Kiedy odbędzie się losowanie do Play-Off?
Wersja do druku
Kiedy odbędzie się losowanie do Play-Off?
Ja jutro mam mecz ostatni. Mam po prostu nieprzewidziany wyjazd i dopiero jutro o 20:00 będę grać z Radkiem.
Tabelki są zaktualizowane. Nie musicie na mnie narzekać, bo umiecie czytać posty, więc wszystko sobie możecie poukładać w głowie. Po to jest Szymblok aby on też aktualizował tabelki, kiedy ja nie mogę. Zamiast ubolewać to napiszcie do Szymbloka.
Wczoraj i dzisiaj jestem mało dostępny, ponieważ jestem na wyjeździe. Jutro wieczorem nad wszystkim usiądę i wypracujemy porozumienie. Opracuję także terminy i uzgodnimy wspólnie datę barażów i fazy pucharowej.
Wygląda na to że w grupie D i E nie będą potrzebne baraże! GGWP!
W grupie A też raczej nie będą potrzebne. Chyba że pomiędzy 1 i 2 miejscem.
Między pierwszym/drugim i trzecim/czwartym, bo z dwoma punktami nadal jest szansa załapać się do fazy pucharowej :]
Po zrobieniu ładnych tabelek i dokładnej inspekcji grupy E stwierdzam że jest tam dalej szansa na baraże. Także tylko grupa D na ten moment jest wolna od baraży :]
Raczej tylko czysto hipotetyczna, ale racja, wszystko zdarzyć się może. A co do naszej grupy to baraż chyba tylko pomiędzy drugim i trzecim miejscem.
Edit: Jednak nie, w przypadku zwycięstwa Satana, powalczy o pierwsze miejsce z Hadvarem. Z drugiej strony Pablo wciąż nie wykorzystał OP frakcji, więc zapewne ciężko będzie o wynik 2:0.
Ma ktoś może informacje czy kolega Gumba ma znowu problemy techniczne, czy tak po prostu mi nie odpowiada? Bo już ostatni dzień kolejki i trochę bieda będzie jak tego nie zagram :/
Będziemy musieli zrobić przedłużenie tury o jeden dzień, ponieważ Arroyo ma jakieś problemy.
Na podstawie tej dyskusji, która miała miejsce proponuję przeprowadzić fazę barażową (najuczciwsze rozwiązanie) po jednej bitwie u z graczem, o stanowisko które walczy. Czyli np. jeżeli jest dwóch graczy na pierwszym miejscu, jeden na drugim i jeden na trzecim to w barażach grają tylko Ci gracze, którzy są ex aequo oraz mieli remis w starciu bezpośrednim. Frakcje takie same, a mapę wybiera sędzia z puli map z fazy grupowej. Frakcje z barażów nie liczą się do puli zużywających się ras.
Jak tylko do jutra wieczorem zostaną dograne wszystkie mecze to jak najszybciej rozpiszę fazę barażową, która będzie trwała koło 2-3 dni. Jeżeli do jutra nie zostanie jakiś mecz rozegrany to wpisujemy 2:0 bardziej zainteresowanemu graczowi, jeżeli żadna ze stron nie jest zainteresowana to 0:0.
Co myślicie?
W pełni się zgadzam. Baraże z Satanem i drugi raz Imperium na Jaszczurki? No, to myślę że trzeba trenować puki czas bo walka będzie co najmniej ciężka :(