-
Mój nowy komputer jaki wkrótce będę miał:
Intel i5 4690K 3,5 GHz
GeForce GTX 970 od MSI
8 GB RAM
Coś jeszcze powinienem wymienić? Budżet jaki mam to 3,5k, oszczędzałem 5 lat
Powiedzcie co o nim sądzicie i czy wystarczy do nagrywania i streamowania najnowszych total warów na max grafice w bitwach 4v4, bo w to celuję.
-
To chyba najlepszy możliwy zestaw za takie pieniądze i powinien być wystarczający.
-
Karta jak i procesor są bardzo dobre. Ja akurat będę mieć za prawie 2,5k taki:
Lenovo IdeaPad i3-4000 2.4GHz (w przyszłości niedalekiej planowane jest zmodernizowanie o i7)
GT745M 2GB
8GB RAM
Myślę, że w miarę będzie mi Rome II chodziło na multi w bitwach 4vs4. Obstawiam jednak, że bez i7 to jakieś niskie ustawienia będą (w tym lapku moim), ale cóż. Raz się żyje :mrgreen:
-
Koszt wraz z płytą główną MSI H97 GAMING 3 to 3350
RAM - 360 GPU - 1600 CPU - 960 Płyta - 430
Do tego dochodzą koszty zmontowania :/
-
Będziesz podkręcał? Wybrałeś procesor z możliwością podkręcania, jeśli nie zamierzasz podkręcać możesz zaoszczędzić biorąc procka z tym samym taktowaniem, ale bez K w nazwie. Dodatkowo, gdzie to kupujesz? W komputroniku? Na morele.net i techplanet.pl i CPU i GPU są taniej, zaś na forum benchmark.pl można znaleźć kod promocyjny na darmowy montaż i wysyłkę w przypadku morele.net i na darmową wysyłkę w przypadku techplanet.pl. Kolejna sprawa to taka, że nie popełnił mojego błędu i nie kup przypadkiem całego komputera na jedną gwarancję, nie wiem jak to jest na morele.net w przypadku składania zestawu, chyba dają oddziele na każdy element, ale najlepiej dopytaj. Możesz też sam złożyć komputer, nie jest to trudne, przypomina budowanie z klocków lego :P Instalacja systemu też jest banalna ;)
Poza tym, polecam jeszcze dać do sprawdzenia ten zestaw na benchmarku i na pclabie.
PS. Tak w ogóle to mam nadzieję że nie dostanę ostrzeżeń za pisanie o innych forach :P
-
@ WMM-Na pewno masz łebskiego w te klocki znajomego, kolegę ze studiów/szkoły/pacy. Można zaoszczędzić na zmontowaniu. ;)
-
Mam również ojca, który na mnie naciska by robić to w komputroniku i matkę, która nie chce słyszeć nawet słowa na ten temat. Kompa już składałem ale nie działał po złożeniu :P Pytanie tylko czy działał przed ;)
Wiele się teraz nauczyłem a na tym kompie i tak mi nie zależy najbardziej bo będę miał z nim długie rozłąki - do tego do czego będę chciał go wykorzystywać to wystarczy a jak coś to go podkręcę ale zanim to zrobię muszę zaoszczędzić na lepsze chłodzenie i zasilanie. Przy składaniu następnego już będę wiedział wszystko co trzeba, teraz się może troszeczkę pośpieszyłem bo okazuje się, że mogłem wybrać jeszcze o wiele lepszą płytę główną ale jakoś przeżyję.
Gajusz, w sumie nic nie mówili o kosztach montowania ale mówili, że wezmą stówę za konfigurację windowsa cokolwiek by to znaczyło. Mam swojego kupionego 5 lat temu i muszą mi go przenieść na tamtą płytę główną. Teoretycznie łatwizna bo wystarczy się skontaktować z microsoftem ale jak się na czymś nie zna i ma się takiego ojca jak ja to się płaci.
-
Mam jedno pytanie odnośnie komputerów. Czy jest jakaś stronka, w której podajesz wszystkie parametry laptopa, by sprawdzić, czy dana gra będzie na nim działać? Pomijam stronki benchmark.pl, notebookcheck. I stronkę szukam od możliwości wymian procesora do laptopa.
-
-
Niby fajnie, ale jest jeden problem - to pokazuje na moim komputerze, a nie poprzez wpisanie konkretnych parametrów komputera.
-
A jest możliwość sprawdzenia czy mój biedny zasilacz 550W wystarczy na te cudeńka?
-
A jakiej marki to zasilacz? Jeśli dobrej, to 550 W spokojnie wystarczy.
-
http://gamegpu.ru/images/remote/http...ome2202560.jpg
Trochę przerażające. Grafę będę miał lepszą ale procek niekoniecznie a ramu tylko połowa
-
Mam problem ze słuchawkami. Gdy je ściągnę całkowicie tracę dźwięk. Muszę restartować programy aby zaczęły ponownie grać.
-
Hej, szukam laptopa dla kuzyna, ma on na niego 1500 zł i chciałby kupić coś na czym mógłbym pograć w Shoguna 2, Rome II. Mógłby ktoś doradzić co wybrać?
-
No cóż, będzie naprawdę ciężko, bo Rome II ma trochę duże wymagania. Ale myślę, że wśród laptopów z firmy Dell znajdzie się jakiś odpowiedni do 1500, góra 1750 zł laptop na Rome II i Shogun II. Oczywiście, o ile znajdzie z kartą dedykowaną, bo jak wiemy zintegrowane NIE NADAJĄ SIĘ do gier.
-
Niech kupi tablet i na niego streamuje
-
Może i głupie pytanie, ale czy jest duża różnica w jakości obrazu pomiędzy podłączeniem komputera do monitora przez hdmi a ten zwykły kabel?? Znajomy mi polecił hdmi, problem w tym że mam na biurku też xboxa i nie chciałbym ciągle ruszać tego hdmi pomiędzy jednym a drugim i szperać w gąszczu kabli:/
-
Hej przy reinstalacji systemu jak najlepiej zainstalować stery? Przez jakiś program do tego?
-
Duży masz TV? Pewnie tak. Jak dla mnie nie ma sensu podłączać przez zwykły kabel. Jest ogromna różnica w jakości obrazu. Jak masz dwa wejścia w TV na HDMI to koniecznie kupuj drugi przewód. Jeżeli nie masz to pozostaje przepinanie. Ja mam tak samo, na stałe podłączonego mam xboxa ale jak od czasu do czasu mam ochotę obejrzeć jakiś film to podpinam lapciaka. Uważam, że jeżeli nie będziesz tego robił codziennie to nic się nie stanie z gniazdami ale wiadomo, lepiej by tego nie ruszać ;)
-
Dzięki za rade :) problem w tym że pytałem kilka osób które codziennie procują na kompach i powiedziały mi że to bez różnicy bo w obu kablach jest sygnał cyfrowy, hdmi dodatkowo dźwięk nosi ale od tego jest inny kabelek;) poza tym ja mam monitor 22 cale więc nawet jeśli to i tak bym nie widział różnicy.
-
Witam. Mam jeden problem z Empire Total War i Napoleon Total War na laptopie. Otóż taki Rome II chodzi na moim lapku na ultra, natomiast Empire i Napoleon na średnich. Czy to wina mojej karty graficznej, czy może mi się nie przestawia karta graficzna ze zintegrowanej na dedykowaną? Parametry laptopa:
i3 1.8GHz
8GB RAM
Intel HD 4400 i NVIDIA GeForce830M
Windows 8.1
Jeśli to ten drugi problem, to prosiłbym o wytłumaczenie, jak to ustawić manualnie.
-
Powiem tak, ja mam i5 i radeona 7850 i o ile Rome II śmiga na ultra to w empire schodzę na wysokie (a miejscami jeszcze niżej) i ledwo jestem w stanie wyciągnąć 30fps:mad: według mnie Twoje problemy wynikają z kiepskiej optymalizacji tych gier:( ale mogę się mylić
-
Raczej wątpię, bo tak źle nie były zoptymalizowane.
-
Czołem,
jakiś czas temu postanowiłem zrobić porządek na kompie i większość modów, gier(drm free z GOG) i gigabajtów innych plików poprzenosić na dysk zewnętrzny.
I tutaj mam zagwozdkę. Te pliki lepiej archiwizwać rarem i dodawać do tego dane naprawcze czy przechowywać rozpakowane? Jaki sposób przechowywania jest pewniejszy/bezpieczniejszy dla naszych danych?
-
A ja mam taki problem z lapkiem:
Otóż gdy skończę zabawę/pracę to lapka nie wyłączam a po prostu zamykam klapke i go usypiam. Gdy po czasie otwieram i wybudzam nie działa mi internet. Muszę wyłączyć WIFI włączyć i po jakimś czasie złapie lub czasami zrestartować komputer. Staje się to uciążliwe. Mam WIN 8.1
-
Mam taki problem, od jakiegoś czasu na komórce pojawiał mi się komunikat: wyskakiwała mi w powiadomieniach informacja, że "wymagana jest akcja na koncie blablabla@youtube.com". Po kliknięciu w tą informacje przekierowywało mnie do logowania. Można było tylko wpisać hasło, żadnych opcji nic! Sama nazwa konta i prośba o hasło. Niestety nie udawało się wejść na konto, bo żadne hasło nie było prawidłowe. O dziwo na kompie wszedłem bez problemu. Wpadłem więc na genialny pomysł, skasowałem to konto bo i tak go nie używałem. Niestety, nic to nie pomogło i nadal dostaję powiadomienie o rejestracji na nieistniejące konto youtube. Co z tym fantem zrobić?
-
Nawet jesli skasujesz konto YT bedziesz dostawac komunikaty z gmail ktory jest z nim powiazany.Sam wciaz dostaje powiadomienia o komentarzach powiazanych z moimi wpisami z konta ktore juz zostalo dawno usuniete(bodajze 1,5 roku):P Szczegol ze pod jednym adresem mam jeszcze dwa konta YT.Olej to a najlepiej zmien haslo lub email ewentualnie oba naraz.
-
Wie ktoś może gdzie mogę dostać kabelki do karty graficznej? Chodi o 2x8pin. Dokladnir do modelu GTX 770.
Ok, już rozwiązałem problem, zakupię sobie przejściówkę z 6 na 8 pin.
EDIT: Czy takie coś będzie dobre? http://allegro.pl/adapter-zasilania-...079406447.html
-
Heja, orientuje się ktoś tutaj w tanich smartphonach? Potrzebuje jakiegoś taniego w cenie 150-200zł. Najlepiej z jak najnowszym androidem i w miarę sensowną ilością pamięci wewnętrznej. Obecnie mam Motorole xt320 która niestety cierpi na małą ilość pamięci, przez co właściwie nic nie mogę z nią zrobić (całość miejsca zżerają "Usługi Google Play") :/
-
Samsung galaxy s2 używany.
-
Hmm... poszukałem trochę i wszystkie znalezione przeze mnie galaxy s2 w cenie poniżej 200zł były dosyć sfatygowane :/
-
Koniecznie musi byc komorka na bazie Androida?Osobiscie preferuje platforme Windowsa w smartach.Moim zdaniem po premierze 10ki zostawi konkurencje za soba.
-
Zależy mi na aplikacji YT (której z tego co wiem nie ma na Windowsa), bo telefonem wysyłam filmy. Jeszcze używam messengera, ale on nie jest mi aż tak niezbędny do życia :D
-
Na swoim Windows Phone mam 3 aplikacje powiazane z YT:do sciagania samej muzy,sciganaia filmikow oraz ogolna do wgladu na wlasne konto i generalnie zabijania czasu podczas stania w korkach.Nie orientuje sie jak wyglada sytuacja z aplikacjami na polskim rynku lecz na Zachodzie jest w czym wybierac.
http://www.windowsphone.com/en-gb/st...arch?q=youtube
http://www.windowsphone.com/pl-pl/st...0-00237de2db9e
W przypadku drugiego linku olej negatywne oceny gdyz mam ta aplikacje ponad rok i nie narzekam.
-
Mam taką rozkminę - jaki polecacie Internet LTE?
Potrzebny jest mi net do pracy w firmie. W lokalu nie ma gniazda (sądzę, że to nie problem, jeśli można podłączyć w tej okolicy Multimedię czy Vectrę), jednak stwierdziłem że najlepszy będzie net bezprzewodowy, ponieważ czasem będę spotykał się z klientami w domu czy w kawiarni. Czy w takim wypadku najlepiej wziąć LTE? Jeśli tak to znacie konkretne opcje? Myślałem nad Play lub Orange. Modem czy router?
Jeśli ktoś jest zaznajomiony z tematem, to z góry dzięki za pomoc. :P
-
W moim przypadku, mam LTE z plusa i mogę go określić jako zawodny.
-
Coś więcej możesz powiedzieć? :)
Ja z LTE nigdy nie miałem do czynienia. W domu zawsze miałem Neostradę / Liveboxa, a w firmach, których pracowałem też było jakieś stałe połaczenie.
-
W różnych godzinach ten internet różnie działa, na dodatek lubią nałożyć mi ogranicznik prędkości taki, za jaki nie płaciłem. W sobotę idę to z nimi wyjaśnić, niech się tłumaczą.
-
KLA też mam LTE z Plusa i nie narzekam, trochę wariuje przy zmianach pogody, ale ja mam daleko do nadajnika, a i sygnał przez las się do mnie przeciska. Jak będziesz korzystał w mieście, wnoszę po kawiarniach, to nie powinno być problemu. Ja takich problemów jak WMM nie mam, jedynie ogranicza mnie limit 15 Gb