-
Skeleton
Ja szturmuję ręcznie, murów machinami nie próbowałem burzyć, nie wiem czy się da w Bellum. Machiny mają raczej skuteczność przeciwko murom, jej zwiększenie może pomóc w pliku export_descr_unit
Takedown
Policz ilu ma członków świty, jak 8 daj jednego lub 2 innemu generałowi, bo przy 8 nie ma już miejsca na Władcę Polski, jakim zostaje po koronacji.
-
Dzięki, wyrzuciłem "Astrologa" ze świty i działa. Teraz mam pytanie odnośnie złodzieja- szpiegowałem nim jakiegoś kupca i zdobył on technologię "Bicie monety", więc wróciłem nim do stolicy i nic. Trzeba poczekać kilka tur, czy może coś zrobić?
-
Poczekaj ze 2 tury albo daj tą technologię innemu. Powinno być info o tej technologii, wynalezienie mennicy, coś w ten deseń.
-
MAm pytanko ,bo dawno nie zaglądałem
Cytat:
Konieczne zmiany w plikach i przydatne linki
1. W pliku BellumCrucis7.cfg w katalogu głównym moda, jest linijka:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * system (albo coś innego)
zmieńcie na:
[log]
to = mods/BellumCrucis7/logs/system.log.txt
level = * error
2. Każdy musi wgrać do moda poprawkę dla Bułgarów, plik descr_sm_factions pobrać stąd z postu nr 1: http://forum.totalwar.org.pl/showthr...-BUDOWA-i-INNE
te zmiany rozumiem są konieczne ,bo inaczej grę wywala ? W której turze mniej więcje ?
-
Jak to w której turze?
Te zmiany w pliku BellumCrucis7.cfg są konieczne by w razie ctd, był log opisujący błąd, a nie tak jak teraz.
Descr_sm_factions musisz wgrać ctd bez niego nastąpi może po kilkudziesięciu turach, ale nastąpi.
-
Polecam ciekawego submoda na krew w bitwach http://www.twcenter.net/forums/showt...t-isn-t-pretty Powstał pod Stainless Steel, ale u mnie działa na BC 7. :D
-
Na BC 6.2 działał używałem go. Zmiany są mocno widoczne na 7.0 ?
-
Tak, w miarę widoczne. Wojowników krew zalewa i stają się czerwoni. :)
-
Wybacz Araven nie dokładnie się wyraziłem:D Konkretnie chodziło mi o to czy da radę burzyć mury np. w oknie miasta, wiesz większośc budynków ma ikonkę wyburzania w rogu, tylko własnie mury farmy i drogi nie mają:D
-
Mury to tylko symbol, oznaczający wielkość miasta, a nie same mury. Burząc mury domyślnie niszczysz miasto. Podobnie farmy to poziom rolnictwa w całej często dużej prowincji. I drogi. Dlatego nie da się ich burzyć. Nie wiem gdzie to jest zapisane, czy jakiś budynek można zburzyć czy nie.