http://www.twcenter.net/forums/showt...r-Year-Options Weź lepiej 24 jak ja, tylko uważaj na wyniszczenie zimą na północy.
Wersja do druku
http://www.twcenter.net/forums/showt...r-Year-Options Weź lepiej 24 jak ja, tylko uważaj na wyniszczenie zimą na północy.
Harry-Potter-TW , dzięki serdeczne, 24 tury na rok to potęga... Zawsze bolałem nad zasięgiem ruchu w stosunku do upływającego czasu w TW. Przejście z jednej prowincji do drugiej w systemie 1 tura + 1 rok to jakiś absurd był. Przy systemie 12 tur na rok już jest lepiej, przy 24 nawet nie śmiem obliczać ale pod kampanię Kartaginą i moim nieśpiesznym stylu gry jest perfect. Teraz przy nowym (nie do końca) komputerze tury śmigają jak strzała - przewijanie znaczy się. Do tego doszły piękniejsza grafika i możliwość toczenie dużych bitew na mapce. nic tylko grać, mam jednak świadomość, że nadciąga nowy patch i teraz mam dylemat. - Raz czytam, żę będzie kompatybilny z poprzednimi zapisami gry, innym razem, że nie będzie.
Nowa wersja DeI będzie kompatybilna ze starymi zapisami, ale nie będziesz mieć wszystkich nowinek. Wiem, że parę budynków będzie teraz bezużytecznych, bo w ich miejsce wejdą nowe. Same nowe Auxilia dla Rzymu mają chyba działać bez problemu.
Zatem raczej "nie" będą kompatybilne a będą działały ze starymi zapisami. Kamo dałem Ci kolejne podziękowanie bo co zaglądnę do zapowiedzi patcha to widzę kaaaaaaaaaaawał dobrej roboty.
Co mi się jeszcze zamarzyło do zmiany w DeI to sprzęt oblężniczy i miotający, przesadzone jest z niektórymi nacjami i technologią oblężniczą i miotającą. Tacy Icenowie, plemiona galijskie, iberyjskie, drobne nacje z Azji Mniejszej czy Afryki nie posiadały takiej technologii. Rzym, Kartagina, Ptolemeusze, Seleucydzi, Antygonidzi czy państwa grackie ok. Może zrebalansują to w kolejnych łatkach, wiem, że osłabi to zdolnośći militarne tych państw. Można korygować to np. zwiększeniem zasięgu ruchu, potężniejszą szarżą lub nawet ilością ludzi w oddziałach.
W MTW 2 sam robiłem takie rzeczy, raz nawet zabraliśmy się z przezacnym Aravenem (oby Bóg dał mu długie zdrowie) za submoda do Broken Cerescent. Sprzeczaliśmy się przy tym o statystyki jednostek ale on robił możliwość rekrutacji jednostek z różnych oryginalnych bodowli, ja robiłem balans. W Broken Cerescent jak pamiętacie poza swoimi prowincjami macierzystymi można było rekrutować tylko śmieciowe jednostki. W naszym submodzie można było dodatkowo kilka wybranych dla danej nacji. Zmienialiśmy też stopień zaawansowania rozwoju miast na bardziej historyczny - Niestety stanęliśmy na Państwie Jerozolimskim i submod nie ujrzał nigdy światłą dziennego. Dlaczego to jednak piszę - zupełnie nie potrafię niczego zmienić w R2, nawet najprostszych rzeczy.
szkoda ze te wersje dei są tak często trzeba zaczynać ciągle nową kampanie więc dałem sobie spokój z dei gram podstawowa kampanie ale muszę powiedzieć ze na podstawce harcownicy są zbyt op :) a w dei są znowu zbyt słabi moim zdaniem ,szkoda także tego trybu forsowny marsz że w dei tego nie ma armie musza tak długo się przemieszczać :/ wielki plus dla twórców moda za opcje rzucanie pilum :) no mam taką nadziej że w przyszlości CA umożliwi zwiększenie limitu slotów na budynki no i żeby regiony były wieksze np galia w głównej kampani żeby miała tyle prowincji co w dodatku cezar w gali tak samo afryka i hiszpania tyle jak to miało miejsce w hannibal u bram , mam nadziej że w przyszłości moderzy będą mogli tak dostosować mapke :)
Ano nie są za słabi, bo dalej potężni, tylko trzeba ich z głową używać, mi jeden oddział najgorszych oszczepników kosi minimum po 200 ludzi w bitwie, Ci lepsi nawet i po 300. Większa ilość miejsc na rozbudowę także by mi się podobała, ostatnio włączyłem Shoguna i tak nawet z ograniczeniem miejsc to i tak miało sens. Jednak Rome 2 już jest grą pod systemy dotykowe, ostatnio to wprowadzili, a więc nasza seria będzie jeszcze prostsza, tak żeby Ci co palcami po ekranie grają mogli nadążyć... Jak oglądałem filmik z prezentacji CA i jak to chwalą to aż mi się nóż w kieszeni otwierał...To co myszką zajmuje graczowi 1-2 sekundy tam trwało nawet i pół minuty (zwykłe zbliżenie i obrócenie kamery).
Chwała DeI za brak forsownego marszu, właśnie to poza flotami transportowymi było jedną z dwóch głównych przyczyn debilizmu AI, właśnie przez to Ai prawnie nic nie robiło i 3/4 bitew to były zasadzki. Bez forsownego marszu AI wreszcie prowadzi jakieś akcje ofensywne.
jak ustawic opcje graficzne pod geforca 9600 gt 1 GB bylbym bardzo wdzieczny :)
To raczej nie ten temat?
A poza tym opcje graficzne należy dostosowywać samemu, by osiągnąć satysfakcjonującą wydajność i dobry obraz.
Vorenus... Ja naprawdę nie chcę być czepialską mendą... Jak ma być porządek w wątku, jak tu znaleźć treściwą zawartość jak spamujesz w co drugim poście? Nie wiesz jak opcje graficzne sobie ustawić? - Ok. napiszę Ci, żebyś miał dobrą sobotę.
Najpierw ustaw rozdzielczość do swojego monitora/
Wchodzisz w opcje zaawansowane/
(zależnie od pozostałych podzespołów komputera ustawiasz indywidualne opcje metodą prób i błędów albo lepiej zdroworozsądkową ale tak, żeby mieć ładnie wyglądającą mapkę, bez klatkowania i przycięć.)
Spróbuj sobie ustawić szczegółowość budynków na wysoką albo wyżej, szczegółowość nieba, wody na średnią, jakość oświetlenia i cieniowania też min. na średnią, nie upieraj się przy utrzymaniu żadnej z dodatkowych opcji jak vinieta jeżeli odczujesz spadki w wydajności w grze.
Po prostu testuj starając się zachować jak najładniejszy wygląd i płynność gry.
I na koniec - b. Cię proszę nie spamuj więcej i wnieś coś w forum bo póki co jedynie wołasz o pomoc albo spamujesz. _ Bez urazy bo ja Ci nie wróg a o ile pamiętam dostałeś już pierwszego bana jeszcze na starym forum. Tutaj są życzliwi ludzie - dostosuj się do tego.
WITAM! Ostatnio trochę mało czasu mam bo mam maturę ale śledzę temat i czekam na newsy. A ja mam pytanie do starych wyjadaczy ;) a mianowicie:
Wiem że jest ograniczenie liczby jednostek na oddział( np. Bohaterowie Sparty mogą być tylko 2 jednostki w oddziale) a czy jest takie ograniczenie na frakcje? (np. max 30 oddziałów Bohaterów Sparty we wszystkich armiach)
I czy bonus z świątyń w prowincji się kumuluje? Np. Budując 4 świątynię dające 20% bonusu z handlu zyskamy razem 80% dochodu z handlu w prowincji?
Podane dane są przykładowe.
Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
Ograniczenie na frakcje jest, nie mam teraz tego DLC z nacjami greckimi ale wcześniej miałem i grałem Spartą - było jak piszesz czyli limit jednostek na wszystkie armie. Bonusy ze świątyń też się kumulują, w jednym mieście nie możesz wybudować dwóch identycznych budynków, świątyń, koszar itp., za to w prowincji możesz mieć ich tyle ile jest miast. Nie wiem jednak czy to sumowanie bonusów jest 100% + 100% + x100%, nie ma tego jak sprawdzić.
Ja teraz pograłem dużo Ptolemeuszami, po raz pierwszy podbiłem całą Azję i 90% Afryki, Afryka będzie też cała bo moja satrapia bardzo mnie denerwuje, zerwę układ, odczekam czas wymagany na karencję i zabiorę im wszystkie miasta. Dolna część mapki z Afryką i Azją jest najpiękniejszą w całej grze, północ jest nieciekawa a nawet odpychająca, aż nie chce się jej podbijać.
Rozczarowały mnie jednostki Persji - mieli praktycznie bliźniacze do mnie armie, ich rdzenne jednostki trafiały się b. rzadko, zupełnie nie wiem co to za diabelstwo. Sama walka też raczej szczątkowa, komputer oddaje miasto za miastem po, żeby nagle dokonać zrywu i w jakiejś części mapki stawić opór i próbować odzyskać prowincje. W dolinie Mezopotamii stoczyłem pięć dużych bitew, już myślałem, że komputer się wściekł, niestety Persja po tych wyczynach znowu zupełnie się nie broniła (poziom b. trudny). Podobnie było z Partią, jakieś 5-6 tur walki a później zgrupowała 4 armie w nic nie znaczącym strategicznie miejscu i dała się wyrżnąć.
Teraz jestem pewien, że kampanię Rzymem i to pchanie się do mnie pod protektorat miałem zabugowaną, w kampanii Ptolemeuszami nic takiego nie istnieje, nawet na ostatnim mieście nie chcą zastać satrapią pomimo zaoferowania nawet bajońskich sum w zamian.
Ilość jednostek u Ptolemeuszy jest .... nawet nie wiem jak to nazwać, przesadzili o ponad połowę, do tego niektóre oddziały są tak słabe - zwłaszcza te rdzennie egipskie, że zastanawiam się czy nie dałbym jednak rady sam pozmieniać im statystyk.
Gram na submodzie 24 tury na rok, historyczność jest niestety odpalona od kopa ale za to mogę rozwinąć własnych dowódców i agentów do max poziomu i długo cieszyć się ich umiejętnościami. Agentów używam jak już pisałem wcześniej - jak w strategii a nie jak w RPG. Kolejną kampanię zagram jednak na submodzie 12 tur na rok bo tak z obliczeń przebywania odległości przez armie jest najbardziej zbliżone do realii świata starożytnego. Szkoda, że nie idzie z tym w parze rozbudowa i odkrywanie technologii - trudno - mój wybór.
Rozbudowa w R 2 jest totalnie skopana, nie tylko to z resztą, może w którymś z modów znajdą na to sposób, bo przypomina to kilkunastobitowe gierki.
Następna kampania jaką zagram to będzie Kartagina lub Sparta (jeśli pomożecie rozwiązać problem ze Steam). Do gry Kartaginą zaispirował mnie ponownie obejrzany film:
http://www.youtube.com/watch?v=u-Te6flSfag
Zapominam po pewnym czasie jak wielki był to naród i ile zawdzięczamy ich spuściźnie, podobnie do tego jak Spartanie Leonidasa odebrali całą chwałę Tespijczykom i innym dzielnym Grekom z pod Termopil tak Rzym odebrał ją Kartaginie tylko, że pod kontem architektury i technologii.
Jeśli pozwolicie opiszę teraz swój problem ze Steam i nacjami helleńskimi.
Mam dwa konta i na obu Rome 2, na jednym z DLC z Grekami, na drugim bez nich. Ponieważ jedno konto miałem podarowane, nie na swoim mailu miałem problem z instalacją modów - Steam ciągle wołał o dodatkowe hasła, nie miałem już śmiałości nudzić o nie kolegi więc kupiłem Rome 2 i zainstalowałem na swoje macierzyste konto. Na swoim koncie nie mam DLC na Greków.
W zeszłym tygodniu przyjechał do mnie kolega z synem i chłopak zrobił tzw. "konto rodzinne" gdzie można połączyć kilka kont bez konieczności dodatkowego logowania. Rzeczywiście mam teraz dostęp na swoi koncie do wszystkich gier z obu ale... z konta podarowanego zniknęła Rome 2 z DLC z Grekami. Inne gry są i mogę się zalogować, Rome 2 niestety nie. Na swoim koncie Rome 2 mam nadal ale bez DLC na Greków.
Wiecie co się stało albo co trzeba zrobić, żeby Rome 2 z Grekami z podarowanego konta pojawiło się na nim?
Wydaje mu się ze w przypadku konta rodzinnego zawartość DLC jest niedostępna. Ale pewny nie jestem. Dzięki za odpowiedz bo już straciłem wiarę w ludzi. :-)
Nie trać wiary w ludzi, w wątku jest aktywnych tylko kilku ludzi a i ta liczba niestety maleje, może nowa łatka odmieni ten stan rzeczy.
Co do mojego problemu, to może być jak piszesz, nie pasuje mi jednak to, że na koncie podarowanym nie zniknęło tylko DLC ale całą Rome 2.
Teraz zobaczyłem w swojej kampanii niezły cyrk, niedobitki armii Saula Rauka zaokrętowały się się uciekły pod Skandynawię, to absolutny rekord pływacki zaokrętowanych flot w Rome 2. :)
Do samych już flot nawiązując - trzeba zwiększyć ich zasięg pływania przynajmniej o połowę, nie chodzi mi tutaj o floty z zaokrętowanymi jednostkami lądowymi. Chodzi mi o floty wojenne, teraz nie płyną - one nurkują. :)
Fajnie, żeby można było kontynuować wycinanie jednostek w osadzie z murami, w czasie obrony albo ataku. Kiedyś tak było, zmienili to niestety. Mam nadzieję, że DEI to zmieni, bo czasem broniąc się nie można wyciąć ogromnej uciekającej armii, która wcześniej atakowała przez bramę, a ucieka gdy się np. jazdą zaatakuje ją od tyłu.
Flota też mnie wpienia (zasięg), ale mniej niż brak sensownych machin wojennych w polu..., nawet nie ma submoda :cry2:.
Co się dziwicie, że wiary nie ma, wiele osób woli mody z wcześniejszych wersji; niestety seria nie ewoluuje tak jak np. battlefield. Przypomina to kogel-mogel :devil: tu coś poprawimy, tu spier....:D. Jak DEI nie poprawi AI to będę grał od czasu do czasu, nawet ulubioną Partię zostawili na koniec w celu rozbudowy jednostek -_-'.
mam juz caly pasek imperium ale jeszcze nie podbilem wszystkiego , nie mogę zwiekszyc rozwoju regionu dlatego ze mam już cały pasek imperium czy może robie coś nie tak dodam ze wymaksowalem wielkość miasta i nie mam nadwyżki i tak w wiekszosci regionów mam puste sloty na budynki co robie nie tak może ktoś powiedzieć
Harry-Potter, mam podobne uwagi, odczucia, wierzę jednak że za rok, dwa C.A. udostępni narzędzia moderom i naprawią wszystkie partactwa tej nieszczęsnej bety. Póki co DeI sprawiło że w ogóle warto grać w to ostatnie dziecko partaczy z C.A.
Samo DeI ma jeszcze mnóstwo rzeczy do poprawienia, grając Ptolemeuszami osiągnąłem już dawno szczyt paska imperium, wyzwań już dla mnie nie ma żadnych, opracowane technologie sprawiły, że nawet świeżo podbite regiony o 100% odmiennej kulturze zachowują zadowolenie wśród ludności, gra stałą się już po prostu nudna. Wszystko to sprawia, że teraz jeszcze więcej zwracam uwagę na szczegóły - w całej Afryce można rekrutować tych samych najemników... Antiochia paliła mi się z pięć razy, moja satrapia wszczynała wojny z państwami z którymi nawet nie graniczyła, mój poziom dyplomatyczny spadał gdy nie zrywałem sojuszu i przystępowałem do wojny po stronie satrapii. Mi z kolei wypowiadały wojnę plemiona brytyjskie które normalnie nawet nie powinny wiedzieć o moim istnieniu, o rozstrzygnięciach bitwy z automatu pisaliśmy już wiele, dodam tylko, że komputer uśmierca mi najbardziej wartościowe jednostki. Kartagina i Rzym padają jak muchy a państewka na jednym mieście startowym wystawiają kilka armii po kilku zaledwie turach gry. Można napisać jeszcze wiele ale równie wiele należy napisać o tym co DeI poprawiło, jeżeli Kamo napisał prawdę i ekipa już tym patchem zakańcza zabawę ze świecidełkami i bierze się za poprawianie gry to kolejne patche będą niwelowały absurdy C.A.
Postanowiłem nie dać już zarobić tym partaczom i pazerom i nie kupię żadnego DLC czy ich kolejnej gry - czarę goryczy przelał fakt, że każą sobie płacić za bitwy historyczne umieszczone w grze... Połowa jest płatna... Często zastanawiam się jak firma i kilkunastoletnią tradycją hitów i rzeszą wiernych fanów może zrobić taki idiotyzm i jawnie zdzierać z nich skóre. Zarobią na setkach z nich a stracą tysiące, ja byłem z nimi od Rome I, dzisiaj nie jestem już sympatykiem C.A. mam jeszcze sentyment do serii ale jako klienta stracili mnie już bezpowrotnie. Nawet nie wiedzą jak dobrą robotę robią dla nich moderzy, myślę że ludzie kupują tego ostatniego gniota i zgrzytają zębami dopóki nie zagrają choćby w DeI. Każdy dzieli się opinią ze znajomymi, moja brzmi tak. - Dla czystej wersji Rome 2 nie warto wydać ani złotówki, dla modów warto zainwestować w grę ale nie więcej niż kosztuje na Allegro w wersji Steam.
Vorenus może być max 6 budynków albo 4 jak masz port, a jak nie masz to 5 albo 3.
Ja na pewno nie kupię preordera tylko max za 50 zł. O ile kupię - zobaczy się jak sytuacja z grą i modami.
a np jak podbije osade i mam róznice kulturowa -11 to wystarczy ze wybuduje i ulepsze na max fontanny i kaplice jowisza to daje razem 8 i 4 do szerzenia kultury w takim razie już w kolejnych osadach z tej prowincji nie musze nic do kultury budowac mogę spobie farmy ulepszyc tak ?
Budynki działają na całą prowincję nie na osadę, więc tak.
czy moderzy usuną wreszcie ten bezużyteczny plebs mogli by dac zamiast niego jakąś milicje włóczników :/ garnizon w miescie 2 odziały legionistów i 5 albo wiecej plebsu nosz kurcze zmiencie ich na jakąś lepszą jednostke ,armie są ograniczone to niech ten garnizon ma jakąś szanse się obronić w jedynce była jednostka town watch to tutaj chyba jest roarii to dajcie zamiast tego plebsu jeszcze z 2 jednostki roarii :/
Spójrz na to z innej strony. Możesz poczuć się jak rosyjski car i wysyłać swe mięso armatnie na pewną śmierć ;)
na początku gry to jeszcze jak uderzyłem plebsem od flanki lub od tyłu we wroga to jeszcze potrafił cos tam ugrać ale teraz to tylko bydło na rzez wiec wielka prośba usuncie plebs a w zamian dajcie cos lepszego chociaz 1 jednostke roarii bedzie 100 razy lepsza niz kilka jednostek tego badziewnego plebsu ;)
na kiedy planowana jest wersja 0.9 ?
Chciałem zapytać się o submody do DEI.
1.Gdzie można znaleźć mod poprawiający krew w grze i czy działa on z DEI?
2. Bulldog units sa kompatybilne z DeI?
3. Jak oceniacie Sub mod guaranted major faction i czy można go używać z DeI?
1. Niestety nie wiem tego
2. Tak są kompatybilne.
3. Można uzywać, i jak narazie mi pomaga, Rzym nie ginie w 20 turach -.-
Ja póki co mam przesyt R2 i nie gram od kilku dni, może nowa wersje DeI ponownie przyciągnie mnie do antyku.
Zainteresowaliście mnie tym submodem - guaranted major faction. Może napiszecie w kilku słowach co zmieni w kampanii DeI i dacie link do pobrania ew. Steam, szukałem w warsztacie ale steamowa wyszukiwarka to jakieś kpiny są. Nie szukam submoda po necie po nie znam angielskiego i kilka razy narobiłem już sobie głupot z instalacjami.
http://forum.totalwar.org.pl/showthr...%B3wnych-nacji Na drugi raz dajesz w google i jedziesz:P.
I jak co wiadomo coś z wersją 0.9?
Chyba jeszcze potrwa zanim ją dopieszczą, to nawet lepiej bo pogoda piękna i maj się już kończy - szkoda.
Ja marzę o zmianie trybu rozbudowy, od interfejsu do systemu i ograniczeń. To co zrobili z rozbudową w Rome 2 to jakaś kpina żałosna jest. Jeżeli "się nie da" to może choć warto pościągać te absurdalne kary za brud i żywność w budynkach bardziej zaawansowanych. Hodowla bydła, uprawy itp nie odbywają się w mieście ale w prowincji, brud nie ma tutaj z miastem nic wspólnego. Dobrze wyglądało to w Szogunie 2, można było niszczyć strukturę gospodarczą i samemu mieć zniszczoną, dlaczego te BARANY to popsuły w Rome 2? Czasami mam wrażenie, że człowiek decyzyjny w najwyższym stopniu przy produkcji gry był kompletnym laikiem albo miał związane ręce - nie miał zakute w kajdanki.
Przepięknie wygląda mapka na podrasowanym komputerze - miasta, figurki armii, statki ... - majstersztyk. Nie podoba mi się mapka w kilu fragmentach i nie podoba mi się to, że prawie 50 jej procent jest martwe - po kiego czorta te zakazane ziemie pakowali w grę? - kompleks małego ...... - obszaru? :)
Edit:
http://www.youtube.com/watch?v=qfPzDfhvOvg
Tutaj budynki nie generują takich problemów.
czy to dei czy podstawka do pewnego momentu gra się a potem gra staje sie nudna i przewidywalna CA powinno dać moderom wolna reke żeby wprowadzali coraz wiecej nowości do gry dodawanie wiecej roznych jednostek nie zacheca za bardzo do gry powinni moderzy dodawac jakies smaczki typu bunt jakis plemion co jakis czas czy nawet mapke powiekszyc , chcialbym bardzo zeby mapka byla obszerniejsza galia taka jak w cezar w galii byla by w sam raz i inne regiony tez wieksze bo to co jest teraz to juz sie przejadło :) jeśli CA nie da moderom wolnej reki zeby mogli dodawac jakies nowosci do gry , to rome 2 znudzi sie na dobre
Jak edycja mapy będzie możliwa, to pewnie mapka zostanie ulepszona ;)
W której wersji i skąd masz takie informacje?
Zainstalowałem submoda na przeżywalność frakcji z poprzedniej strony ale nie widzę nigdzie możliwości konfiguracji jak pisze w temacie submoda. Oglądam właśnie program o nietuzinkowych rozwiązaniach morskich i chciałbym zmierzyć się Rzymem z dominującą na południu morską potęgą Kartaginy która nie pada w kilkunastej turze.
http://www.youtube.com/watch?v=5yQmfgypLls
http://www.youtube.com/watch?v=r-zPDb7pcJU
Aby mieć możliwość edycji, musisz utworzyć plik txt. Jak nie chcesz się z tym bawić, to za dwie godziny będę w domu i mogę Ci podesłać gotowy plik razem z instrukcją co gdzie i jak :)
Oj, jak najbardziej , chętnie skorzystam z Twojej dobroci, zupełnie nic nie kumam z tych plików w R2.
Próbowałem pograć Macedonią na b. trudnym, jak dla mnie wyzwanie jest duże, początki są wręcz koszmarne bo wypowiada mi b. szybko wojnę kilka ościennych państw a umowy handlowe zawiera się b. ciężko więc na wojsko nie mam funduszy. Ledwie skleciłem 1,5 armii i próbuję obronić nimi swoje nędzne granice. Gra Rzymem to był po prostu luksus, Kartaginą już trudniej ale jeszcze się dało. Boję się tylko, żę jak już opanuję sytuację to reszta gry będzie monotonnym podbojem i hellenizowaniem kolejnych prowincji. Liczę jednak, że dzięki submodowi nie padnie Rzym, Kartagina i przynajmniej te starcia będą ciekawe.
KAM to jak z tym powiekszeniem mapki czy trzeba czekać na moderów ,dobrze by było zeby Galia była tak rozległa jak w dodatku cezar w galii i inne regiony tez ;)
Vorenus, czytaj ze zrozumieniem.
KAM odniósł się do Gnejusza i submoda.
3. Odpalając grę klikamy na menadżer modów i zaznaczamy z listy modów Divide et Impera klikając na biały, pusty kwadracik w rogu.
Teraz moje pytanie jak przy odpalaniu gry uruchomić ten menedżer modów?