Re: MEDIEVAL II TOTAL WAR - dyskusje ogólne
Kuroj... lubisz zabawę w Boga co nie?? Nie żeby to było dziwne.. każdy tak lubi, poczuć władzę etc. ;) Zając dobrze mówi, spróbuj się pobawić w zbrojne interwencje, ale najpierw załóż sobie dyplomację z.. DarthModa?? Albo UAI.. (któreś z nich niesamowicie ułatwiało rozejmy i wasalizacje, nie pamiętam dokładnie które, ale chyba DarthMod), coby po takiej interwencji łatwiej było pokój podpisać ;)
po prostu Ci się nudzi...
Cytat:
Zamieszczone przez Sovereign21
Kuroj... lubisz zabawę w Boga co nie?? Nie żeby to było dziwne.. każdy tak lubi, poczuć władzę etc. ;) Zając dobrze mówi, spróbuj się pobawić w zbrojne interwencje, ale najpierw załóż sobie dyplomację z.. DarthModa?? Albo UAI.. (któreś z nich niesamowicie ułatwiało rozejmy i wasalizacje, nie pamiętam dokładnie które, ale chyba DarthMod), coby po takiej interwencji łatwiej było pokój podpisać ;)
Ja po prostu lubię patrzeć na w miarę historyczną mapę Europy, gdzie nie ma Polski graniczącej z Francją lub Danii mającej dostęp do morza śródziemnego ^^
Co do rozejmów i wasalizacji.. Na ogół wystarcz, że sypnę drobniakami to frakcja daje się łatwo zwasalizować :)
Ale fakt, to poczucie władzy nad światem jest przyjemnie :D
Przecież to zwykła kampania terytorialna, tylko że za pomocą cheatowania, czego nie potrafię zrozumieć.
Cytat:
Zamieszczone przez Adamsky
Przecież to zwykła kampania terytorialna, tylko że za pomocą cheatowania, czego nie potrafię zrozumieć.
To nie jest cheatowanie :geek: Cheaty służą do wspomagania samego siebie, a on wspomaga całą Europę. To się nazywa DobroSamarytanizm albo ZNUDZENIE MEDKIEM ;)
Ja to zwykle robię tak, że daje kilku frakcjom dużą ilość kasy na raz i w trybutach potem mam z nimi doskonałe stosunki, ale po kilku turach i tak mnie atakują. I weź tu mów o lojalności jakiejś frakcji.
Cytat:
Zamieszczone przez kujon333
Ja to zwykle robię tak, że daje kilku frakcjom dużą ilość kasy na raz i w trybutach potem mam z nimi doskonałe stosunki, ale po kilku turach i tak mnie atakują. I weź tu mów o lojalności jakiejś frakcji.
Przyjaźni, zaufania i lojalności nie buduje się w oparciu o pieniądze, siłę i władzę. ;)
Pytanie z innej beczki.
Jako ,ze dorwałem sie dopiero teraz do MIITW to chciałem sie dowiedziec jaka jest najszybsza droga to mozliwosci gry Polakami??
Cytat:
Zamieszczone przez Pruszkow
Pytanie z innej beczki.
Jako ,ze dorwałem sie dopiero teraz do MIITW to chciałem sie dowiedziec jaka jest najszybsza droga to mozliwosci gry Polakami??
Normalne: Weź Niemców i zniszcz królestwo Polskie
"Nienormalnie": Poszukaj pliku descr_strat.txt(np. za pomocą wyszukiwarki systemowej) i frakcje z unblockable przenieś do playable.
Cytat:
Zamieszczone przez Pruszkow
Pytanie z innej beczki.
Z tych bardziej uczciwych sposobów polecam grę Anglią lub Hiszpanią. Anglia z uwagi, że jest wyspą, a AI ma dziwne problemy z desantami. Hiszpania dlatego, że konflikt z Maurami, do którego dochodzi prawie na samym początku daje możliwość dojścia do Timbuktu, które daje gigantyczne zyski, a AI nie raczy tam zaglądać. Można grać jeszcze Rusią, ale wtedy mamy zagrożenie mongolskie na karku co podnosi poprzeczkę.