-
Co Ty gadasz, świetne są :) Dopiero teraz zauważyłem, że wrzuciłeś niemieckie jednostki, a na te czekałem od dawna HellVard i wciąż mam nadzieję ujrzeć rycerzy :D
Co do pomocy, pomógłbym z tym, gdyby nie to że doszło mi sporo obowiązków na forum, prowadzę sesje RPG i po prostu już nie mam chęci na wyszukiwanie info o polskich frakcjach, zwłaszcza że niezbyt się interesuję polskimi ziemiami z okresu średniowiecza. Ale oczywiście moja chęć pomocy ze statystykami wciąż aktualna ;)
Btw co do jednostek, bardzo ładne ale konni knechci moim zdaniem mają zbyt okazałe konie. To nie byli ludzie z rycerskiego stanu, powinni mieć więc zwykłe podjezdki i to lżejsze raczej. Wiem trochę się czepiam (zawsze kierując zainteresowanie na wierzchowce ;D), ale jakbyś miał jakieś modele lżejszych koni to myślę, że przydałoby się użyć ich w tym wypadku, bo te są niczym destriery :)
-
Każdy ma własne zdanie :D mi te zbroje wyglądają jak taka cukierkowa textura :P
-
A więc to Ty oferowałeś mi pomoc ze statami? A ja biednego Kama męczyłem i wmówiłem mu, że to on się zgłosił :D
Tak okazałe wierzchowce nie są przypisane do tej jednostki celowo, po prostu dodając jej wpis w edu posłużyłem się kopią innej :) Rycerze oczywiście też będą, na razie kończę robić warianty tekstur owych konnych knechtów, poza Wittelsbachami ukończyłem już Askańczyków i jestem w trakcie pracy nad Welfami, zostaną już tylko Habsburgowie ;) Rycerstwo będzie wymagało znacznie większych nakładów pracy, ale myślę, że efekt końcowy ich i całego niemieckiego rosteru bardzo Wam się spodoba i nie mówię tu tylko o walorach estetycznych ;)
-
Buahaha :D To dobrze z tymi końmi, bo jak tak patrzę na te jednostki i wierzchowce to bitwy chyba będą ładniejsze niż te w Bellum Crucis nawet. A resztę niemieckiego roosteru zobaczę z wielką chęcią, kampanię nawet jak wyjdzie mod planuję zagrać Habsburgami :)
-
Coś dla Lwa i innych fanów Habsburgów, Ministeriałowie w barwach tego rodu ;)
-
Łohoho pięknie się takimi będzie siekać poddanych innych rodów, Polaków itp :D
-
HellVard, planujesz może dodać zakon św. Łazarza do moda? :) Mieli swoje komandorie w całej środkowej, zachodniej i południowej Europie, a z racji tego jakich rycerzy głównie zrzeszał ten zakon, to mogłaby wyjść fajna jednostka, zwłaszcza że lazaryci są niestety pomijani w większości modów.
A jak patrzą na te Twoje jednostki... To lazaryci robiliby piorunujące wrażenie :D
-
To ciekawe, szczerze mówiąc nigdy nie interesowałem się tym zakonem i myślałem, że urzędowali tylko w Ziemi Świętej :) Mógłbym ich dodać... Ale nie ma nic za darmo ;) Musiałbyś zebrać dla mnie informacje jak wyglądali w XIII wieku i gdzie były ich największe komandorie :)
-
Będziesz miał jeszcze dzisiaj :D
-
Coś cicho się zrobiło :D
Jakieś nowe wiadomości czy cóź. ;)