Re: EMPIRE TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Cytat:
Mam kilka pytan odnosnie empire bo gralem w demo i pewne aspekty mnie nie zadowalaja...
1. Czy jezeli kawaleria najeżdża na paliki to sie po prostu na nich zatrzymuje i po jakims czasie pada(tak jest w demo),(w medievalu2 byly oddzielne animacje m.in. wylatujacy jezdzcy z siodel) czy jest cos lepszego w pelnej wersji?...
2. Czy jezeli kawaleria galopuje i nakazuje im sie zatrzymac to oni na przestrzeni metra staja (co jest niemozliwe i niezbyt ladnie wyglada,a w medievalu2 jezdzcy sciagali lejce, konie siadaly prawie na zadzie i zajmowalo to wiecej metrow)?
No mnie też nie zadowalają ale co poradzisz...
W pełnej jest to samo..
mnie jednak najbardziej grają na nerwach te miasta :evil:
przykład:
z mapy kampanii widać super rozwinięte miasto, najbardziej jak to tylko możliwe rozbudowane mury itp itd...wchodzę i widzę tylko jakiś fort w którym są 3 lub 4 budynki na krzyż ....ja się pytam co to ma być psia mać?!?
a teraz pytanie z innej beczki
Czy już jest jakaś modyfikacji lub n/o patch, który nieco bardziej "rozbudowuje" miasta na mapie bitewnej? Póki co szukałem na twcenter i nic konkretnego nie znalazłem
Wiesz, to nie do końca tak jest. Jak zdobywałem Amsterdam, to walczyłem o fort... :roll: (porażka swoją drogą), jednak za moimi plecami, w oddali, widniało olbrzymie miasto. I tak pozostawiało wiele do życzenia moim wymaganiom ale było, duże..
Czy w empire mozna ustawic rozdzielczosc na wieksza niz 1280/1024 np. ma full hd o ile karta na to pozwala i monitor?
No jasne że można. Sam z początku grałem na 1680 x 1150 bo pasuje do monitora. Jednak mam za słabą kartę i beznadziejne parametry ustawiałem, więc zmieniłem na niższe, zeby było plynniej przy większej ilości efektów.
to super! strategia w rozdzielczosci full hd...
Grałem kampanię Polską i w tym momencie toczyłem wojnę z Imperium Osmańskim w Mołdawi. Oni mieli tam z 6 oddziałów, a ja 15. Rozpoczynam bitwe, szybko zyskuje przewagę, zostaje tylko jeden oddział piechoty tureckiej, który z niewiadomych przyczym wolnym marszem oddalił się od głównych sił kompletnie mnie ignorując. Wreszcie go dorwałem, ale oni nadal szli przed siebie, a na dodatek każda moja jednostka która nawiązała z nimi walkę niemal od razu ginęła. :shock: Nie pozostało mi nic innego jak wycofać się z bitwy. :x
Jak instalowałem Napoleona a później Empire to do Empire właśnie zrobiło mi się jakieś mega uaktualnienie po czym chyba gra chodzi bardziej stabilnie więc chyba faktycznie coś dodali w Napoleonie co zmienia też po części Empire.
Witam wszystkich.
Mam pytanie - co na obecnym etapie lepiej kupić ETW czy NTW?
Od dwóch dni szukam w internecie (także na tym forum) wrażeń z obu gier i naczytałem się sporo sprzecznych opinii. Wiem już, że ETW bezpośrednio po premierze było ostro zabugowane ale kolejne patche poprawiały sytuację, jest też teraz do niego sporo modów. Z drugiej strony NTW ponoć lepiej zoptymalizowany i... bardziej grywalny?
Podaję mój sprzęt, bo może mieć to istotne znaczenie, choć z tego co tu wyczytałem powinno mi działać chyba nawet na wysokich detalach (monitor 17, więc rozdziałka max. 1280 na 1024):
Intel DC E5200 2,5 GHz
HIS HD4830 512/256 GDDR3
Kingston 2x2GB 800 CL5 DDR2
Win Xp
Przez ostatni rok-dwa nie interesowałem się w ogóle nowymi grami, cały czas pogrywam sobie w MTW2, a nawet ostatnio częściej w MTW (bo wkurza mnie troche mapa sztabowa z chodzącymi ludzikami) i nawet nie wiem dokładnie co to jest ten steam ;] ale obejrzałem na jutubie filmiki z nowych TW i spodobało mi się to co zobaczyłem.
Teoretycznie nieco bardziej interesuje mnie możliwość budowania imperium XVIII-wiecznego, niż same wojny napoleońskie, ale najważniejsze znaczenie będzie mieć jednak grywalność.
Pomożecie?
Jest jakis/mozna go zrobic katalog w empire bo chcialbym powstawiac save i inne rzeczy porobic. Czy da się odblokowac nacje tak w jak w mtw2 za pomoca descr strat, albo chodz kilka nacji