Re: PROBLEMY TECHNICZNE Z GRĄ I STEAM
mam problomem podczas wczytywania save'u z kampanii wyrzuca mnie do pulpitu z natepująca trescia:
Program Empire total war przestal dzialac :x
Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu: APPCRASH
Nazwa aplikacji: Empire.exe
Wersja aplikacji: 1.5.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji: 4b74239d
Nazwa modułu z błędem: Empire.exe
Wersja modułu z błędem: 1.5.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem: 4b74239d
Kod wyjątku: c0000005
Przesunięcie wyjątku: 0068bac6
Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.768.3
Identyfikator ustawień regionalnych: 1045
Dodatkowe informacje 1: 0a9e
Dodatkowe informacje 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Dodatkowe informacje 3: 0a9e
Dodatkowe informacje 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
prosze pomóżcie nie mam czasu zaczynać od początku a miałen juz całkiem spore osiągi
Z APPCRASH to chyba nic nie da się zrobić. Jedyna rada na przyszłość, to robić savy z kampanii z różnymi nazwami (trzema-czterema). Ja dzięki temu nie musiałem zaczynać Hiszpanią całej rozgrywki od początku (w połowie gry, tylko cofnąłem się o 7 tur (do przedostatniego save-a).
Siema, na wstepie wielke siema :)
Jestem nowym forumowiczem, choc na caly portal zagladam od prawie 2 lat. Mam problem z gra. Nie znalazlem rozwiazania i nie chcialem nowege tematu zaczynac, wiec pisze tu. Jakis czas temu kupilem ponad rocznego lapka. TWE smigal, lecz na lapku byl syf. Ogarnolem go po przez odzyskiwanie systemu. Oczywiscie nie bylo zadnych kopii, wiec asus byl goly.. Po instalacji steam`a i gry z plytki wydawalo sie ze wszystko gra. Kiedy odpalam gre pokazuje mi sie pierwsza plansza, napisy etc, pojawia sie kursor czekania w7, po kilku sek kursor z gry. I wszystko siada.... Po reinstaly steam`a z gooogla i sciagniecia TWE z neta to samo.... Reinstal steam google+gra z plyty=to samo, reinstal steam z cd+ gra z neta to sam... Reinstalowalem tez diretX i tez nic nie dalo. Zawsze wiesza sie na pierwszej planszy po odpaleniu gry. Macie jakies pomysly?
EDIT
nie udalo sie na starym asusie, za to na nowym poszlo, problem byl w steam`ie, doczytalem ;]
Mam problem, zainstalowałem grę i się nie włącza. Pojawia sie okno uruchamianie i tyle.
Mój komputer
Intel Core i7-2600k
Radeon HD 5670 1gb
16 gb ramu
coś w takim razie zamula grę,
standardowa procedura:
- sprawdź spójność plików
- odsyfuj kompa
- napraw pliki gry
- ewentualnie przeinstaluj grę
Już 3 razy przeinstalowywałem gre i dalej to samo, spójność sprawdzona i wszystko jest na miejscu,a win7 64 bit mam od 1 miesiąca więc nie mam z czego odmulać. Reszta gier na steam chodzi normalnie. I tylko z empire mam taki problem.
Nowsze albo starsze stery do grafy zapodaj.
Cytat:
Zamieszczone przez Dziwak
Już 3 razy przeinstalowywałem gre i dalej to samo, spójność sprawdzona i wszystko jest na miejscu,a win7 64 bit mam od 1 miesiąca więc nie mam z czego odmulać. Reszta gier na steam chodzi normalnie. I tylko z empire mam taki problem.
a coś mi podsunąłeś, czy zainstalowałeś te wszystkie pierdoły jakie potrzebuje shogun2? Te wszystkie Windows C++, Diretx itp, NET Framework...
Wszystko zainstalowane. Problem z Empire zaczął się po odinstalowaniu moda American Civil War - The Blue and the Grey.
W steamie usuń lokalną zawartośc gry.Dodatkowo po odinstalowaniu usuń w Program Files wszystkie wpisy dot.Empire. Dodatkowo gdzies(nie pamieta dokładnie) C:/document and settings/users i tam poszukaj folderu Steam a w nim Empire i też go usuń.Po mojemu ten mod zostawił kilka plików i one robio robote.