Re: Shogun 2: Total War - DYSKUSJE OGÓLNE
Cytat:
Zamieszczone przez voitek
No co ty nie powiesz, serio?
Jak się reklamuje towar twierdząc ''całkiem nowa grafa o wiele przewyższająca NTW'' nie powinno się tak robić ludzi w trąbkę.
Forum TW ma nową szatę i jest teraz pod adresem:
http://forums.totalwar.com/
Niestety trzeba się od nowa rejestrować.
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Cytat:
Jak się reklamuje towar twierdząc ''całkiem nowa grafa o wiele przewyższająca NTW'' nie powinno się tak robić ludzi w trąbkę.
Po pierwsze, jeszcze nie spotkalem sie z tym, zeby pisali cos o nowym silniku graficznym.
Po drugie, co mozesz zarzucic grafice NTW? Gra jest piekna na maksymalnych detalach, zdecydowanie najladniejsza strategia jaka wyszla do tej pory.
Po trzecie, jak juz pisalem, silnik graficzny ten sam, ale usprawniony o duzo lepsze efekty pogodowe, pewnie troche lepsze tekstury i moze pare ladniejszych efektow typu plonace strzaly
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez King Louise Assurbanipal
Cytat:
Po pierwsze, jeszcze nie spotkalem sie z tym, zeby pisali cos o nowym silniku graficznym.
Po drugie, co mozesz zarzucic grafice NTW? Gra jest piekna na maksymalnych detalach, zdecydowanie najladniejsza strategia jaka wyszla do tej pory.
Po trzecie, jak juz pisalem, silnik graficzny ten sam, ale usprawniony o duzo lepsze efekty pogodowe, pewnie troche lepsze tekstury i moze pare ladniejszych efektow typu plonace strzaly
1. W zapowiedziach było podkreślane że grafika będzie dużo mocniejsza od NTW.
2. Pisałem że coś mam? Nie. Przeciwnie, w wielu postach i newsie pisałem pozytywy o tej grafice.
3. Dlatego napisałem że podrasowany silnik NTW.
[quote=King Louise Assurbanipal]
Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez "King Louise Assurbanipal":aa4lqszg
Cytat:
1. W zapowiedziach było podkreślane że grafika będzie dużo mocniejsza od NTW.
2. Pisałem że coś mam? Nie. Przeciwnie, w wielu postach i newsie pisałem pozytywy o tej grafice.
3. Dlatego napisałem że podrasowany silnik NTW.[/quote:aa4lqszg]
noc panowie noc, zapominacie o nocy!!
http://www.youtube.com/watch?v=0Hg8-XrQZwo
Nowy filmik z bitwy. Niestety ciągle ta sama bitwa..
A mnie jednak jedna rzecz w tym filmiku niepokoi-mianowicie czy ktoś zauważył jak szybko oddziałom pada morale?Dochodzi do starcia-wojska walczą kilka sekund i od razu biała flaga i się wycofują...Mam nadzieję że w finalnej wersji nie będzie to tak wyglądało.
Przeciez to bitwa pokazowa i nie moze trwac nie wiadomo ile. Wszystko tez zalezy od poziomu trudnosci
Jezeli chodzi o ostatnie produkcje CA, to ich podstawowym problemem było własnie takie balansowanie morale, że spokojnie mozna było lekcewazyć szyk epoki i ustawiać wojo w jedną linię, bo i tak było wiadomo że nie ucieknie. Im wrażliwsze morale tym lepiej. Kto pamięta multiplayer na BI ten wie..... kto grał w NTW2 ten tego pragnie 8-)
Przynajmniej uniknie się bzdur że dwie jednostki uber menschen zatrzymują całą armię.
Cytat:
Przeciez to bitwa pokazowa i nie moze trwac nie wiadomo ile. Wszystko tez zalezy od poziomu trudnosci
Poziomu trudności i zachowania AI z niej się nie oceni. To bitwa multi.
Jaka multi? Słyszałeś w ogóle co prezenter mówił? To jest AI.
Irytuje mnie to że ciągle muszą "polepszać" tę grafę. Wszystko polega na tym żeby wyciągać od graczy kasę na nowy sprzęt. Jak wszystkie gry z tej serii zostaną na poziomie NTW to będzie git. Powinni się skupić na wprowadzeniu ogromnych armii, tylko tak, żeby to było zoptymalizowane graficznie ( jeśli się da) i się nie cięło spokojnie. Te 2500 żołnierzy w armii to śmiech na sali... pojedynek hrabiów.
Co do morale, no to nie trafili z tymi spieprzającymi samurajami. Przecież to byli dumni wojownicy, uważający za hańbę ucieczkę...czyż nie?