Po raz setny: nikt nie każe Wam zaczynać od początku bo wychodzi nowa łatka. Możecie grać dalej, osobiście tak czynię, powoli podbijając Rzymem Europę.Cytat:
Zamieszczone przez adolf
Wersja do druku
Po raz setny: nikt nie każe Wam zaczynać od początku bo wychodzi nowa łatka. Możecie grać dalej, osobiście tak czynię, powoli podbijając Rzymem Europę.Cytat:
Zamieszczone przez adolf
Myślałem raczej o poprawie wydajności i optymalizacji jeszcze lepszej. Czekam na opinie czy patch beta 3 poprawił to i owo
Po patchu 3.0 beta ma taki oto głupi błąd, pojawiający się co jakiś czas.
http://images65.fotosik.pl/196/b11324aadc743cfbmed.jpg
Po wgraniu patcha 3 przeżyłem szok! Na mapie kampani skoczyły mi fps-y z 14 do 23/24 :shock: to jest olbrzymi skok szczególnie że gram na trupie ;)
Wie ktoś co naprawia patch beta3 oprócz ewentualnej poprawy wydajności
http://wiki.totalwar.com/w/Total_War_ROME_II:_Patch_3
Miłej lektury ;)
Mam małe pytanie zainstalowałem patch 2 ale z ciekawośći dopiero teraz sprawdziłem najeżdżając na ikonke Rome wersje,i tam pisze wersja pliku jak i produktu 1.0.0.1 nie powinno być 2 czy coś ? W sumie nowej kampanii nie zaczynałem od nowa dlatego pewnie zmian nie zauważyłem,ale odnośnie tamtego pytania nie powinny mi sie cyferki zmienić ?
Ten patch ma o ile pamiętam 137 poprawek ;) A mam 2 rdzenie 2,6 Ghz, 2 gb ram i gt440 i windows 7 :lol: (Mówiłem, że trup). Ale mam wgrane programy na poprawe wydajności GEM, (jakiś program co zmniejsza pobór ramu, jak mi.się wyłącza gra to jeszcze na nim klikam optymalizuj i wtedy też ram idzie :) ), teraz.win 7 ciągnie z 650 mb ramu i zostaje z 1300 na samą gre, oprócz tego priorytet na wysoki w menadżerze windows, wszystko co się da wyłączam i jakoś chodzi ;) tylko nie wiem jak jest w bitwach bo czasu nie miałem na test. A gram na wysokich detalach ( tylko kampania) bo różnice w fps-ach są niemal niezauważalne, tylko musze po wczytaniu save-a pojeździć po mapie żeby tekstury się doczytały ;) w dniu premiery na czysto miałem 9/10 fps. po patchu 1 - 12/14, po patchu 2 - 15/16 i teraz po patchu 3 - 20/24 .
Patch poprawia znacząco wydajność na dwurdzeniowcach więc aż takiego skoku fps, nie spodziewałbym się na lepszych sprzętach. Gdzieś czytałem, że następny patch będzie dla lepszych maszyn. A tury trwają u mnie 25 s. na początku kampani i teraz po kilkudziesięciu turach 50 sekund.
Czy tylko u mnie grafika wygląda jak z plasteliny ?
W opcjach graficznych włącz "unlimited video memory", nie wiem jak srenega to przetłumaczyła, pewnie coś w rodzaju nieograniczona pamięć wideo albo coś w ten deseń.