Włączałeś launcher? Może Ci się pobrało, a nie widziałeś nawet :D
Wersja do druku
Włączałeś launcher? Może Ci się pobrało, a nie widziałeś nawet :D
Nie no, sprawdziłem. W grze też nie widać zmian. Cimmeria nie ma opisu, jednostki nowych umiejętności itd.
Czy u Was Trakowie umierają w taki sposób? :D
[spoiler:1wl77oje]http://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sc...vzggzzagsv.jpg[/spoiler:1wl77oje]
Problem ze steam może wynikać z jego aktualizacji, choć w sumie nie wiem czy jakaś ostatnio miała miejsce :lol: U mnie w czasie Świąt steam uparcie twierdził kilka razy, że jest offline i nie chciał pobrać gry. Spróbuj obejść to w najprostszy sposób, ściągnij DeI z mediafire i podmień pliki, o ile masz akuratnie ciśnienie na granie w Rome 2 ;)
Generalnie, na Twoim miejscu liczyłbym na automatyczne rozwiązanie się po jakimś czasie tej niecodziennej, ale jakże denerwującej sytuacji :? W temacie DeI na twcenter wiele osób narzeka na bezczynność steam, wynikającą być może z przeciążenia serwerów, w końcu mamy wyprzedaż. Podobno pomaga kilkukrotny restart managera modyfikacji, aż zaskoczy.
Ehhh to pozostaje mi poczekać trochę na tą aktualizację. Jeśli to nie pomoże, ściągnę Dei ręcznie.
EDIT: Już nieważne, właśnie się ściągnęło. Lepiej późno niż wcale...
Trzeba też pamiętać, że wersja na Steam często z powodu problemów z uploadem jest tam dopiero dzień, dwa po premierze z linkiem do mediafire ;)
Aztec, ten bug ze śmiercią dotyczy ogólnie traków, a raczej jednostek z bronią dwuręczną widocznie :D W pierwszych wersjach ta animacja była nagminna u wielu jednostek, teraz została chyba tylko u Traków ;D
Po chwili testowania mogę wyrazić swoje spostrzeżenia ;) Ogólnie to jestem zachwycony tym "wczorajszym" patchem. Wprowadzenie zmian graficznych na mapie kampanii niesamowicie urozmaica grę, a deszcz wygląda fenomenalnie. Przetestowałem też kilka szybkich bitew i chyba poprawili prędkość "zabijania" się żołnierzy. Jak dla mnie wielki plus, bo walka wygląda w końcu emocjonująco. Trochę zaskoczyło mnie to, że falangę hoplitów opłaca się włączyć dopiero w momencie zwarcia się wojsk, ale wygląda to i tak lepiej niż w poprzedniej wersji gdzie czasem dochodziło do sytuacji, że walczył tylko jeden hoplita, a reszta czekała na nie wiadomo co :) Jak już trochę pogram to napiszę coś jeszcze.
czy ten mod dziala ale tylko od nowej kampani bo wgralem ten plik do data i nic nie zmieniło w mojej dotychczasowej kampani? tak samo z radious campaign mod tez nic nie zmienilo czy musze zaczac nowa kampanie zeby zmiany zaczely dzialac ?
Jeśli pierwszy raz wgrałeś tego moda to musisz chyba zacząć kampanię od nowa.
Zaczalem nowa kampanie na wersjii 6.0 h,pierwsza tura,szturm na Velathri,wlaczyla sie bitwa w polu.Czy to jakis bug,czy mod blokuje walki w miastach?