Spytko po polsku.
Dziwne to imiona jak na polską niewiastę.
Wersja do druku
Spytko po polsku.
Dziwne to imiona jak na polską niewiastę.
Katarina
Nie ja je wybierałam. odpowiedziała w ojczystym języku. Ale przyznaję nie jest codzienne.
Templariusz odkrzyknąl Sir George'owi - będę pamiętał!
Gdy Charles wyrwał pana Boemunda z przemyśleń o swej żonie, ten pod wpływem obecności kapłana, a stan ten unieważnił jego małżeństwo, zdzielił go mocnym ciosem otwartą dłonią w twarz. Charles zachwiał się w siodle, ale nie odniósł obrażeń. Nigdy, ale to przenigdy nie przerywaj mi mych myśli klecho, to przez takich jak wy mówi się, że Agnes jest wdową a ja umarłym! Warknął lazaryta z furią w oczach i z okrzykiem pognał swego fryza galopem ku wyjazdowi ze Świętego Miasta.
Techniczny
Wykonałem rzut jak Boemund zareaguje, niestety nie wyszedł zbyt dobrze...
Sir George
Jestem brat George, dawniej sir.
Spytko po polsku
Galop Trzaskawica, galop! ryknął i pognał za konstablem.
Surija
Pognała Elilę do galopu, a potem przeszła płynnie w cwał, chciała jak najszybciej wyjechać za mury miasta
Katarina
Widząc jak konstabl uderzył księdza nie ukrywała zszokowania. Wcześniej nie czuła się dobrze widząc jak potraktował karczmarza, a teraz jeszcze to.
Spojrzała z litością na Charlesa.
Będę musiała na niego uważać, choć wydaje się być miły dla kobiet.
Pognała Baśkę i ruszyła za konstablem..
Spytko
Ot narwana, po co konia na początku podróży męczyć. przebiegło mu przez głowę gdy wyprzedziła go Surija.
Sir George Srogi
Rozumiem Panie iżeście jakiejść krzywdy doznali, ale krzywdzić mego brata nie pozwolę jest pod mą opieką - rzekł spokojnie.
Charles de Tournemire
Kapłan spojrzał po ciosie na konstabla z zaskoczeniem łapiąc się za twarz jednocześnie z narastającym w jego wnętrzu gniewem. Nie spodziewał się aż takiej reakcji tego szalonego rycerza... Że to ja muszę być pod komendą takiego łajdaka jak ty... I Bogu niech będą dzięki, że ci odebrali tą żonę. Po czym od razu odezwał się do swego brata - Dziękuje bracie za wstawienie się za mną...