Ja jestem zadowolony. W końcu w Altdorfie jest 8 kolegiów magii i tyleż powinno być rodzajów magów w Imperium.
Wersja do druku
Ja jestem zadowolony. W końcu w Altdorfie jest 8 kolegiów magii i tyleż powinno być rodzajów magów w Imperium.
A ile powinno być u elfów czy jaszczurek? (znaczy rodzajów magii)
Jak dobrze pamiętam to dla Slannów powinno być 8 podstawowych + Wysoka Magia, u Skinków jest ok. Z elfami nie jestem do końca pewien, ale HE też raczej 8 + Wysoka, a Emoelfy 8 + Mroczna.
A mają? I leśniaki powinny mieć 8+ wysoka i mroczna.
To wszystko fajne, ale Imperium przede wszystkim potrzeba mechanik + pod frakcje+ pozycje startowe; maga mogą dać pózniej. I ki diabeł im podpowiedział,żeby wydawać FLC z jednym czarodziejem - zawsze były z jakimś DLC-no chyba ,że pamięć szwankuje.
Nie mają i raczej nie nastawiał bym się, że kiedykolwiek dostaną. A taką magię życia u Lizaków to chętnie bym przygarnął.
Serrio uważasz,że nie dostaną: mechanik, pod frakcji, czy pozycji startowych? Mi się zdaję,że w trakcie rozwoju trójki muszą je dodać. No na razie nie da się grać Imperium w ME.
Imperium raczej doczeka się aktualizacji, jak nie w tej części, to w następnej. Mi chodziło, żeby nie nastawiać się na pełny rooster magów u elfów i jaszczurek.
Tak co do magów zgoda, śmiem wątpić czy kiedykolwiek będzie ich pełny roster- tak jak pełny roster jednostek do Imperium;
U leśnych elfów tylko 8, a wysoka dodatkowo dla ich lordów, o mrocznej w ogóle nie ma mowy. U jaszczuroludzi skinki w zasadzie powinny mieć uboższą wersję 8 - tylko 1 czar, a slanowie normalne 8 + wysoka i telepatyczne dzielenie się czarami z innymi slanami w armii. Tak przynajmniej było w 4 i 5 edycji WFB, może kolejne coś pozmieniały.