Re: Jeżeli teraz jest źle, to jutro będzie jeszcze gorzej
Putin na swym niedźwiedziu już śmiga do Waszyngtonu ;) . Swoją drogą, przynajmniej w polskich mediach, trąbią o niej jakby odważyła się powiedzieć najszczerszą prawdę w kraju kłamstwa; a przecież powiedziała to w USA. Tym samym równie dobrze może mieć takie same informacje jak każdy dziennikarzyna w USA, a nie jakieś "najświeższe" newsy usłyszane z samego centrum zła.
Cytat:
Skad przeswiadczenie ze dzialala spontanicznie a nie wedlug polecen przelozonych?
Skąd przeświadczenie że albo spontanicznie albo według poleceń ;) ? Cała akcja wygląda na niezłą auto-reklamę, chyba zwłaszcza w USA takie osoby mogą zostawać gwiazdami (jak choćby koleś który miał szczęście dostarczyć pizzę na samo-uwielbiający się zlot aktorów). Jak wywalą ją z pracy to w ogóle zostanie bohaterką. Już zyskała swoje 5 minut sławy, a może być jeszcze lepiej.
W związku z obecną sytuacją, spora część komentatorów netowych przypomniała sobie, że mamy armię :lol: . Część ze zdumieniem skonstatowała, że jest to "wojsko na posyłki" niezdolne do faktycznej obrony kraju. Tak to, w czasie przyjacielskich stosunków ze Wschodem i Zachodem, się rozbroiliśmy... Obecnie przebąkuje się nawet o przywróceniu jakieś formy poboru... W związku z tym, która grupa społeczna nadaje się najlepiej na żołnierza w czasie wojny?
kibole - duża bojowość, szczególnie w grupie... :)
Lemingi - posłuszne rozkazom "z góry". Nie zadają zbędnych pytań ;)
Pisowcy -"wodzu prowadź!" :P
POwcy - "Europa zrobi to za nas"! :lol:
Genderowcy - będą robili z wrogiem miłość nie wojnę... :oops:
Mohery - wymodlą kolejny "Cud nad Wisłą" :!:
Ateiści - racjonalnie wyliczą, czy warto się bić? :geek:
Polacy za granicą - powołają kolejny "rząd na wygnaniu" i Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie. :roll:
@ szwejk no a gdzie sa "Non pasaran"obroncy krzyza?
Pieknie brzmiace slogany maja to do siebie ze nic nie kosztuja a ekonomia nie patrzy na glod i ucisk tylko na wartosci rosnace ;)
http://wiadomosci.onet.pl/wielka-brytan ... osji/ynf79
Kiedy USA niesie na swoim sztandarze demokracje wszyscy spiepszaja jak szybko sie da i gdziekolwiek tylko mozna.Na Krymie najezdzcy dlawiacy demokracje wrecz wzbudzaja zaufanie.No i masz babo placek :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/mieszka ... zami/cjbzz
Wy tu o pierdołach a sytuacja staje się coraz bardziej dynamiczna.
USA zarzuca wędkę i proponuje Ukrainie 1 mld USD kredytu, UE ponoć ma zaproponować 610 ml EUR. (Widzisz Baalu, mówiłem że znajdą się pieniążki ;))
http://edition.cnn.com/2014/03/04/po...aid/index.html
Ponadto USA grozi sankcjami politycznymi i ekonomicznymi.
Za to Putin zaczyna straszyć wojną atomową.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=1124f6
Cytat:
Kiedy USA niesie na swoim sztandarze demokracje wszyscy spiepszaja jak szybko sie da i gdziekolwiek tylko mozna.Na Krymie najezdzcy dlawiacy demokracje wrecz wzbudzaja zaufanie.No i masz babo placek :lol:
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/mieszka ... zami/cjbzz
Widzę, że potwierdzasz swoją przydatność jako narzędzie ruskiej propagandy.
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
@ szwejk no a gdzie sa "Non pasaran"obroncy krzyza?
Podciągnąłbym ich do "moherów" ;)
To nie pierdoły, na dobrą sprawę to nie mamy kim uzupełnić naszej armii... :( Najlepszy "materiał ludzki" wyjechał za granicę...
Co do Wielkiej Brytanii, to Francja jest jeszcze lepsza, bo nie zamierza zrezygnować z sprzedaży Rosji broni...
http://www.tvn24.pl/francja-nie-zamierz ... 911,s.html
To tyle na temat "wspólnej polityki europejskiej" Zwróćcie uwagę, że Francja za to nadmiernie krytykowana nie jest...
Obecnie media, bazując na kalamburze Merkel, usiłują zrobić z Putina wariata... Nie zapominajcie o rosyjskiej agenturze w strukturach europejskich i amerykańskich... Sądzę, że Putin wie co się dzieje w gabinetach przeciwników i na ile może sobie pozwolić.
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Widzę, że potwierdzasz swoją przydatność jako narzędzie antyruskiej propagandy :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
w srodkach komunikacji publicznej,etc dochodza do mnie wrecz prorosyjskie komentarze potepiajace ukrainskich nazistow.Moze to ten klimat na Wyspie tak na mnie dziala :? ;)
Czym dalej od wydarzeń, tym mniej się widzi. Zaraz na wyspach referendum niepodległości Szkocji będzie ważniejszym z jego (albionu) punktu widzenia od np powtórki rzezi w Rwandzie. A niepokoją się dopiero wtedy, gdy ktoś ich klify Dover obserwuje z Pas de Calais. A nie z Kaliningradu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Czasem trzeba sie przypomniec w bardziej fizyczny sposob,np. na radarze
No właśnie- czyli prowokować ;)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
"Samoobrona" powstala spontanicznie w celu ochrony mniejszosci rosyjskiej przed majdanowcami
Ja potrafię rozpoznać samoobronę od "samoobrony". Nie o nich pisałem, to chyba jasno wynikało i z tekstu i z kontekstu ;)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Rosjanie nikogo nie oskarzali tylko kierowali sie troska o wlasnych rodakow Dzialania Moskwy byly podyktowane zapobiegliwoscia i dlatego nie czekala na drugi Majdan.Po jakiego grzyba sobie komplikowac misje?
Czyli właśnie usprawiedliwiłeś wszelkie działania Moskwy na terenie byłego ZSRR. Jakby chcieli chronić swoich obywateli zagrożonych działaniem na terenie innego państwa, to niech ich ewakuują do swojego raju. Chyba że usprawiedliwiasz WSZELKIE DZIAŁANIA Adolfa H. mające chronić mniejszość niemiecką w ościennych państwach ;) Tak wynika z Twojego usprawiedliwiania Rosji. O nieszczęsnych amerykanach nie rozwijajmy tematu. Zostawmy to na później. Chętnie po nich się też przejadę, ale nie broń metodą: oni ukradli, więc tamci też mogą. Chyba że masz specyficzne podejście do norm społecznych. Choć pierwsz inwazja (rozumiem że 1991- jaki znajdujesz wspólny mianownik?)
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
akcje SPECNAZu zostaly podyktowane dzialaniami zabezpieczajacymi,profilaktycznymi,etc
Taki był powód wymordowania polskich oficerów (i nie tylko) przez protoplastów Putina, aby w przyszłości nie sprawiali kłopotów. Cieszę się że nie piszesz dalej o cywilach w mundurach, bo nie odbierasz godności choćby tym oficerom. Możesz nienawidzić Ukraińców, możesz opiewać Putina i jego genialną politykę kroków dokonanych, ale nie odbieraj czci żołnierzom ze stalagów, oflagów, gułagów. Ze wszystkich obozów jenieckich bez względu na mundur. Tak, to jest czuły mój punkt. Żołnierz po odebraniu broni nie jest cywilem w mundurze. Takim zdaniem po prostu oprócz odebrania broni zdarłeś im pagony. To tylko forum, ale godność trzeba szanować tych, dzięki którym mówisz w takim, czy innym języku. Chociażby dlatego że oni niekiedy tylko dlatego oddawali życie.
Co do legalności władz w Kijowie. Może nie mam wiedzy o obu konstytucjach Ukrainy, ale jeżeli parlament składa się z deputowanych z ostatnich legalnych wyborów, i na mocy konstytucji maja prawo odwołać prezydenta, to chyba to legalne (ale ręki sobie nie dam uciąć. Jak masz wiedzę w tej sprawie, chętnie przeczytam). No, chyba że mamy człowieka mówiącego "UKRAINA to JA" ale to było modne na przełomie XVII i XVIIIw. Dla mnie JEDYNYM twardym argumentem w ręku Putina to KOSOWO. Tego pominąć się nie da, ale tam Serbowie na....ali się z Albańczykami, i interwencja BYŁA WYMUSZONA PRAWDZIWĄ SYTUACJĄ , a nie potencjalną. Francja powinna prewencyjnie zająć Quebec, Węgry z Rumunią już powinny się wyżynać. To bzdura ulepiona w ścianach Kremla. A co do legalności władzy według Putina. Największą tragedią XXw był rozpad ZSRR. Kto to twierdzi? Ten, który powinien zobaczyć (sam doskonale wie) jak umiłowana partia zdobyła władzę i stworzyła ów ZSRR. A więc BROŃMY LEGALNE WŁADZE UKRAINY. Cóż za cynizm. Normalny, bo to polityka...
Kiedyś wujek Joe był uwielbiany w pewnych kręgach "zach. demokracji", Hitler miał b. dużo zwolenników nie wyłączając króla Anglii. I potem zaczęły się kłopoty. Teraz jak widzę historia zatoczyła krąg...
Cytat:
Zamieszczone przez Gajusz Mariusz
Czym dalej od wydarzeń, tym mniej się widzi.
Raczej ostrzejszy obraz i trzezwiejsza ocena ;)
Cytat:
Możesz nienawidzić Ukraińców, możesz opiewać Putina i jego genialną politykę kroków dokonanych,
Uwierz ze daleko mi do nienawisci wobec Ukraincow oraz uwielbienia dla Putina.Nienawidze banderowcow i jestem pod wrazeniem putinowskiej dyplomacji a to roznica ;)
Cytat:
ale nie odbieraj czci żołnierzom ze stalagów, oflagów, gułagów. Ze wszystkich obozów jenieckich bez względu na mundur. Tak, to jest czuły mój punkt. Żołnierz po odebraniu broni nie jest cywilem w mundurze. Takim zdaniem po prostu oprócz odebrania broni zdarłeś im pagony. To tylko forum, ale godność trzeba szanować tych, dzięki którym mówisz w takim, czy innym języku. Chociażby dlatego że oni niekiedy tylko dlatego oddawali życie.
To co napisalem odnosilo sie do rzemieslnika pozbawionego narzedzia pracy.Zas do Twojej powyzszej,dosc osobistej,uwagi calkowicie sie z nia zgadzam i w pelni ja respektuje.Nie musisz mi przypominac o jencach lub o walczacych bez munduru ;)
Cytat:
Jakby chcieli chronić swoich obywateli zagrożonych działaniem na terenie innego państwa, to niech ich ewakuują do swojego raju.
Ewakuowac obywateli :arrow: innego panstwa do swojego panstwa i tam ich osiedlic :shock: Co na to wladze kraju z ktorego zostana ewakuowani :lol: ?Dozyc dnia kiedy wszyscy nasi sasiedzi ewakuuja swoich rodakow z naszych granic to chyba marzenie kazdego narodowca :mrgreen:
Katyn ujawnili swiatu Niemcy a wszelkie znaki wskazuja ze o Wolyniu swiat sie dowie dzieki...Rosjanom.No coz nasze politruki zbyt zajete sa w prawieniu uprzejmosci banderowcom:
http://fakty.interia.pl/raport-zamieszk ... Id,1351996
Cytat:
Co do legalności władz w Kijowie. Może nie mam wiedzy o obu konstytucjach Ukrainy, ale jeżeli parlament składa się z deputowanych z ostatnich legalnych wyborów, i na mocy konstytucji maja prawo odwołać prezydenta, to chyba to legalne (ale ręki sobie nie dam uciąć. Jak masz wiedzę w tej sprawie, chętnie przeczytam).
[spoiler:147vpup6]
Cytat:
Art. 108. Prezydent Ukrainy wykonuje swoje uprawnienia do czasu wstąpienia na urząd nowowybranego Prezydenta Ukrainy.
Uprawnienia Prezydenta Ukrainy wygasają przedterminowo w wypadku:
1) zrzeczenia się urzędu;
2) niezdolności do sprawowania urzędu wykonywania swoich uprawnień ze względu na stan zdrowia;
3) złożenia z urzędu w trybie specjalnym;
4) śmierci.
Art. 109. Zrzeczenie się urzędu przez Prezydenta Ukrainy nabiera mocy od momentu osobistego wygłoszenia na posiedzeniu Rady Najwyższej Ukrainy oświadczenia o zrzeczeniu się urzędu;
Art. 110. Niezdolność Prezydenta Ukrainy do sprawowania urzędu ze względu na stan zdrowia może być ustalona na posiedzeniu Rady Najwyższej Ukrainy i potwierdzona decyzją uchwaloną większością głosów konstytucyjnej liczby deputowanych na podstawie pisemnego wniosku Sądu Najwyższego Ukrainy - złożonego na prośbę Rady Najwyższej Ukrainy, i na podstawie orzeczenia lekarskiego.
Art. 111. Prezydent Ukrainy może być złożony z urzędu przez Radę Najwyższą Ukrainy w trybie specjalnym w wypadku dopuszczenia się zdrady państwa albo popełnienia innego ciężkiego przestępstwa.
Postępowanie w sprawie złożenia Prezydenta z urzędu w trybie specjalnym rozpoczyna się z inicjatywy większości konstytucyjnej liczby deputowanych Rady Najwyższej Ukrainy.
W celu przeprowadzenia śledztwa Rada Najwyższa Ukraina tworzy tymczasową komisję śledczą, w skład której wchodzą specjalny prokurator i specjalni śledczy.
Orzeczenia i zalecenia tymczasowej komisji śledczej rozpatruje się na posiedzeniu Rady Najwyższej Ukrainy.
W wypadku zaistnienia podstaw do oskarżenia, Rada Najwyższa Ukrainy nie mniej niż dwoma trzecimi głosów konstytucyjnej liczby deputowanych podejmuje decyzję o wysunięciu oskarżenia wobec Prezydenta Ukrainy.
Decyzję o złożeniu Prezydenta Ukrainy z urzędu w trybie specjalnym podejmuje Rada Najwyższa nie mniej niż trzema czwartymi głosów konstytucyjnej liczby deputowanych po rozpatrzeniu sprawy przez Sąd Konstytucyjny Ukrainy i uzyskaniu jego orzeczenia o spełnieniu wymogów procedury konstytucyjnej podczas rozpoznania i rozpatrywania sprawy oraz po uzyskaniu orzeczenia Sądu Najwyższego o wystąpieniu w działaniach, o jakie oskarża się Prezydenta Ukrainy znamion zdrady państwa czy innego ciężkiego przestępstwa.
[/spoiler:147vpup6]
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Ewakuowac obywateli :arrow: innego panstwa do swojego panstwa i tam ich osiedlic :shock: Co na to wladze kraju z ktorego zostana ewakuowani :lol: ?Dozyc dnia kiedy wszyscy nasi sasiedzi ewakuuja swoich rodakow z naszych granic to chyba marzenie kazdego narodowca :mrgreen:
Czyli ZAJMUJEMY, URAAAAAAAAAAAAA!!!
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Raczej ostrzejszy obraz i trzezwiejsza ocena ;)
Dlatego tak bronili Niemców w Wersalu, aby czasem Francji nie wzmocnić zbytnio :) . Krótkowzroczność....
Skuteczność putinowskiej dyplomacji: wymaż gumką faceta z czarną teczką za Putinem, wtedy wydaj dyspozycje owej dyplomacji. Sprowadza się do kodów, proste jak cep. I adwersarze to wiedzą, a Ławrow myśli że jest skuteczny. Tak jak bramkarz po meczu gdy mu obrona zatrzyma wszelkie ataki powiedziałby: ale jestem świetny, znowu nic nie wpuściłem! :D
Cytat:
Zamieszczone przez zajac
Cytat:
Zamieszczone przez fenr1r
Widzę, że potwierdzasz swoją przydatność jako narzędzie antyruskiej propagandy :lol:
Ty siejesz prorosyjską propagandę więc ktoś musi się temu przeciwstawić.
Wszyscy powtarzają, że Ukraina to banderowcy, których należałoby wyrżnąć i Rosja dobrze robi. Dla mnie każdy kto twierdzi, że dla Polski groźniejsi są Ukraińscy nacjonaliści od Rosji, nie mniej nacjonalistycznej od Ukrainy jest niespełna rozumu. Nic mnie nie przekona, że to Ukraina jest niebezpieczniejsza od Rosji, która wyraźnie ma zapędy do zbudowania wielkiego imperium.