Przecież Karol Wielki to był ostatni DLC do Attyli
Wersja do druku
Przecież Karol Wielki to był ostatni DLC do Attyli
Skąd masz taką pewność, że nie będzie następnego?
Nie wiem jak było w oryginalnym komunikacie od CA - jeżeli użyli terminu "expansion pack" to nie wykluczone, że wypuszczą jeszcze jakiegoś culture packa - a jeżeli nie, to zawsze pozostają nam umiejętności modderów. Choć ja osobiście myślę, że skoro liczba frakcji jest nieparzysta to teoretycznie może coś jeszcze dojść. Zwłaszcza, że w steamie jest pusty slot pod Attylę (co ktoś pokazał parę postów wcześniej)
Mnie się wydaje, że jeszcze, przynajmniej, faction pack dostaniemy. Na oficjalnej stronie z frakcjami (http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ATTILA_factions) mamy dopisek "new faction coming soon", czyli coś tam jeszcze pewnie dłubią przy Attyli. W przypadku Roma było podobnie z tym napisem, zniknął dopiero po wydaniu ostatniego DLC dodającego nacje.
Ja liczę , że w następnym uaktualnieniu gry wreszcie poprawią karygodny błąd jakim są Roksolanie - będący kalką Hunów z tymi samym azjatyckim wyglądem , skośnymi oczami i oczywiście jednostkami na polu walki. To samo dotyczy niestety frakcji Madziarów i Jazygów.
Nie zapominajmy o Budynach, którzy byli... no właśnie... albo Scytami albo Słowianami albo Mordwinami.
Po raz kolejny na Walentynki rusza Make War Not Love, i zanosi się na kolejne DLC, gdyż CA zapowiada, że jeśli Attyla wygra gracze dostaną do pobrania fragment niezapowiedzianego jeszcze DLC, także coś się szykuje, pytanie co?
Oczywiście, że Słowiane;D.
Byłoby miło lecz DLC będzie ewentualnym dodatkiem do podstawki a nie którejś z mini kampanii ale znając elastyczność ram historycznych twórców TW Attila kto wie ;)?
Na faction packa do podstawki się nadają, skoro wikingowie przeszli to Słowianie tym bardziej. Wendowie, Antowie i Sklaweni są w kolejce nacji podczas przewijania tury zaraz za grywalnymi frakcjami. Kiedyś podobna sytuacja była z plemionami celtyckimi i, w końcu, CA ich odblokowało. Poza tym w tym miejscu mapy nie ma nikogo grywalnego, także mam nadzieję, że moja teoria spiskowa się sprawdzi :D.