Ok, jak znajdziesz jakieś błędy, to od razu daj znać ;)
Wersja do druku
Ok, jak znajdziesz jakieś błędy, to od razu daj znać ;)
HellVard nie za duże te koszt rekrutacji i utrzymania dałeś dałeś polsce?Krzyżaccy rycerze mają utrzymanie 400 a polska szlachta 490!
Koszty zwiększałem wszystkim frakcjom, być może przez przypadek przeoczyłem tych krzyżackich rycerzy. Dzięki za info :) Jak znajdziesz jeszcze jakieś błędy to daj znać.
Widzę, ze mod pobrało już 7 osób. Jeśli znaleźliście jakiś błąd lub coś Wam się nie podoba, to nie krępujcie się :) Mam jeszcze spore plany co do rozwoju tego moda i dobrze byłoby wiedzieć co jest nie tak w aktualnej wersji :)
Miałem ochotę wrócić do Kingdom, a że już wcześniej korzystałem z moda w podstawce to teraz od razu zainstalowałem plus dodatkowe zmiany.
I tak - znalazłem dwa błędy.... jeden mniejszy - czyli w opisie np Rycerzy Czeskich na rysunku są pokazani ludkowie z nożykami. Zamiast jakkiegokolwiek oddziału na koniach.
A drugi już poważniejszy - pograłem, zapisałem i następnego dnia chciałem wrócić i.... gucio. Nie mogę wczytać zapisu gry. Zaczyna się wczytywać i wywala mnie na pulpit.
Nie wiem czy to wina podstawy moda 'Polish Kingdom" czy też samych ostatnich "dodatków"
Może ktoś też tak miał? W wersji na podstawce mod chodził mi idealnie.
Sprawdź czy masz komunikat o błędzie w pliku tekstowym system.log w folderze logs, znajduje się on w głównym katalogu Medievala. Jeśli nie umiesz go odczytać, wklej tutaj jego treść. Co do braku obrazka Czeskich rycerzy, to nie jest to błąd. Robienie screenów każdej nowej jednostki i obróbka ich to żmudna robota, nawet Aramegilowi się nie chciało przy wielu jednostkach ;) Postaram się je kiedyś uzupełnić, ale chcę jeszcze powprowadzać sporo zmian w modzie i brakuje mi czasu.
hmmm Nie sądziłem że aż tak źle ze mną.... ale w głównym folderze gry nie mam foldery logs... Patrzę i patrzę i nic nie widzę.. Może jakaś dodatkowo podpowiedź?
A co do screenów - to ja się nie czepiam. Kompletnie się na tym nie znam więc nie wiem czy coś jest proste w robocie czy też nie. Z gry to zdążyłem tylko stwierdzić ze poprzez zwiększenie kosztów w trybie natychmiastowym musiałem zaatakować cesarstwo żeby mieć z czego żyć :). No i że fakt jednostek regionalnych bardzo mi się podoba
Faktycznie możesz go nie mieć, bo nie pamiętam, czy gra sama go tworzyła przy instalacji. W takim razie po prostu go stwórz ;) Plik system.log powinien się tam automatycznie pojawić po kolejnym nieudanym włączeniu gry. Co do kosztów, to polecam na początku kampanii rozwiązać kilka oddziałów, żeby mieć jakieś sensowne zyski. Być może za bardzo wyśrubowałem koszty jednostek, szkoda, że prawie nikt się tu nie udziela, samodzielne testowanie jest bardzo żmudne, opinie dodatkowych kilku osób bardzo by pomogły.
Zdecydowanie ciężko samemu określać. Jak rozwiążę problem z logowaniem to automatycznie dostaniesz dwóch do testowania, bo wtedy namówię człowieka ode mnie z firmy żeby też powrócił do Kingdom :) Na tą chwilę jeszcze nie zmieniaj ustawień.
Jutro już z tym folderem spróbuję co się dzieje i dam znać.
Każdy dodatkowy człowiek mile widziany ;) A na zachętę dla tych, którzy w moda jeszcze nie zagrali, kilka screenów nowych tekstur dla koni, które zostaną wprowadzone w kolejnej wersji:
http://imageshack.us/photo/my-images...ishmedium.png/
http://imageshack.us/photo/my-images...ishbarded.png/
http://imageshack.us/photo/my-images...nicbarded.png/