Glaco - TWE SŁOWA POWINNY WISIEĆ NA WIEJSKIEJ NAD GŁÓWNYM WEJŚCIEM OPRAWIONE W ZŁOTE RAMY ^^
zgoda w 1000% :D i w gruncie rzeczy zamknięcie sprawy, bo zbiłeś w tym momencie całą dyskusję :lol:
Wersja do druku
Glaco - TWE SŁOWA POWINNY WISIEĆ NA WIEJSKIEJ NAD GŁÓWNYM WEJŚCIEM OPRAWIONE W ZŁOTE RAMY ^^
zgoda w 1000% :D i w gruncie rzeczy zamknięcie sprawy, bo zbiłeś w tym momencie całą dyskusję :lol:
Tu religia nie ma żadnego znaczenia.... najważniejsze jest dziecko i póki nie zostanie udowodnione naukowo, że zwykli homoseksualiści wpływają podobnie na dziecko podczas jego wychowania jak normalni hetero to będę przeciw adopcji...
ps. w Polsce na pewno będą mogli "spokojnie" wychowywać adoptowane dzieci narażając je i siebie na niezrozumienie.... adoptować jest łatwo, ale co potem, to jest ważniejsze dla młodej istoty.... ale oczywiście czym się tu przejmować, skoro geje chcą mieć dzieci to niech je mają, nawet ich kosztem...
Glaca odwołuje się do chrześcijańskiej moralności... trzeba to gdzieś zapisać... chwila... już wiem... akurat mu to pasuje do kontekstu... odwołuję pierwsze zdanie...
:lol:
Populiści typu arindalowego mają od razu żer :roll:
Sad...
A to że komuś się uda przekręt znaczy że od razu trzeba wszystkie przekręty depenalizować?Cytat:
Lesbijkom nikt nie zabroni zajść w ciążę z przypadkowym 'dawcą', a mężczyznom wystarczy zawrzeć fikcyjne małżeństwo- najlepiej z kobietą rodem od naszych ubogich sąsiadów ukraińskich czy białoruskich. Co za problem?
powiedział ten co z nieukrywaną przyjemnoscią zjechał jego wypowiedź zdanie po zdaniu... ;)
po prostu szkoda mi Arindala, bo najwidoczniej nie jest jeszcze wyrobiony w sposobach dyskusji na forum.
co do przekrętów: czemu nie? Lepiej zasłonić oczy i udawać, że takie rzeczy nie mają miejsca w naszym wspaniałym, ultraheteryckim, katolickim społeczeństwie? i nawet nie depenalizować, bo nie wszystko powinno być spisane w ustawach i paragrafach. Chodzi po prostu o odrzucenie fałszywej wizji, że w razie akceptacji adopcji to nagle sie okaze, ze wszyscy geje jak jeden zaczną to robić, bo wcześniej nie mogli ze strachu przed sprzeciwem pewnych środowisk :lol:
badania naukowe? sęk w tym, że istnieją zarówno takie co stwierdzają jedno jak i drugie. Psychologia nie jest nauką ścisłą. Ilu naukowców tyle opinii.
Chwilka,chwileczke... ;) Werdykt to jedno(zreszta i tak bedzie apelacja)lecz mi chodzi o cos co umknelo uwadze wszystkich.
Tutaj bardziej mnie niepokoi sam fakt ze ktos odgornie ustanowil "norme" poprawnosci politycznej wedlug ktorej osoba wypowiadajaca sie negatywnie o srodowisku homoseksualnym jest z miejsca wrzucana do worka "Nietolerancja" z wszelkimi tego prawnymi konsekwencjami(w tym przypadku utrata mozliwosci adopcji).
Wychodzi na to ze nalezy skladac falszywe oswiadczenie zeby moc zalozyc Rodzine :?
Ta sprawa moze posluzyc jako precedens i podloze do wniosku projektu ustawy obowiazujacej na terenie calej UE co finalnie moze umozliwic parom gejowskim adopcje i "wychowywanie" dzieci kosztem par heteroseksualnych(zgroza)...
Juz taka osobista dygresja.Ciekawe jakie byloby orzeczenie sadu gdyby ta para byli muzulmanie ;)...lecz to watek nadajacy sie gdzie indziej.
Adopcja zawsze podlega pewnym warunkom. Ciekawe jak Ci Państwo zareagowaliby, gdyby się okazało, że ich adoptowane dziecko jest homoseksualistą. Próbowali by je "leczyć"? A tak z ciekawości zapytam, gdyby zaistniała hipotetyczna sytuacja, w której jakaś para przy adopcji stwierdziłaby, że będzie wychowywać dziecko "na homoseksualistę" (jeśli to możliwe) bo takie mają poglądy. Sąd odmówiłby im adopcji. Czy też ubolewałbyś nad tym faktem, niewątpliwie stanowiącym "pogwałcenie ich przekonań"?Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Zobaczcie co pastor Martin Ssempa sądzi o dewiacjach i gejach!
http://www.youtube.com/watch?v=euXQbZDwV0w
i Ty Hetmanie... - gratuluje antywzorca, jest wprost wzorcowy... :lol:
Barso - tu nie ma co udawadniać co do tego czy pary homo wychowają lepiej, bo one wychowują dzieci. I jakoś świat się jeszcze nie zawalił.
Swoją droga - nie wiem czy dziecko które ma do wyboru - zyć w alkoholicznej rodzinie, domu dziecka czy u ludzi na poziomie - to powinno byc umieszczone w tym drugim bo ci ludzie sa akurat homo. Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie jakimi sa ludźmi... Homoseksualiści posiadają swoje genetycznie dzieci i jakoś nie jest to problem, ale jak chca adoptowac to nagle jest problem - co jest śmieszne, bo chcą pomóc niechcianym przez heteroseksualistów dzieciom - którzy mimo że ich nie chca to się strasznie jednocześnie burza jesli słysza o tym że geje je przygarną. Żałość.
Jak to mówią- okazja czyni złodzieja :lol:Cytat:
powiedział ten co z nieukrywaną przyjemnoscią zjechał jego wypowiedź zdanie po zdaniu...
O widze że i liberalna nuta się pojawia w Twoich postach jak pasuje do kontekstu. I żeby nie było- z tym cytatem się akurat zgadzam. Może jeszcze będą z Ciebie ludzie ;) Taka mysl mi się przy okazji nasunęła- jakby zliberalizować i zderegulować nasz system do poziomu, który reprezentuje Elrond to homosie mieliby ciężkie życie ;) Niestety oni się na taki system nigdy nie zgodzą bo likwidacja urządzeń socjalnych bezpośrednio bije w ich podstawy materialne życia na starość (z braku dzieci). Natura jest bezlitosna... Ot cały wic dlaczego SLD potrzebuje gejów a geje potrzebują SLD.Cytat:
co do przekrętów: czemu nie? (...) i nawet nie depenalizować, bo nie wszystko powinno być spisane w ustawach i paragrafach.
Zadziwiasz mnie- znowu się zgadzam :!:Cytat:
badania naukowe? sęk w tym, że istnieją zarówno takie co stwierdzają jedno jak i drugie. Psychologia nie jest nauką ścisłą. Ilu naukowców tyle opinii.
W tym zdaniu jest jedna niewiadoma- jak określić że para gejów to ludzie na poziomie? Chodzi o zarobki, czy o moralność? Związki homo trwają krócej niż hetero, częściej dochodzi w nich do agresji itp, przynajmniej wedle danych które ja posiadam (ale za ich prawdziwość wbrew pozorom ręki sobie nie dam uciąć).Cytat:
Swoją droga - nie wiem czy dziecko które ma do wyboru - zyć w alkoholicznej rodzinie, domu dziecka czy u ludzi na poziomie - to powinno byc umieszczone w tym drugim bo ci ludzie sa akurat homo.
Baal nie do mnie to było, ale masz pewność, że zapadłby taki wyrok np. w UK?Cytat:
A tak z ciekawości zapytam, gdyby zaistniała hipotetyczna sytuacja, w której jakaś para przy adopcji stwierdziłaby, że będzie wychowywać dziecko "na homoseksualistę" (jeśli to możliwe) bo takie mają poglądy. Sąd odmówiłby im adopcji. Czy też ubolewałbyś nad tym faktem, niewątpliwie stanowiącym "pogwałcenie ich przekonań"?
a kto tu mówi o jakimś zawalaniu? Ja mam na myśli tylko dobro dziecka.... Piszecie, że nie ma jednoznacznych wyników, cóż to zostajemy przy tym co jest, prawnie adopcja zakazana.... pozostają sztuczki ukraińskie + genetyczne dzieci któregoś/którejś z gejów/lesbijek, tylko w tym ostatnim wypadku ja nie mam nic przeciwko, ojciec/matka ma większe prawo do dziecka niż państwo, kościół i kto tam jeszcze.Cytat:
Barso - tu nie ma co udawadniać co do tego czy pary homo wychowają lepiej, bo one wychowują dzieci. I jakoś świat się jeszcze nie zawalił.