Re: Pytania początkujących moderów
Cytat:
Zamieszczone przez Arahja
Witam, mam jedno krótkie pytanie. Czy w Medku (wersja podstawowa, bez Kingdoms) istnieje limit jednostek?
Po mojemu to istnieje. Ale zależy co chcesz zrobić. Po kilka nowych dodać się da, ale takie łatwe i proste to nie jest. Radziłbym moda jakies fajnego sobie wybrać bo w modach nowe jednostki przeważnie już są i łatwiej dodawac tam i zmieniąc niz w podstawce. Wiem co piszę. :P
Jednostki dodawać umiem, tylko w pewnym momencie jakby gra ich już nie chciała przyjmować. Mimo tego, iż nie robię żadnych błędów, grę wywala jakbym je robił. Modele też nie są winne, dla próby dodałem jednostkę z modelem z gry i efekt ten sam. Więcej niż 15 stworzyłem. Na modzie innym pracować raczej nie będę, gdyż od dłuższego czasu ulepszam swój i ciężko byłoby to przenieść.
Jakiś inny pomysł jak ten domniemany limit ominąć, bądź choćby dowiedzieć się ile on wynosi?
Cytat:
Zamieszczone przez Arahja
Jednostki dodawać umiem, tylko w pewnym momencie jakby gra ich już nie chciała przyjmować. Mimo tego, iż nie robię żadnych błędów, grę wywala jakbym je robił. Modele też nie są winne, dla próby dodałem jednostkę z modelem z gry i efekt ten sam. Więcej niż 15 stworzyłem. Na modzie innym pracować raczej nie będę, gdyż od dłuższego czasu ulepszam swój i ciężko byłoby to przenieść.
Jakiś inny pomysł jak ten domniemany limit ominąć, bądź choćby dowiedzieć się ile on wynosi?
Spytaj na PW Aramegila , on powinien wiedzieć jaki to limit. Ja go nie znam. Były jednostki w Medku których nie dało sie przypisac innym nacjom, może akurat trafiłes. Niby wszystko było ok ale waliło ctd, a nie chodziło o limit a konkretne jednostki. Pozdrawiam. viewforum.php?f=102 pod tym linkiem sa opisy ich modyfikacji albo istniejących alb tworzonych i tam ich znajdziesz.
Kolejne pytanie: Czy modele z Empire da się bez przeszkód używać w Medku?
Szczerze to pojecia nie mam spytaj w dziale Empire moze Ktos próbował. Inna sprawa czy można ich w ogóle użyć bez zgody wydawcy Empire :P
jeżeli masz odpowiednie programy to tak.
Jeśli mógłbyś wyjaśnić jak to zrobić to jestem z góry wdzięczny :)
Czy jeśli wkleje plik z innym AI do podstawki to będzie ona działać na nowym AI, czy na starym. Nie mam pewności, ponieważ w podstawce nie ma tego pliku i nie wiem, czy nie trzeba by było użyć unpackera, który mi nie działa i nie wiem jak go użyć.
Właśnie przeinstalowałem grę, wgrałem patche i unpacer nie działa. Mógłby ktoś mniej-więcej wyjaśnić jak go użyć, lub podać link do wyjaśnienia?
przepraszam jeśli było już takie pytanie ale czy istnieje coś takiego jak limit jednostek w oddziale. Konkretnie chodzi mi o Gran Kampaign Mod gdzie chciałem zwiększyć ilośc jednostek do 200 a mogę tylko do 100??