Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Zając - prezydent nie miał innego wyboru, jak udzielić słów poparcia obecnym władzom na Ukrainie, skoro poparliśmy Majdan musimy popierać go nadal. Najśmieszniejsze a zarazem najgorszym faktem, jest to, że obecny rząd nie miał zbytniego wyboru kogo ma poprzeć. Ośmielę się stwierdzić, że do poparcia Majdanu pchnął nas J.O pan Prezes, który od razu wybrał się na Ukrainę, zamiast stanąć pośrodku wybraliśmy chyba najgorszą z możliwych opcji. I tym sposobem znów nasze stosunki z Rosją uległy arktycznemu ochłodzeniu. Teraz wystarczy tylko czekać, aż Rosja zrobi nam kolejnego psikusa, bo jednego już nam zrobiła, a wystarczył do tego niewielki pretekst:
http://www.rmf24.pl/ekonomia/news-zle-w ... Id,1104820
Cytat:
Zamieszczone przez chochlik20
Ośmielę się stwierdzić, że do poparcia Majdanu pchnął nas J.O pan Prezes, który od razu wybrał się na Ukrainę, zamiast stanąć pośrodku wybraliśmy chyba najgorszą z możliwych opcji.
Według ciebie rząd PO i prezydent reaguje tylko na działania PIS? :shock: Jak na opozycję to nieźle ;)
Ciekaw jestem co na to wszystko cygańskie czołgi ;)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Komisja Obrony i Komisja Spraw Zagranicznych Rady Federacji, wyższej izby rosyjskiego parlamentu, poparły wniosek prezydenta Władimira Putina. W imieniu prezydium Rady Federacji wniosek prezydenta poparł wiceprzewodniczący izby Jurij Worobiow. Przedstawiając sytuację na Ukrainie podkreślił on, że "bojownicy z Majdanu byli szkoleni na Litwie i w Polsce; teraz chcą rozszerzyć swoje wpływy na wschodzie Ukrainy i Krymie".
No to sobie banderowcy porzadzili na Ukrainie :lol: Powodzenia szczerze zycze Rosjanom ;)
Ten tradycyjnie daje popis swojego intelektu oraz sztuki dyplomatycznej
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/komorows ... osci/mmc14
Nielegalny mowi o nielegalnosci :mrgreen:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dekret- ... ucji/4wk73
A ja mam nadzieje, że jak Rosja wywoła wreszcie tą wojnę na której jej wyraźnie zależy to się ostro przejedzie po swojej potędze. Mam nadzieje, że kamień na kamieniu z Rosji nie zostanie. Powodzenia dla walczących z Rosją ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Kobrax
Mam nadzieje, że kamień na kamieniu z Rosji nie zostanie. Powodzenia dla walczących z Rosją ;)
Po co tak drastycznie? USA może (jeżeli zechce...) łatwo zdyscyplinować Rosję. Wystarczy, że doprowadzi do obniżenia ceny za baryłkę ropy. Strumień petrodolarów napędzających machinę Putina przestanie płynąć... Bo przecież do prowadzenia wojny i innych rzeczy (np. agentury wpływu 8-) ) potrzeba: pieniędzy, pieniędzy, pieniędzy... ;)
Nie jestem pewien też jednej rzeczy. Czy Putin wie, że jego decyzja może doprowadzić do drugiego "Wołynia"? Prawy Sektor ogłosił pełną mobilizację swoich członków, a Polacy na własnej skórze przekonali się jacy są Ukraińscy nacjonaliści. Pół biedy jeżeli tam wojsko ukraińskie się uda ale Putin swoją decyzją spowodował, że się tam Prawy Sektor wybiera.
Cytat:
A ja mam nadzieje, że jak Rosja wywoła wreszcie tą wojnę na której jej wyraźnie zależy to się ostro przejedzie po swojej potędze. Mam nadzieje, że kamień na kamieniu z Rosji nie zostanie. Powodzenia dla walczących z Rosją ;)
Zanim zniknie ostatni "kamień na kamieniu" reszta świata pogrąży się w wojnie atomowej, więc uważałbym z życzeniami.
Cytat:
Nie jestem pewien też jednej rzeczy. Czy Putin wie, że jego decyzja może doprowadzić do drugiego "Wołynia"? Prawy Sektor ogłosił pełną mobilizację swoich członków, a Polacy na własnej skórze przekonali się jacy są Ukraińscy nacjonaliści. Pół biedy jeżeli tam wojsko ukraińskie się uda ale Putin swoją decyzją spowodował, że się tam Prawy Sektor wybiera.
Banderowcy nie mają szans zrobić teraz tego co na Wołyniu, no chyba że jakimś cudem pokonaliby Rosję i przejęli władzę. Zresztą Rosjanie na wschodzie i południu to nie jest taka mniejszość jak Polacy na Wołyniu; w dodatku część tamtejszych Ukraińców żyje z nimi w bardzo dobrych (chyba wręcz zacierających "granicę") stosunkach.
Nie wydaje mi się żeby Putin, jakby co, nie był skłonny poświęcić kilku żyć dla "wyższej sprawy". Także banderowcy zaczynający jakieś czystki byliby dla niego świetnym prezentem, jeżeli oczywiście serio myśli o wojnie.
Cytat:
Rada miejska Doniecka zdecydowała, że należy przeprowadzić referendum ws. przyszłości Donbasu, i wezwała obwodowe rady do zajęcia się tą sprawą. Co więcej, ogłosiła, że język rosyjski w Doniecku ma status oficjalnego.
Czytaj więcej na
http://www.rmf24.pl/fakty/news-krym-min ... gn=firefox
Jeżeli tak sprawa wygląda to dla Rosji wojna może być tylko niepotrzebnym wysiłkiem. Region po regionie będzie ogłaszać referenda a Kijów nic nie będzie mógł zrobić.
Tak dla porównania: czym się różni oderwanie Krymu od Ukrainy, od oderwania Kosowa od Serbii? :twisted:
Cytat:
Zamieszczone przez szwejk
Tak dla porównania: czym się różni oderwanie Krymu od Ukrainy, od oderwania Kosowa od Serbii? :twisted:
Za Krymem stoi Rosja a wiec "Imperium zla" zas za Kosowem USA,czyli bastion wolnosci i demokracji :lol:
Putin w rozmowie z Obamą powiedział, że wkroczył na Ukrainę żeby bronić swoich obywateli. No kurde niczym wkroczenie do Polski 17 września 1939 ;)