-
Re: BELLUM CRUCIS 6.3
Mi do tej pory 2 razy padł,ale ogólnie w miarę stabilny.
Trochę mi się mapa nie podoba,rozkład prowincji też,no ale i tak jest całkiem dobrze
I coś jeszcze,może głupie pytanie,ale jak prowadzicie oblężenia?Gdyż ja mimo że wygrywam ponoszę spore straty(poza tym w medka gram krótko,bitew rozegrałem do tej pory może 10-15)
-
Sam poczatek ze smieciowymi armiami to ja zawsze 3/4 drabiny i 2 tarany i tak atakuje taran rozwala brame i reszta wpada do miasta a mury zajmuja Ci na drabinach(nie zawsze) ;) W pózeniejszym etapie to wiadomo lepszy sprzet oblezniczy a już najlepiej to armaty ale rzadko mi sie udaje do dojsc tak daleko w kampanii bo przewaznie komp sie wykancza za szybko ;)
-
Ewidentnie mam coś nie tak z tym miejscem, wywala mnie też gdy na toggle fow najadę tam kamerą. No nic, najwyżej nie zagram sobie Nowogrodem, agentów też nie muszę wysyłać.
Oblężenia zwykle prowadzę automatem, bo komp nie trzyma zwykle zbyt dużych garnizonów, także armia 12+ jednostek i niezły generał zdobywa takie miasta ze stratami 100-200 ludzi. ;)
-
ManUtd usuń pliki map.rwm z każdej z 4-ech kampanii, sa tam gdzie campaign_scripty. To powinno pomóc. Zrób defragmentację, wgraj nowe sterowniki do karty graficznej. Pozdrawiam.
-
Czy w tej wersji jest te 30 turowe ograniczenie co do wojen?Jeśli jest to dotyczy ono również dwóch komputerowych frakcji?
Poza tym ta dyplomacja choć nie jest zła,to jednak stosunki z sojusznikami cały czas spadają,chyba że daje im prezenty w postaci prowincji,i coś jeszcze,komputer strasznie wolno podbija rebelie.
-
Wydaje mi się że koputerowych frakcji też to dotyczy, jeszcze nie spotkałem się z wojną między nimi przed 30 turą, jedynym wyjątkeim są krucjaty i dżihady.
Spadek stosunków co turę bez powodu jest rzeczywiście największym minusem, utrzymuje się je najlepiej walcząc z tą samą frakcją co sojusznik.
A prowincje rebelianckie w moich kampaniach padają bardzo szybko, nawet tura po turze oblegając, szturmując i idąc dalej, grając Wenecją zdążyłem zająć tylko Ankonę i Weronę bo w Bolonii uprzedzili mnie Lombardczycy, a w Dyrrachium Sycylia.
-
A u mnie 23 tura a Polska dopiero Gdańsk oblega...No cóż,mam nadzieję że to tylko dziwna anomalia :)
-
To podbijaj z automatu w bellum, też szybko nie podbijesz, choć pewnie i tak szybciej niż frakcje kompa.
-
Odkryłem fajny patent w BC 6.3, w przypadku oblężenia miasta nadmorskiego, można mu podesłać posiłki na okrętach i one wzmocnią załogę (bez pokonywania oblegających), z pokładu okrętów posiłki wchodzą do naszego obleganego przez wroga miasta - w taki sposób uzupełniłem załogę Amastris obleganego przez Seldżuków. (Zapowiadali, że to wprowadzą i to zrobili). Gram na Hard teraz. ;)
-
Przesunie mi ktoś turę?
Już na forum ktoś chyba tak miał że tura idzie z godzinę a żeby ruszyć się armią lub agentem to trzeba z 5 minut czekać. Mam dopiero 20 turę. Wcześniej śmigało ładnie(20sekund tura). Jeśli by ktoś mógł spróbować czy u niego też tak jest to byłbym wdzięczny.
save