zwiększyć te wartości.
Inni twierdzą, że to może mieć związek z recruit priority jednostek. W tym modzie wojska mają ten parametr bardzo wysoki, więc jeśli ten powyższy sposób nie pomoże to będzie trzeba sprawdzić, czy zmniejszenie recruit priority dla wojsk pomoże.
Ja mam taki problem, że grając w kampanie w dość cyklicznych momentach na mapie nagle pokazuje się consola, jakaś tabela skrótów klawiszowych i ładowanie. Po tym ładowaniu włącza się ostatni save a wszystko co się dokonało bez saveya jest usuwane, ale jest to męczące bo trzeba ciągle savewować i ciągle jest ładowanie.
W chwili obecnej nie da się grać bo ciągle pokazuje się ta consola z skrótami klawiszowymi i cofa save :/.Kod:19:24:04.357 [system.rpt] [always] CPU: SSE2
19:24:04.357 [system.rpt] [always] ==== system log start, build date: Feb 25 2008 version development ===
19:24:04.357 [system.io] [always] mounted pack packs/data_0.pack
19:24:04.357 [system.io] [always] mounted pack packs/data_1.pack
19:24:04.372 [system.io] [always] mounted pack packs/data_2.pack
19:24:04.372 [system.io] [always] mounted pack packs/data_3.pack
19:24:04.372 [system.io] [always] mounted pack packs/data_4.pack
19:24:04.372 [system.io] [always] mounted pack packs/localized.pack
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11267, column 9
Could'n find level name description string for trait(Royal_Blood_novgorod) level(Royal_Blood_novgorod).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11268, column 21
Could'n find description string for trait(Royal_Blood_novgorod) level(Royal_Blood_novgorod_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11269, column 28
Could'n find effect description string for trait(Royal_Blood_novgorod) level(Royal_Blood_novgorod_effects_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11278, column 9
Could'n find level name description string for trait(Royal_Relation_novgorod) level(Royal_Relation_novgorod).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11279, column 21
Could'n find description string for trait(Royal_Relation_novgorod) level(Royal_Relation_novgorod_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11280, column 28
Could'n find effect description string for trait(Royal_Relation_novgorod) level(Royal_Relation_novgorod_effects_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11287, column 9
Could'n find level name description string for trait(Princess_Royal_Blood_novgorod) level(Princess_Royal_Blood_novgorod).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11288, column 21
Could'n find description string for trait(Princess_Royal_Blood_novgorod) level(Princess_Royal_Blood_novgorod_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11289, column 28
Could'n find effect description string for trait(Princess_Royal_Blood_novgorod) level(Princess_Royal_Blood_novgorod_effects_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11906, column 11
Could'n find level name description string for trait(Wifeisnovgorod) level(WifeIsnovgorod).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11907, column 21
Could'n find description string for trait(Wifeisnovgorod) level(WifeIsnovgorod_desc).
19:24:11.314 [script.err] [error] Script Error in mods\BellumCrucis7/data/export_descr_character_traits.txt, at line 11908, column 28
Could'n find effect description string for trait(Wifeisnovgorod) level(WifeIsnovgorod_effects_desc).
Takie coś mi się ciągle pokazuje, co kilka tur cofa mi do save'a. Dodam, że to ładowanie jest dwukrotne.
http://i.imgur.com/a0yRpfn.jpg
http://i.imgur.com/hlwLv4S.jpg
Dziwne, coś masz uwalone w modzie albo ze sprzętem. Dogrywałeś jakieś mody, spolszczenie, albo cokolwiek innego? Może grę źle zainstalowałeś albo jakiś wirus? Normalnie konsola pojawia się po wciśnięciu tyldy, więc może klawiatura Ci padła? Bo nie ma innej możliwości by sama konsola się pojawiała i działy się jakieś dziwne rzeczy.