Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Szogun...
Się zobaczy jak wyjdzie, nie ma co łacha jeszcze drzeć...
AI pewnie znów będzie brakować. Znów te pasjonujące pojedynki z kompem, który zaszarżuje wprost na pale swą kawalerią, stłoczy się w jednym miejscu i będzie stać dopóki go łucznicy nie wybiją...
Oby był ten klimat... klimatu w dwóch ostatnich częściach jak kot napłakał. Nie da się go wyczuć... tzn. ja go nie wyczuwam specjalnie (no może w napku trochę). Dlaczego? Ot, jak dla mnie podstawą klimatu w grze jest dobra muzyka... gdy słyszę kawałki z Napka i Empire to mam ochotę zatkać sobie uszy watą, taka słabizna.
No, ale jak zwykle będzie graficzny wypas... znów... dla kompów z NASA. Zamiast zrobić coś naprawdę dobrego (dla mnie to AI, potem może historyczność, na końcu grafika) to pakują w coś najłatwiejszego... jak jest AI to cała seria korzysta, ile wspaniałych modów może na czymś takim powstać...
Żeby mój Acer 5740G nie zdechł przy szogunie...
Po ostatnich częściach i tym co widziałem na tym filmiku z prezentacji obawiam się, że CA ostatnio zbyt bardzo skupiło się na grafice, ilości jednostek, a zapomina, że dobra gra wcale nie musi mieć najlepszej grafiki na świecie. Chyba, że tylko tym chce się ratować i ambicją firmy jest robić Crysisy strategii. W takim razie powodzenia :<
no cóż zgadzam się, tak naprawdę nawet najlepsza grafika i największa ilość jednostek nie uratatuje gry przed kompromitacją, jeśli grywalność będzie kiepska.
To na jakim sprzęcie ruszy Shogun 2 Total War?, narazie to możemy gdybać, ale każdy pisze o kolosalnych wymaganiach, gdybyśmy mieli przybliżyć to czego możemy się spodziewać??
Duzo wieksze od NTW nie beda
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
A mnie się wydaje że jednak będą....Widziałeś te płonące wioski pod zamkiem?Widziałeś pioruny i odblaski w wodzie?Samo to będzie niezłą rzeźnią dla procesora a do tego dochodzi jeszcze masa wojska....
Cytat:
Zamieszczone przez Memnon[pl
]
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
A mnie się wydaje że jednak będą....Widziałeś te płonące wioski pod zamkiem?Widziałeś pioruny i odblaski w wodzie?Samo to będzie niezłą rzeźnią dla procesora a do tego dochodzi jeszcze masa wojska....
Tak jakby tekstura pioruna albo ogien byly jakos straaasznie wymagajace
I watpie zebys kiedykolwiek mial duzo wiecej jednostek niz w RTW. Zeby odpalic te 56 tys bedziesz musial zrobic 4v4 z maksymalnymi jednostkami i pewnie uzywajac tylko chlopow, ktorzy maja po 350 w oddziale. Tak przynajmniej wychodzi z wyliczen
Grafika wygląda jak podrasowana ETW/NTW, serio.
No co ty nie powiesz, serio?
Jak gierka będzie miałe nieco wyższe wymagania od NTW To nie będzie tragedii, tylko czy na XP pójdzie bo napek poszedł idealnie!